Arbūzų ekstraktas: veido odai naudingas antioksidantas

Arbūzų ekstraktas (angl. Citrullus lanatus fruit extract) savo sudėtyje turi daug mūsų odai naudingų medžiagų, tokių kaip antioksidantai, įskaitant raudoną arbūzo spalvą lemiantį karotinoidinį pigmentą likopeną, liuteiną ir beta karotiną, taip pat vitaminai A, B, C ir E, aminorūgštys (pvz., argininas ir citrulinas), mineralai, tokie kaip kalis, magnis, kalcis ir fenolis.

Dėl visų šių medžiagų ir net 96 % vandens, kurių yra arbūzų ekstrakto sudėtyje, jis laikomas labai vertingu ingredientu, naudojamu veido odos priežiūros priemonėse, kuris padeda sudrėkinti odą, ją atstatyti ir atjauninti, sumažinti odos senėjimo požymius, apsaugoti odą nuo neigiamo ir aplinkos poveikio bei UV spindulių daromos žalos, nuraminti paraudusią ir sudirgintą odą, atkurti ir sustiprinti natūralų apsauginį odos barjerą ir suteikti odai sveiką spindesį.

Arbūzų ekstrakto nauda veido odai

Arbūzų ekstraktas dėl savo stiprių antioksidacinių savybių ir sveikai odai būtinų medžiagų yra ypatingai svarbi veido odos priežiūros proceso dalis. Todėl naudinga susipažinti su keliais iš daugybės arbūzų ekstrakto privalumų mūsų veido odai.

Saugo nuo laisvųjų radikalų žalos ir fotosenėjimo

Arbūzų ekstrakte yra didelis kiekis vitaminų C ir E, kurie ypač išsiskiria unikaliomis ir stipriomis antioksidacinėmis savybėmis. Kai šie du vitaminai veikia kartu, jie suteikia dar didesnę antioksidacinę apsaugą. Dėka mažos molekulinės masės jie geba giliai įsiskverbti į odą. Be to, arbūzų ekstrakto sudėtyje yra ir vienas galingiausių antioksidantų likopenas.

Arbūzų ekstrakte esantys antioksidantai padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir stabdo fotosenėjimo procesą, kuriam turi įtakos gyvenimo būdas ir įvairūs aplinkos veiksniai. Tarp jų visų pirma reikia paminėti kenksmingus UV spindulius, darančius bene didžiausią žalą, nes dėl jų susidaro laisvieji radikalai. Arbūzų ekstraktas padeda atsigauti kolageno ir elastino praradusiai odai, todėl ji tampa stangresnė, lygesnė ir jaunatviškesnė.

Drėkina odą

Kadangi arbūzų ekstrakte yra labai didelis kiekis vandens, naudodami arbūzų ekstraktą vietiškai savo odą maitiname vitaminais praturtintu vandeniu. Su odos išsausėjimu gali susidurti kiekvienas žmogus, nepriklausomai nuo jo odos tipo. Todėl arbūzų ekstraktas gali būti naudingas bet kurios odos priežiūroje, siekiant apsisaugoti nuo odos išsausėjimo ir veiksmingai ją sudrėkinti. Be to, jis yra ir labai švelnus, todėl net ir labai jautrią odą turintys žmonės gali būti ramūs, kad arbūzų ekstraktas jos nesudirgins.

Tačiau arbūzų ekstraktas išsiskiria drėkinamosiomis savybėmis ne tik dėl jame esančio didelio vandens kiekio. Prie odos drėkinimo prisideda ir vitaminai C ir E. Vitaminas C mažina drėgmės praradimą, o vitaminas E pasižymi labai galingomis drėkinamosiomis savybėmis. Taigi, arbūzų ekstrakte esantis vitaminas E suteikia dar daugiau drėgmės, kuri būtina odai, o vitaminas C savo ruožtu šią drėgmę sulaiko, todėl gerėja veido odos būklė, oda atrodo sveika, lygi ir jaunatviška.

Skatina kolageno gamybą

Arbūzų ekstrakte esantis vitaminas C prisideda prie kolageno gamybos skatinimo ir jį stabilizuoja, todėl oda sutvirtėja, darosi stangresnė, sumažėja smulkių odos raukšlelių, oda atrodo jaunatviškai. Be to, vitaminas C ne tik padeda sumažinti odos raukšles, bet taip pat neleidžia joms atsinaujinti, todėl jis ypač svarbus dėl ilgalaikio teigiamo poveikio mūsų veido odai.

Ramina uždegimo paveiktą odą

Arbūzų ekstraktas stiprina antioksidacinius ir priešuždegiminius procesus. Jis geba veiksmingai nuraminti odos uždegimus, mažina paraudimus ir spartina odos ląstelių apykaitą. Dėl šių privalumų arbūzų ekstraktas tampa puikia natūralia priemone sudirgusiai odai nuraminti ir padeda jai greičiau atsigauti.

Seniau arbūzų žieveles naudodavo nudegimams saulėje, odos bėrimams ir sudirgimams gydyti, todėl ir iki šiol jos dažnai naudojamos kartu su kitais natūraliais ingredientais, tokiais kaip bananas ar avokadas, odą raminančioms ir vėsinančioms kaukėms gaminti. Be to, arbūzų žievė gali padėti gydyti tokias odos ligas, kaip rožinė, eritema ir kitos uždegiminės odos ligos. Įtraukus į savo kasdienę veido odos priežiūrą priemones, kurių sudėtyje yra arbūzų ekstrakto, galima daug efektyviau išspręsti minėtas odos problemas ir nuraminti sudirgusią bei uždegiminę odą.

Arbūzų ekstraktas kasdienėje odos priežiūroje

Jei ieškote natūralių ir dideliu veiksmingumu pasižyminčių priemonių, kurios galėtų jūsų kasdienę odos priežiūrą pakylėti į aukštesnį lygį, arbūzų ekstraktas gali būti viena iš tokių galimybių. Juolab, kad arbūzo teikiama nauda galime mėgautis ištisus metus – nepriklausomai nuo metų laiko.

Arbūzo nauda mes galime mėgautis įvairiais būdais. Akivaizdžiausias būdas yra valgyti arbūzą ir tokiu būdu aprūpinti organizmą antioksidantais, įvairiausiomis aminorūgštimis, vitaminais ir mineralais, kurie reikalingi gerai odos būklei palaikyti. Arbūzo žievę galima naudoti ir naminėms veido kaukėms gaminti, tačiau, siekiant daug paprastesnio ir veiksmingesnio būdo suteikti savo odai tai, ką gali pasiūlyti arbūzas, geriausia į savo odos priežiūros procedūras įtraukti arbūzų ekstrakto turinčias odos priežiūros priemones.

Savo kasdienę odos priežiūrą galite papildyti veido odą tobulinančiu AHA + PHA toniku, kuriame be kita ko yra obuolių, azijinės centelės, žaliosios arbatos, alavijo ir arbūzų ekstraktų bei hialurono rūgšties. Šis tonikas padeda švelniai nušveisti odą, sumažina odos pigmentaciją ir paskatina spartesnį naujų ląstelių formavimąsi. Sudėtyje esantis arbūzų ekstraktas, kuriame yra daug aminorūgščių, likopeno ir vitamino C, padeda odai lengviau susigrąžinti prarastą stangrumą ir elastingumą, o hialurono rūgštis ir jau minėti augaliniai ekstraktai suteikia odai intensyvų drėkinimą ir kartu veikia raminančiai.

Į odos priežiūrą galima įtraukti ir odą skaistinti padedantį 10 % vitamino C serumą su ferulo rūgštimi ir vitaminu E. Jis nedirgina odos, veiksmingai stabdo odos senėjimo procesus. Serumo sudėtyje yra ir skvalanas, hialurono rūgštis, tokoferolis ir bisabololis, obuolių, kivio ir arbūzų ekstraktai, kurių pagalba padidinamas odos elastingumas, sustiprinamos kapiliarų sienelės, oda darosi stangresnė, išsilygina joje esančios raukšlelės ir nelygumai, paskatinama kolageno gamyba, suteikiamas optimalus epidermio drėkinimas ir sumažėja pigmentinės dėmės. Kadangi vitaminas C yra galingas antioksidantas, serumas padeda veiksmingai apsaugoti odą ir nuo žalingų ultravioletinių saulės spindulių bei aplinkos taršos.

Įtraukiant į savo odos priežiūrą naują produktą, paprastai baiminamasi dėl galimų šalutinių poveikių, tokių kaip odos sudirgimas, paraudimas, bėrimai ir kitos nepageidaujamos reakcijos. Tačiau arbūzų ekstraktas yra visiškai saugus net ir tiems, kas turi jautrią odą. Nors arbūzų ekstraktui šalutiniai poveikiai nebūdingi, prieš pradėdami naudoti naują odos priežiūros priemonę su šiuo ekstraktu, kaip ir visais kitais atvejais, išbandykite ją ant nedidelio odos plotelio, palaukite 24 valandas ir įsitikinkite, ar neatsiras nepageidaujamų reakcijų, kurias gali sukelti kitos sudedamosios dalys, esančios pasirinktoje veido odos priežiūros priemonėje.

Pabaigai

Jei norite turėti sveiką odą ir jau kurį laiką ieškote natūralaus, saugaus ir veido odai naudingo ingrediento, kuris puikiai derėtų su kitomis odos priežiūros priemonių sudedamosiomis dalimis, rekomenduojame išbandyti arbūzų ekstraktą. Tai puiki ir natūrali priemonė iš gamtos, kuri užtikrins, kad jūsų veido oda būtų tinkamai sudrėkinta, atjauninta, nuraminta ir kartu suteiks odai papildomą apsaugą nuo žalingo aplinkos poveikio.

Produktai su arbūzų ekstraktu