Veido odos priežiūros patarimai sulaukus 20-ies

Labai svarbu rūpintis savo veido oda, o sulaukus 20-ies tai tampa dar svarbiau. Dvidešimtmetis – tai laikas, kai oda vis dar jaunatviška ir gyvybinga, tačiau taip pat tai laikas, kai galite pastebėti senėjimo, streso ir gyvenimo būdo padarinius. Gera žinia ta, kad yra daugybė būdų, kaip tinkamai pasirūpinti savo veido oda, kuriuos galite taikyti būdami 20-ies, kad jūsų oda ilgus metus išliktų kuo geresnės išvaizdos.

Susikurkite kasdienę odos priežiūros rutiną

Vienas svarbiausių dalykų, kuriuos galite padaryti savo odai, yra kasdienė odos priežiūra. Tai reiškia, kad odą reikia kasdien kruopščiai valyti, drėkinti ir puoselėti. Pradėkite nuo švelnaus valiklio, tinkančio jūsų odos tipui, ir naudokite jį veidui valyti du kartus per dieną. Po to naudokite drėkinamąjį kremą, kad oda būtų sudrėkinta, ir nepamirškite naudoti apsauginio kremo nuo saulės su ne mažesniu kaip SPF 30 filtru, kad apsaugotumėte odą nuo kenksmingų UV spindulių.

Kasdieniam veido odos valymui galite naudoti veido odą raminančias prausimosi putas su kofeinu bei hialurono rūgštimi, alavijo, azijinės centelės, agurkų ir portulakos ekstraktais, alantoinu, natrio PCA, ir glicerinu. Jis nuo odos paviršiaus nuvalo nešvarumus, riebalų perteklių ir negyvas odos ląsteles, atlieka apsauginę funkciją, sumažina raukšles, išsaugo odos skaistumą, paskatina kolageno gamybą, nuraminą odą ir saugo nuo vandens netekimo iš gilesnių odos sluoksnių.

Veido odos drėkinimui galite pasirinkti keramidų veido kremą su hialurono rūgštimi ir skvalanu, Omega-9 rūgštimi, makadamijos riešutų aliejumi, taukmedžio sviestu, žaliosios arbatos, agurkų ir portulakos ekstraktais, vitaminu E ir pantenoliu. Jis geba veiksmingai sustiprinti apsauginį odos barjerą, atkurti odos struktūrą ir atstatyti drėgmės balansą, intensyviai drėkindamas giliuosius odos sluoksnius ir ją maitindamas. Drėkinamasis keramidų veido kremas taip pat ramina ir minkština odą, apsaugodamas ją nuo žalingų aplinkos veiksnių ir padidindamas odos elastingumą.

Reguliariai šveiskite odą

Šveitimas yra svarbi bet kokios odos priežiūros rutinos dalis, nes padeda pašalinti negyvas odos ląsteles ir skatina odos ląstelių regeneraciją. Būnant dvidešimties metų amžiaus, gerai kartą ar du kartus per savaitę atlikti odos šveitimą švelniu šveitikliu arba cheminiu eksfoliantu. Tik nepersistenkite, nes pernelyg intensyvus šveitimas gali pakenkti odai.

Savo kasdienę veido odos priežiūrą galima papildyti veido odą tobulinančiu AHA ir PHA toniku, kurio sudėtyje be kita ko yra ir obuolių, alavijo, arbūzų, azijinės centelės ir žaliosios arbatos ekstraktai, pieno ir glikolio rūgštis, provitaminas B5 bei hialurono rūgštis. Jis švelniai eksfolijuoja veido odą, mažina pigmentaciją, skatina naujų odos ląstelių formavimąsi, ramina odą, ją intensyviai drėkina, didina odos stangrumą ir elastingumą.

Be to, 1–4 kartus per mėnesį galima naudoti ir vulkaninės kilmės molinę mačios kaukę su bambuko ekstraktu, vitaminu E, makadamijos riešutų, argano vaisių kauliukų, erškėčių ir avokado aliejais, agurkų vaisiaus ir alavijo ekstraktais. Jis veiksmingai išvalo veido odą, pašalindamas nuo jos riebalus, nešvarumus, negyvas odos ląsteles, drėkina ir minkština odą, atkuria apsaugines odos funkcijas, didina stangrumą ir elastingumą bei sumažina odos raukšles.

Išlikite hidratuoti

Norint išlaikyti sveiką odą, būtina gerti pakankamai vandens. Kai organizmui trūksta vandens, oda gali tapti sausa, papilkėjusi ir linkusi į raukšles. Stenkitės per dieną išgerti bent 8 stiklines vandens, kad oda būtų sudrėkinta ir sveika.

Valgykite sveiką maistą

Tai, ką valgote, gali turėti didelį poveikį jūsų odos sveikatai. Pasirinkus mitybą, kurioje gausu vaisių, daržovių ir neskaldytų grūdų, galima tinkamai aprūpinti visą organizmą ir odą maistinėmis medžiagomis, kurių reikia tam, kad ji išliktų sveika ir gyvybinga. Perdirbtų maisto produktų ir cukraus atsisakymas taip pat gali padėti išlaikyti geriausią odos išvaizdą.

Pakankamai miegokite

Pakankamas miego kiekis yra svarbus bendrai jūsų sveikatai, tačiau jis taip pat svarbus ir jūsų odos sveikatai. Kai miegate, jūsų kūnas atkuria ir regeneruoja odos ląsteles, o tai padeda išlaikyti sveiką ir jaunatvišką odą. Stenkitės kiekvieną naktį miegoti 7-8 valandas, kad oda galėtų pailsėti.

Streso valdymas

Stresas gali neigiamai paveikti jūsų odą, sukelti odos uždegimus, raukšles ir kitas odos problemas. Išmokę valdyti stresą, naudodami tokius metodus kaip meditacija, joga ar gilus kvėpavimas, galite išsaugoti sveiką ir skaisčią odą.

Venkite rūkymo

Rūkymas yra vienas blogiausių dalykų, kuriuos galite padaryti savo odai. Jis skatina raukšlių formavimąsi, odos suglebimą ir daugybę kitų odos problemų. Jei rūkote, mesti rūkyti yra vienas geriausių dalykų, kuriuos galite padaryti dėl savo odos (ir bendros sveikatos).

Naudokite odos priežiūros priemones su antioksidantais

Antioksidantai yra svarbūs apsaugant odą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos, dėl kurios gali atsirasti raukšlių, senatvinių dėmių ir kitų senėjimo požymių. Ieškokite odos priežiūros priemonių, kurių sudėtyje yra antioksidantų, pvz., vitaminų C ir E, ir įtraukite jas į kasdienę odos priežiūros rutiną.

  • Vitaminas C: Šis antioksidantas padeda skaistinti odą, mažina smulkių linijų ir raukšlių atsiradimą bei apsaugo nuo UV saulės spindulių daromos žalos.
  • Vitaminas E: Vitaminas E yra stiprus antioksidantas, padedantis maitinti ir apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos. Jis taip pat gali padėti sumažinti randų ir smulkių raukšlelių išvaizdą.
  • Žalioji arbata: Žaliojoje arbatoje gausu polifenolių - galingų antioksidantų, kurie gali padėti apsaugoti odą nuo saulės daromos žalos ir sumažinti uždegimą.
  • Resveratrolis: Resveratrolis yra vynuogėse ir raudonajame vyne randamas junginys, kuris pasižymi senėjimą stabdančiomis savybėmis. Jis gali padėti sumažinti uždegimą ir apsaugoti nuo UV spindulių daromos žalos.
  • Kofermentas Q10: Kofermentas Q10 yra stiprus antioksidantas, padedantis apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos. Jis taip pat gali padėti sumažinti smulkių linijų ir raukšlių atsiradimą.
  • Niacinamidas: Niacinamidas yra vitamino B3 forma, kuri gali padėti pagerinti smulkių linijų ir raukšlių išvaizdą, sumažinti paraudimą ir dėmėtumą bei pagerinti odos elastingumą.

Ieškant odos priežiūros priemonių, kurių sudėtyje yra antioksidantų, svarbu rinktis tas, kurių sudėtyje yra stabilių, aukštos kokybės ingredientų, kurių veiksmingumas yra įrodytas moksliniais tyrimais. Taip pat reikėtų rinktis produktus, kuriuose nėra kenksmingų cheminių medžiagų ir dirgiklių, galinčių pakenkti odai.

Nepamirškite kaklo ir krūtinės

Kalbant apie odos priežiūrą, kartais pamirštamos kaklo ir krūtinės sritys, tačiau jos yra tokios pat svarbios kaip ir veidas. Įsitikinkite, kad jūsų odos priežiūra apima ir kaklo bei krūtinės odą, naudodami tuos pačius produktus ir metodus, kuriuos naudojate veidui.

Naudokite bakučiolį

Bakučiolis yra natūralus ingredientas, kuris dėl didelės naudos odai išpopuliarėjo šiandieninėje grožio pramonėje. Jis yra natūrali ir švelnesnė alternatyva retinoliui, kuris yra sintetinė vitamino A forma, dažnai naudojama odos priežiūros produktuose. Bakučiolis pasižymi odos senėjimą stabdančiomis savybėmis, pvz., mažina smulkias linijas ir raukšles, gerina odos tekstūrą ir tonusą. Tačiau, skirtingai nei retinolis, bakučiolis nesukelia odos dirginimo ar jautrumo, o tai gali būti dažnas šalutinis retinolio vartojimo poveikis. Be to, bakučiolis laikomas saugiu naudoti nėštumo metu, ko negalima pasakyti apie retinolį.

Bakučiolis naudojamas serumuose, drėkikliuose ir kituose odos priežiūros produktuose. Jį galima naudoti ryte arba vakare, priklausomai nuo produkto ir jūsų asmeninių pageidavimų.

Norint bakučiolį įtraukti į savo veido odos priežiūros planą, galima pasirinkti drėkinantį keramidų paakių kremą su bakučioliu ir hialurono rūgštimi, mango ir taukmedžio sviestu, vitaminu E, pantenoliu, bisabololiu, skvalanu, agurkų, alavijo, indinės figos gėlių, žaliosios arbatos ir portulakos ekstraktais. Jis atkuria odos drėgmės balansą, intensyviai drėkina paakių odą ir saugo nuo skysčių praradimo, užkirsdamas kelią pirmiesiems odos senėjimo požymiams. Šis paakių kremas su bakučioliu taip pat geba veiksmingai sustiprinti odos struktūrą, mažina raukšles ir didina odos elastingumą, kartu nuramindamas paakių srities odą.

Žodis pabaigai

Rūpinimasis oda nuo 20-ties metų yra labai svarbus, jei, bėgant metams, norite išlaikyti sveiką ir jaunatvišką išvaizdą. Laikydamiesi kelių paprastų patarimų, pvz., kasdien naudodami apsauginį kremą nuo saulės, vartodami pakankamai vandens, sveikai maitindamiesi, pakankamai miegodami ir naudodami švelnias, natūralias veido odos priežiūros priemones, galite užkirsti kelią ankstyvam odos senėjimui ir išsaugoti odos spindesį. Be to, svarbu nustatyti nuoseklią odos priežiūros rutiną ir nepamiršti laiku pastebėti bet kokias odos problemas ar pokyčius, dėl kurių gali prireikti profesionalios odos priežiūros. Atsižvelgdami į šiuos patarimus, galėsite ilgus metus džiaugtis sveika, jaunatviška ir gražia veido oda.