Bisabololis: galingas ir vertingas veido odos priežiūros ingredientas

Bisabololis (angl. Bisabolol), kuris dar žinomas kaip α-bisabololis, alfa bisabololis ir levomenolis, yra įvairiuose augaluose (pvz., Brazilijoje augančio kandeijos medžio žievėje) esanti natūrali cheminė medžiaga ir pagrindinė ramunėlių eterinio aliejaus sudedamoji dalis – tirštas, aliejingas ir bespalvis skystis, turintis subtilų saldžių gėlių aromatą. Bisabololis koncentruota forma naudojamas veido odos priežiūros priemonių sudėtyje.

Šis vertingas veido odos priežiūros priemonių ingredientas garsėja odą raminančiomis savybėmis, yra stiprus antioksidantas, pasižymi priešuždegiminėmis ir antimikrobinėmis savybėmis, saugo odą, padeda kitiems naudingiems ingredientams prasiskverbti giliau į odą ir sumažina odos dirginimą, skatina odos gijimą ir ją minkština, sumažina pleiskanojimą ir didina elastingumą bei gerina odos tekstūrą.

Bisabololio nauda mūsų veido odai

Kasdien mūsų veido oda yra veikiama daugybės neigiamų aplinkos veiksnių, kurie dirgina odą, ją išsausina, sukelia uždegimus, pleiskanojimą, nulemia raukšlių ir odos dėmelių atsiradimą. Veido odos priežiūros priemonės, kurių sudėtyje yra bisabololio, gali padėti pagerinti mūsų odos būklę ir išvaizdą, kartu veiksmingai apsaugant ją nuo žalingų išorinių veiksnių.

Užtikrina antioksidacinę apsaugą

Bisabololis yra laikomas stipriu antioksidantu. Veido odos priežiūros priemonėse esantys antioksidantai padeda odai lengviau apsisaugoti nuo išorinių ir vidinių veiksnių daromos žalos bei neutralizuoti laisvuosius radikalus, kurie gali sukelti ankstyvą odos senėjimą. Atliktų tyrimų rezultatai rodo, kad bisabololis pasižymi antioksidaciniu poveikiu, todėl gali padėti sumažinti odos raukšles, padidinti odos gyvybingumą ir pagerinti bendrą odos išvaizdą.

Drėkina ir atjaunina odą

Bisabololio sudėtyje yra daug pantenolio, todėl jis yra naudingas ir kaip natūrali drėkinamoji priemonė. Pantenolis iš oro į mūsų odą pritraukia drėgmę ir padeda ją sulaikyti, todėl neleidžia odai išsausėti. Dėl šių drėkinamųjų savybių bisabololis yra ypač veiksminga priemonė sausos odos priežiūrai.

Kadangi bisabololis gali giliai prasiskverbti į odą, jis taip pat prisideda prie jos atjauninimo ir mažina matomas raukšleles. Dėl gebėjimo slopinti odoje esančius fermentus, kurie skaido mūsų odoje esantį kolageną (suteikiantį mūsų odai elastingumo ir stangrumo), ir kolageno gamybos skatinimo, bisabololis gali padėti užkirsti kelią ankstyviems odos senėjimo požymiams ir atitolinti odos senėjimo procesus. Todėl oda ilgiau išlieka lygi, stangri tinkamai sudrėkinta ir jaunatviška.

Siekiant efektyviau kovoti su odos senėjimo požymiais, į savo kasdienę odos priežiūrą galima įtraukti odos senėjimą stabdantį skvalano aliejinį serumą su bakučioliu ir vitaminais C bei E, kurio sudėtyje be kita ko yra ir avokadų aliejaus, tokoferolio, bisabololio, erškėčių vaisiaus, aviečių ir ispaninių šalavijų sėklų, argano vaisių kauliukų, granatų sėklų, makadamijos riešutų aliejų ir linoleno rūgšties. Jis veiksmingai užkerta kelią matomiems odos senėjimo požymiams ir lėtina odos senėjimo procesus, skatina kolageno gamybą, didina odos elastingumą ir stangrumą, gerina odos tekstūrą, padeda sumažinti odos pigmentaciją ir šviesina odą. Serumas apsaugo odą ir nuo neigiamų aplinkos veiksnių, ją suminkština, sumažina odos raukšles.

Puoselėjant savo veido odą, nevalia pamiršti ir paakių srities, todėl jos priežiūrai galima pasitelkti šilkinės tekstūros drėkinantį keramidų paakių kremą su bakučioliu, hialurono rūgštimi, niacinamidu, pantenoliu, tokoferoliu, augaliniais ekstraktais, mango ir taukmedžio sviestais bei kitomis odos drėkinimui, apsaugojimui ir atjauninimui skirtomis medžiagomis. Jis efektyviai atkuria odos drėgmės balansą, intensyviai drėkina ir saugo nuo skysčių praradimo, užkirsdamas kelią ankstyviems odos senėjimo požymiams. Keramidų paakių kremo pagalba sustiprinama odos struktūra, padidinamas elastingumas ir sumažinamos mimikos raukšlės, lengviau nuraminama sudirgusi oda.

Nuramina odą

Atlikti tyrimai rodo, kad vietiškai naudojamas bisabololis dėka savo stiprių priešuždegiminių savybių gali efektyviai nuraminti odą – ypač po žalingo UV spindulių poveikio, kartu sumažindamas ir matomus odos sudirgimo, nudegimo, jautrumo, paraudimo ir netolygaus odos atspalvio požymius.

Pagerina veikliųjų medžiagų įsiskverbimą

Mūsų veido odos apsauginis barjeras saugo odą nuo į ją galinčių patekti išorinių medžiagų, tačiau tai gali būti susiję ir su medžiagomis, kurios yra mūsų naudojamose odos priežiūros priemonėse. Bisabololis pasižymi veido odos priežiūros priemonėse esančių ingredientų skvarbą gerinančiomis savybėmis, todėl veiksmingai skatina veikliųjų medžiagų įsiskverbimą.

Mažina pigmentaciją

Dėl neigiamų aplinkos veiksnių, tokių kaip UV spinduliai, laikui bėgant dažnai tenka susidurti su odos hiperpigmentacija, t.y. netolygiu odos atspalviu. Kadangi bisabololis yra šviesinanti medžiaga, galinti slopinti melanino sintezę, jo pagalba galima veiksmingai sumažinti tamsias odos dėmes, pašviesinti odą ir suvienodinti netolygų odos atspalvį.

Savo veido odos priežiūrą galima papildyti odą skaistinančiu 10 % vitamino C serumu su ferulo rūgštimi ir vitaminu E, kuris nedirgina odos, padeda sulėtinti odos senėjimo procesus, mažina raukšles ir odos atspalvio netolygumus, pašviesina pigmentines dėmes, padidina odos elastingumą ir stangrumą, paskatina kolageno gamybą, drėkina odą ir kartu apsaugo nuo neigiamų aplinkos veiksnių, tokių kaip UV spinduliai ir tarša.

Padeda gydyti aknę

Bisabololis gali veiksmingai kovoti su aknės protrūkiais ir padėti išvengti jų pasikartojimo ateityje. Kadangi bisabololis veikia prieuždegimiškai, jis yra puikus natūralus pagalbininkas aknės pažeistai veido odai. Jis pasižymi ir antimikrobinėmis savybėmis, naikina ant odos esančias bakterijas, todėl gali padėti išvengti spuogų atsiradimo.

Gydo veido odą

Aknė nėra vienintelė odos liga, kurios gydymui gali padėti veido odos priežiūros priemonių sudėtyje esantis bisabololis. Šis ingredientas taip pat labai naudingas ir gydant tokias dažnas odos ligas kaip psoriazė ar rožinė, sprendžiant odos sausumo, bėrimų, odos sudirgimų ir panašias problemas. Dėka raminančio bisabololio poveikio, sumažinami odos paraudimai, sudirgimai ir diskomfortas. Bisabololis pagreitina odos gijimo procesus, todėl puikiai tinka tais atvejais, kai reikia sumažinti nedidelius randus ir dėmeles, kurie lieka užgijusių spuogų vietose.

Bisabololio naudojimas kasdienėje veido odos priežiūroje

Kadangi bisabololis yra natūralus ingredientas, kuris plačiai naudojamas daugelyje odos priežiūros priemonių, tarp kurių yra ir veido odos kremai, serumai, apsauginiai kremai nuo saulės, prausikliai ir kt., savo sudėtyje jo turinčius produktus galima saugiai įtraukti į kasdienę odos priežiūrą.

Jau minėta bisabololio savybė padėti kitoms odos priežiūros priemonėse esančioms veikliosioms medžiagoms lengviau įsiskverbti į odą taip pat daro jį labai naudinga sudedamąja kasdienės veido odos priežiūros dalimi.

Jei iki šiol dar nebuvote naudoję bisabololio savo odos priežiūrai ir nenumanote, kaip jūsų veido oda galėtų reaguoti į šį odai labai naudingu galintį būti ingredientą, prieš pradėdami naudoti naują produktą, pirmiausia turėtumėte jį išbandyti, atlikdami odos testą, pvz., užtepdami jo ant nedidelio plotelio vidinėje riešo pusėje. Praėjus 24 val. sužinosite, ar pasirinkta odos priežiūros priemonė nedirgina jūsų odos ir ją saugu įtraukti į veido odos priežiūrą.

Pabaigai

Bisabololis yra labai naudingas ir vertingas veido odos priežiūros ingredientas, kuris puikiai tinka visų tipų odai ir pasižymi begale odos priežiūrą transformuojančių privalumų. Jis nedirgina odos, padeda ją nuraminti ir sudrėkinti, apsaugo nuo neigiamų aplinkos veiksnių, gydo odą ir gerina bendrą jos būklę bei išvaizdą.

Produktai su bisabololiu