Serumai ir jų nauda veido odai

Norint savo kasdienę veido odos priežiūrą padaryti efektyvesne, naudinga į ją įtraukti veido odos serumą, kurio ingredientų sąraše didesnės koncentracijos veikliųjų medžiagų yra daugiau nei kitose odos priežiūros priemonėse. Natūralus ir iš kokybiškų ingredientų pagamintas veido serumas geba veiksmingai sudrėkinti, pamaitinti ir apsaugoti odą po jos valymo ir prieš drėkinimą. Todėl apie šiuos svarbius veido odos priežiūros pagalbininkus naudinga pakalbėti plačiau.

Kas yra serumas ir kaip jis veikia?

Veido serumas yra labai lengvos tekstūros vietiškai naudojamas veido odos priežiūrai skirtas koncentruotas produktas, kurį sudaro veikliosios medžiagos, kurios gali lengvai, greitai ir giliai prasiskverbti bei įsigerti į veido odą, pašalinant dažnai pasitaikančias odos senėjimo problemas ir įvairių pažeidimų priežastis.

Kadangi veido serumuose esančių veikliųjų medžiagų, tokių kaip antioksidantai, kolagenas, šviesinančios medžiagos ar vitaminai, koncentracija yra didesnė, jie yra labai naudingi mūsų odai. Vis dėlto, nors rezultatai, kuriuos matome panaudoję serumą, paprastai yra akivaizdesni nei drėkinamųjų veido kremų atveju, pastarieji produktai taip pat yra būtini, nes jie veikia kaip sandarikliai, padedantys sustiprinti serumo naudą. Skirtingi veido odos serumai gali efektyviai pagelbėti sprendžiant labai įvairias odos problemas, pradedant akne ar raukšlėmis ir baigiant odos spalvos pakitimais.

Veido serumo privalumai

Jei veido oda yra nelygi, praradusi elastingumą, joje matomi odos senėjimo požymiai ar yra kitokių odos problemų, veido serumas gali tapti labai veiksmingu kasdienės odos priežiūros ingredientu. Serumai naudingi tuo, kad gerina veido odos tonusą, išlygina odą, didina jos stangrumą, kartu sumažindami raukšles ir kitus odos senėjimo požymius.

Išlaiko veido odos drėgmę

Vienas iš pačių svarbiausių veido serumų privalumų yra tas, kad jį sudarančių ingredientų sąraše yra ir didelės koncentracijos drėkinamųjų medžiagų, palaikančių optimalią veido odos drėgmę. Dažnai serumuose būna hialurono rūgšties, sulaikančios drėgmę odoje, tokiu būdu užtikrinant, kad oda bus ilgiau sudrėkinta, švelni, lygi ir švytinti. Dėl šios priežasties veido serumai yra ypatingai geras pasirinkimas tiems, kurie turi sausą veido odą.

Siekiant efektyvaus veido odos drėkinimo, galima pasitelkti aukštos koncentracijos intensyviai drėkinantį 2 % hialurono serumą su vitaminais C ir B5, glicerinu, natrio PCA, alavijo, obuolių ir agurkų ekstraktais. Jis labai lengvai prasiskverbia į išorinius ir gilesnius veido odos sluoksnius, optimaliai aprūpindamas odą jai būtina drėgme, sulaiko drėgmę viršutiniame odos sluoksnyje, atnaujina odos ląsteles, mažina raukšles ir pigmentinės dėmes, padeda numalšinti odos sudirgimus, skatina kolageno sintezę ir apsaugo nuo laisvųjų radikalų daromos žalos odai.

Pašalina odos dėmeles

Dėl daugybės kasdienių neigiamų vidinių ir išorinių veiksnių, laikui bėgant ant mūsų veido odos gali išryškėti pigmentinės dėmės, atsirasti aknės randai ir kiti neigiami odos pokyčiai. Laimei, siekiant turėti tinkamai pamaitintą ir nepriekaištingai atrodančią veido odą, serumas gali tapti nuostabiu pagalbininku, nes jis padeda pašalinti tamsias odos dėmeles – ypač, jei serumo sudėtyje yra šviesinančių medžiagų.

Į savo kasdienę veido odos priežiūrą naudinga įtraukti odą skaistinantį 10 % vitamino C serumą su ferulo rūgštimi, vitaminu E, hialurono rūgštimi, skvalanu, pantenoliu, bisabololiu, glicerinu, kivio vaisiaus, obuolių ir arbūzų ekstraktais. Jis gali pašviesinti pigmentines dėmes, sumažinti raukšlių gylį ir odos netolygumus, sulėtinti odos senėjimo procesus, veiksmingai padidinti odos stangrumą ir elastingumą, paskatinti kolageno gamybą, sudrėkinti odą ir apsaugoti ją nuo kenksmingų aplinkos veiksnių, tokių kaip UV spinduliai ir aplinkos tarša.

Nuramina ir pamaitina odą

Serumų sudėtyje yra priešuždegiminėmis savybėmis pasižyminčių medžiagų, kurios geba nuraminti ir pamaitinti sudirgusią, uždegiminę ar aknės paveiktą veido odą. Todėl serumai puikiai tinka ne tik jautrią ir sausą, bet ir riebią odą turintiems žmonėms.

Padidina odos stangrumą ir elastingumą

Su amžiumi ir dėl įvairių neigiamų aplinkos veiksnių veido oda gali prarasti savo elastingumą ir stangrumą, todėl veido serumas, kuriame yra veikliųjų medžiagų, galinčių sparčiai padidinti kolageno gamybą, tampa nepamainomu pagalbininku, suteikiančiu odai didesnį stangrumą, elastingumą ir jaunatvišką išvaizdą.

Pagerina odos tekstūrą

Siekiant pagerinti bendrą veido odos tekstūrą, veido serumo įtraukimas į savo odos priežiūros planą yra tiesiog būtinas žingsnis. Serumų sudėtyje yra koncentruotų veikliųjų medžiagų, gebančių veiksmingai išlyginti odos paviršių, suteikiant jai tolygų atspalvį ir pagerinant bendrą odos tekstūrą.

Sumažina odos poras

Padidėjusios veido odos poros yra dažna problema, kuri kenkia bendrai estetinei odos išvaizdai. Todėl, norint jas sumažinti, vertėtų savo kasdienę veido odos priežiūrą papildyti jūsų odos tipui tinkančiu serumu.

Skatina kolageno gamybą

Kasdien naudojamas serumas padeda skatinti kolageno gamybą, todėl veido oda tampa stangresnė, sumažėja raukšlės, ji būna geriau sudrėkinta ir atrodo skaistesnė. Kolageno sintezei padidinti ir bendrai odos būklei pagerinti puikiai tinka daugiafunkcinis odos struktūrą gerinantis 5 % niacinamido serumas su kolagenu, hialurono rūgštimi, provitaminu B5, glicerinu, alantoinu, obuolių, azijinės centelės, kivio ir alavijo ekstraktais. Jis skatina kolageno gamybą ir odos regeneraciją, sutraukia poras, malšina paraudimus ir pleiskanojimą, ramina odą, mažina pigmentaciją, palaiko optimalų odos drėgmės balansą, reguliuoja riebalinių liaukų gamybą ir mažina kitus įvairius odos trūkumus.

Kovoja su odos senėjimu

Serumų sudėtyje esančios veikliosios medžiagos, tokios kaip vitaminas C, bakučiolis ir antioksidantai, padeda veiksmingai kovoti su odos senėjimo požymiais, pvz., raukšlėmis ir tamsiomis dėmėmis. Nors raukšlės yra natūrali odos senėjimo proceso dalis, dažnai susiduriama ir su ankstyvu odos senėjimu, todėl svarbu laiku reaguoti į savo odos pokyčius ir pasistengti kuo ilgiau išsaugoti jos jaunatvišką išvaizdą.

Siekiant jaunatviškos ir sveikos odos, jos priežiūrą galima papildyti odos senėjimą stabdančiu skvalano aliejiniu serumu su bakučioliu, vitaminais C ir E, bisabololiu, erškėčių vaisių, avokadų, aviečių sėklų ir ispaninių šalavijų sėklų aliejais. Jis skatina kolageno gamybą, mažina odos pigmentaciją, šviesina odą, didina jos elastingumą, gerina odos tekstūrą, lėtina odos senėjimo procesus, mažina raukšles, minkština odą ir apsaugo ją nuo neigiamų aplinkos veiksnių.

Saugo nuo laisvųjų radikalų

Laisvieji radikalai yra vieni didžiausių mūsų veido odos priešų, su kuriais kovoti mūsų odai turi padėti stiprūs antioksidantai. Laimei, tarp serumus paprastai sudarančių ingredientų būna vitaminai C ir E, ferulo rūgštis ir kt., kurie padeda efektyviai sumažinti oksidacinio streso sukeliamą žalą veido odai. Serumuose esantys antioksidantai neutralizuoja laisvuosius radikalus, užkerta kelią kenksmingų UV saulės spindulių ir aplinkos taršos daromai žalai, nulemiančiai ankstyvą odos senėjimą ir jos tolimesnius pažeidimus.

Kada ir kaip naudoti veido serumą?

Serumą galima naudoti kasdien, du kartus per dieną – ryte ir/arba vakare, ant švariai nuvalytos veido odos, t.y., po odos prausiklio ir toniko, tačiau prieš tepant veido odos kremą. Serumą naudoti labai paprasta – tereikia pirštų galiukais arba delnais žirnio dydžio serumo kiekį švelniais sukamaisiais judesiais įmasažuoti į veido odą, vengiant srities aplink akis, ir luktelėti maždaug 5 minutes, kol jis įsigers į odą.

Tačiau nepamirškite, kad, prieš naudojant naują veido odos serumą, turėtumėte atlikti odos testą ir įsitikinti, ar jame esančios didelės koncentracijos veikliosios medžiagos nekelia jums alerginių reakcijų ir nedirgina odos.

Žodis pabaigai

Veido serumai yra nuostabūs kasdienės veido odos priežiūros produktai, kurių sudėtyje yra didelės koncentracijos veikliųjų medžiagų, gebančių greitai, lengvai ir efektyviai pasiekti norimą rezultatą, įskaitant optimalų odos drėkinimą, odos senėjimo požymių mažinimą ar jos elastingumo bei stangrumo didinimą. Kadangi kiekvienas veido odos serumas yra skirtingas ir pritaikytas skirtingoms odos problemoms spręsti, rinkdamiesi serumą, būtinai atsižvelkite į savo veido odos tipą, jos būklę ir norimą pasiekti tikslą.