Agurkų ekstraktas ir jo nauda veido odai

Agurkai mūsų kasdienėje veido odos priežiūroje šiandien naudojami ne tik kaip keli griežinėliai, uždedami ant vokų. Dabar labai dažnai odos priežiūros priemonėse, kaip jų sudedamoji dalis, yra naudojamas ir agurkų ekstraktas (angl. Cucumis Sativus Fruit Extract).

Agurkuose yra ne tik daug vandens (net 96 %), bet ir gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip aminorūgštys, antioksidantai, mineralai, pvz., magnis, geležis, cinkas, kalis ir kalcis, lipidai, flavonoidai, baltymai, vitaminai A, B1, B2, C ir E. Kadangi agurkų ekstraktas pasižymi didele antioksidantų, pieno rūgšties ir askorbo rūgšties koncentracija, naudojamas odos priežiūroje vietiškai jis užtikrina antioksidacinę apsaugą ir turi raminamąjį poveikį.

Agurkų ekstrakto sudedamosios dalys padeda odą sudrėkinti ir nuraminti, neutralizuoti aplinkoje esančius kenksmingus laisvuosius radikalus, palaikyti odos paviršiaus būklę, sumažinti paburkimą ir niežulį, sušvelninti paraudimus, nudegimus ir pagreitinti odos gijimo procesą.

Kuo agurkų ekstraktas gali būti naudingas veido odai?

Agurkų ekstraktas tinka visų tipų odai, nes jame nėra jokių šiurkščių ir odą dirginti galinčių medžiagų. Nepaisant to, ar jūsų veido oda sausa, riebi, mišri, normali, ar brandi, ši veido odos priežiūros priemonėse dažnai naudojama medžiaga gali nuraminti, sudrėkinti, tonizuoti, subalansuoti riebalų gamybą, sutraukti ir išvalyti poras, pastangrinti odą ir sumažinti senėjimo požymius. Visa tai akivaizdžiai parodo, kad agurkas nėra tik skani ir gaivi daržovė – jis taip pat turi ir didžiulę naudą mūsų odai, kuria galima įsitikinti į savo odos priežiūrą įtraukus agurkų ekstraktą.

Suteikia pagrindą odos drėkinimui

Agurkų ekstraktas suteikia puikų pagrindą odos drėkinimui, nes neleidžia odai išgarinti per daug drėgmės. Veikdamas kartu su kitais veido odos priežiūros priemonėse esančiais drėkinamaisiais ingredientais, pvz., keramidais ar hialurono rūgštimi, agurkų ekstraktas gali padėti nuraminti odą, nes jis turi odą vėsinančių savybių ir veikia priešuždegimiškai. Agurkų ekstrakte esantis vitaminas E padeda palaikyti odos drėgmę ir sveikatą bei apsaugoti odą nuo bėrimų. Agurkų ekstraktas taip pat padeda suminkštinti ir sušvelninti odą, veiksmingai kovojant su odos sausumu, o deskvamacijos savybės skatina išorinio sausos ir pažeistos odos sluoksnio pašalinimą.

Todėl į savo odos priežiūrą galite įtraukti ir drėkinantį keramidų veido kremą su hialurono rūgštimi ir skvalanu, kurio sudėtyje yra ir agurkų ekstrakto, kuris padeda drėkinti odą, suteikia jai skaistumo, malšina nudegimus ir spartina odos gijimo procesą. Lengvos tekstūros veido kremo pagalba atstatysite optimalų drėgmės balansą, atkursite apsauginį barjerą ir odos struktūrą. Intensyviai drėkinant giliuosius odos sluoksnius, maitinant odą, ją nuraminant, suminkštinant ir suteikiant elastingumo, oda visada atrodys sveika ir jaunatviška.

Saugo nuo žalingo aplinkos poveikio

Kenksmingi ultravioletiniai (UV) saulės spinduliai, oro tarša ir kiti neigiami aplinkos veiksniai sukelia oksidacinį stresą, todėl oda laikui bėgant gali pasidaryti sudirgusi ir pilkšva. Agurkų ekstraktas, kuriame yra gausu antioksidantų, padeda apsisaugoti nuo laisvųjų radikalų, galinčių pakenkti odos ląstelėms, neigiamai paveikti DNR ar netgi sukelti odos vėžį.

Agurkų ekstrakte yra gausų silicio dioksido, kuris veiksmingai kovoja su žalingu aplinkos poveikiu ir odos dirginimu. Be to, dėl savo priešuždegiminio ir vėsinančio poveikio jis gali sušvelninti odos paraudimą, sudirgimą ir skausmą, kurį sukelia vabzdžių įkandimai, bėrimai ir nudegimai saulėje. Agurkų ekstraktas pasižymi natūraliomis sutraukiamosiomis savybėmis, todėl padeda užverti odos poras, suteikti odai daugiau stangrumo ir lengviau ją nuraminti.

Savo veido odos priežiūrą galite papildyti švelniomis veido odą raminančiomis prausimosi putomis su kofeinu, hialurono rūgštimi, alantionu, natrio PCA, portulakos, azijinės centelės ir agurkų ekstraktu bei kitomis sudėtinėmis dalimis, kurios neužkemša porų ir nedirgina odos, padeda pašalinti makiažo likučius, sebumo perteklių, nešvarumus ir negyvas odos ląsteles, atlieka apsauginę funkciją, padeda išlaikyti odos skaistumą, skatina kolageno sintezę, saugo odą nuo vandens netekimo giliuosiuose sluoksniuose, sumažina raukšles ir nuramina sudirgusią odą.

Taip pat galima naudoti ir veido odą intensyviai drėkinantį ir raminantį hamamelio toniką, kurio sudėtyje esantys žaliosios arbatos, azijinės centelės, alavijo, papajos ir agurko ekstraktai, hialurono rūgštis, pantenolis ir kitos medžiagos padeda numalšinti odos sudirgimus ir paraudimus, skatina kolageno gamybą, sureguliuoja odos pH, drėkina giliuosius odos sluoksnius, saugo odos elastingumą ir skaistumą.

Veikia kaip natūralus priešuždegiminis preparatas

Agurkų ekstrakte yra fitocheminių medžiagų, kurios yra laikomos priešuždegiminėmis. Kadangi agurkų ekstrakte yra vitamino C ir K, jis veiksmingai gydo odos žaizdeles ir mažina paburkimus. Reguliariai naudojant veido odos priežiūros priemones, kurių sudėtyje yra agurkų ekstrakto, mažėja odos uždegimas, oda lengviau nuraminama ir atvėsinama.

Padeda kovoti su ankstyvu senėjimu

Agurkų ekstrakte esantys antioksidantai gali padėti kovoti ir su raukšlėmis, o kadangi jame yra ir folio rūgšties bei vitamino C, palengvinamas naujų ląstelių formavimasis bei lengviau kovojama su aplinkos taršos daroma žala odai, kuri gali paskatinti ankstyvo odos senėjimo procesus. Veikdamos kartu, šios medžiagos suteikia odai daugiau stangrumo ir skaistumo, daro odą lygesnę.

Norint sumažinti ankstyvo odos senėjimo riziką, į odos priežiūrą galima įtraukti ir intensyviai drėkinantį 2 % hialurono serumą su vitaminu C bei B5, kuris, be kita ko, savo sudėtyje turi ir agurkų ekstrakto. Serumas, lengvai prasiskverbdamas į išorinius ir gilesnius odos sluoksnius, padeda labai greitai atstatyti odos drėgmės balansą ir skaistumą, atnaujina odos ląsteles, paskatina kolageno sintezę, sulaiko drėgmę, sumažina raukšles ir pigmentines dėmes, apsaugo odą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos ir numalšina odos sudirgimus.

Mažina paburkimą ir tamsius ratilus po akimis

Agurkų ekstraktas, kuriame yra silicio dioksido, kofeino, askorbo ir folio rūgšties, gali padėti sumažinti paburkimą, patinimą ir tamsius ratilus po akimis, nes šios medžiagos nuramina ir pašviesina odą. Agurkų ekstrakto pagalba ne tik sumažėja paakių srities patinimas, bet ir nuraminama pažeista oda, o akys atrodo ir jaučiasi atsigavusios.

Jei dažnai kankina tamsūs ratilai po akimis, paakių paburkimas ir išsausėjimas, galite pradėti naudoti drėkinantį keramidų paakių kremą su bakučioliu ir hialurono rūgštimi, taip pat savo sudėtyje turintį vitamino B3, B5, E, bisabololio, arbatos, portulakos ir agurkų ekstraktų, mango ir taukmedžio sviesto bei kitų paakių odai reikalingų medžiagų. Jo dėka atkursite odos drėgmės balansą, sudrėkinsite paakių odą ir apsaugosite ją nuo skysčių praradimo, užkirsite kelią senėjimo požymiams, kartu sustiprindami ir odos struktūrą bei pagerindami jos elastingumą, nuraminsite paakių odą ir sumažinsite mimikos raukšles.

Padeda gydyti aknę

Riebi oda ir negyvos odos ląstelės gali paskatinti odos porų užsikimšimą ir spuogų protrūkius. Kadangi agurkų ekstraktas geba veiksmingai išvalyti odą ir pasižymi poras sutraukiančiomis savybėmis, jis gali padėti sumažinti spuogų atsiradimą ir paspartinti odos gijimą.

Siekiant lengviau kovoti su akne, galima pasitelkti sebumo išsiskyrimą reguliuojantį antioksidantais praturtintą ir savo sudėtyje agurkų ekstrakto turintį gelinį veido prausiklį, kuris padeda spręsti aknės ir sebumo pertekliaus problemas, pasižymi prieuždegiminėmis savybėmis, kondicionuoja ir drėkina odą bei veiksmingai šalina nešvarumus.

Padeda saulės nudegintai odai

Kenksmingi UV spinduliai gali nudeginti ir sudirginti odą. Todėl labai svarbu užtikrinti veiksmingą odos apsaugą nuo saulės. Agurkų ekstrakte yra ne tik natūralios SPF apsaugos, tačiau jis taip pat geba saulės paveiktą odą efektyviai sudrėkinti ir nuraminti, paskatina odos gijimą ir padeda išvengti raukšlių bei kitų odos senėjimo požymių dėl saulės padarytos žalos.

Agurkų ekstraktas – svarbi odos priežiūros sudedamoji dalis

Agurkų ekstraktas, kuris pasižymi puikiomis antioksidacinėmis, prieuždegiminėmis, drėkinančiomis ir raminančiomis savybėmis, veiksmingai drėkina veido odą, padeda užkirsti kelią senėjimo požymiams, apsaugo nuo odos spalvos pokyčių ir odos uždegimų, suteikia odai švytėjimo ir ją nuramina, todėl jis pelnytai turėtų tapti labai svarbia mūsų kasdienės odos priežiūros sudedamąja dalimi.

Produktai su agurkų ekstraktu