Alantoinas: vertinga veido odos priežiūros priemonių sudedamoji dalis

Alantoinas (angl. Allantoin) yra cheminis junginys, natūraliai randamas augaluose, gyvūnuose ir tam tikrų rūšių bakterijose. Jau ne vienus metus alantoinas yra plačiai naudojamas odos priežiūros priemonėse ir laikomas labai veiksmingu pagalbininku gydant, nuraminant, drėkinant odą, atitolinant odos senėjimo procesus, skatinant odos regeneraciją, sutraukiant poras, apsaugant odą ir mažinant alerginių reakcijų riziką.

Alantoino nauda veido odos priežiūroje

Alantoinas gali būti naudingas visų tipų odai ir esant įvairioms odos būklėm, todėl jo galima rasti daugelio odos priežiūros priemonių sudėtyje, tačiau labai dažnai jis yra rekomenduojamas esant konkrečioms odos problemoms, pvz., kai oda yra jautri, sausa ar linkusi į uždegimus. Todėl alantoinas yra dar vienas svarbus odos priežiūros priemonių komponentas, apie kurį verta sužinoti daugiau.

Drėkina odą

Alantoinas padeda sudrėkinti odą, kad ji neišsausėtų ir nebūtų sudirgusi. Jis puikiai tinka jautriai odai, nes jos nedirgina. Dėl minėtų savybių šiandien alantoino yra daugelio drėkinamųjų veido odos kremų sudėtyje. Be to, alantoinas apsaugo nuo transepiderminio vandens netekimo ir geba sulaikyti vandenį odos ląstelėse, t.y. padeda vandeniui išlikti odoje ir neišgaruoti. Tai suteikia odai daugiau minkštumo ir elastingumo.

Siekdami geriau sudrėkinti odą, savo odos priežiūrą galite papildyti intensyviai veido odą drėkinančiu ir raminančiu hamamelio toneriu, kurio sudėtyje be kita ko yra ir hialurono rūgšties, provitamino B5, natrio PCA, alantoino, papajos, alavijo, žaliosios arbatos, azijinės centelės ir agurkų vaisiaus ekstraktų. Jis efektyviai malšina odos paraudimus ir sudirgimus, reguliuoja odos pH ir skatina kolageno gamybą, drėkina giliuosius odos sluoksnius, didina odos stangrumą ir elastingumą bei suteikia odai skaistumo.

Ramina odą

Alantoinas pasižymi odą raminančiomis savybėmis, todėl jis dažnai įtraukiamas į įvairių odos priežiūros priemonių, skirtų odai raminti, sudėtį. Kadangi alantoinas padeda nuraminti odą ir paprastai nesukelia jokio pašalinio poveikio, kartu padėdamas apsaugoti odą nuo pažeidimų, jis yra labai veiksmingas pagalbininkas turintiems jautrią odą, kuriai būdingi paraudimai, deginimas, dilgčiojimas ir sudirgimas.

Į savo kasdienę odos priežiūrą galite įtraukti veido odą raminančias prausimosi putas su kofeinu ir hialurono rūgštimi, kurių sudėtyje yra ir alantoino, natrio PCA, alavijo, azijinės centelės, agurkų vaisiaus ir portulakos ekstraktų. Jis yra labai švelnus, neužkemša porų ir nedirgina odos. Šių prausimosi putų pagalba efektyviai pašalinsite makiažo likučius, riebalų perteklių, negyvas odos ląsteles ir nešvarumus, taip pat paskatinsite kolageno gamybą, paskaistinsite veido odą, sumažinsite raukšles, nuraminsite odą ir apsaugosite ją nuo vandens praradimo iš giliųjų odos sluoksnių.

Skatina žaizdų gijimą

Alantoinas ne tik pasižymi odą raminančiomis savybėmis, tačiau taip pat yra plačiai žinomas ir kaip priemonė, skatinanti žaizdų gijimą. Alantoinas turi uždegimus malšinančių savybių, todėl gali veiksmingai prisidėti prie odos žaizdų gijimo.

Pašalina negyvas odos ląsteles

Kadangi alantoinas yra keratolitinė medžiaga, padedanti suminkštinti ir atskirti suragėjusį odos sluoksnį, odos priežiūros priemonės, kurių sudėtyje yra šios medžiagos, efektyviai pašalina negyvas odos ląsteles, suteikia odai daugiau lygumo ir skaistumo, kartu padėdamas išspręsti matinės arba sausos odos problemą. Naudojant odos priežiūros priemones su alantoinu, kuris be kita ko yra labai švelnus, stimuliuojama ir odos ląstelių regeneracija bei pagerinamas veido odos tonusas.

Kovoja su odos senėjimu

Alantoinas veikia kaip kovos su odos senėjimu priemonė, kadangi padeda sintetinti kolageną. Su amžiumi kolageno kiekis mūsų odoje mažėja, todėl oda ima atrodyti suglebusi, pradeda formuotis raukšlės ir atsiranda kitų odos senėjimo požymių. Aktyviau gaminantis kolagenui, oda darosi elastingesnė, lygesnė ir atrodo jaunatviškai. Be to, alantoinas skatina ir ląstelių apykaitą, kartu padėdamas lengviau pašalinti negyvas odos ląsteles, todėl mažėja su amžiumi atsirandantis odos pilkumas ir ji atrodo skaistesnė.

Padeda kovoti su akne

Alantoino drėkinamosios savybės gali padėti gydant aknę. Kai drėgmė sulaikoma odoje, lengviau kontroliuoti spuogų protrūkius, kartu nuraminant sudirgusias odos vietas. Kai mūsų oda išsausėja, organizmas natūraliai ima gaminti daugiau riebalų. Jie užkemša poras ir iššaukia aknę. Kai oda yra tinkamai sudrėkinta, su šia odos problema kovoti lengviau. Be to, alantoino raminančios savybės veiksmingai sumažina ir odos sudirgimus, kuriuos sukelia aknė.

Alantoinas taip pat padeda išlyginti randus, kurie dažnai atsiranda odoje dėl aknės, numalšindamas aknės sukeltus odos paraudimus ir paskatindamas ląstelių atsinaujinimą, todėl randai sumažėja, o oda įgauna tolygų atspalvį.

Alantoino naudojimas

Šiandien alantoinas yra randamas daugelio veido odos priežiūrai skirtų priemonių sudėtyje, tarp kurių yra ir veido odos prausikliai, toneriai, serumai, kremai ir kaukės. Alantoino turinčią odos priežiūros priemonę galima naudoti vieną arba du kartu per dieną – ryte ir vakare, nepaisant to, ar tai būtų veido odos prausiklis, drėkinamais kremas ar serumas. Žinoma, jei naudojamas odos šveitiklis, tuomet jo naudojimo dažnumas priklausys nuo jūsų odos tipo ir jos individualių poreikių. Taigi, kokias odos priežiūros priemones, kurių sudėtyje yra alantoino, pasirinksite, priklausys nuo jūsų odos poreikių ir numatytų tikslų.

Atliekant tyrimus nustatyta, kad alantoinas, kuris yra įtraukiamas į veido odos priežiūros priemonių sudėtį, neturi jokio šalutinio poveikio, yra netoksiškas, saugus ir tinka visų tipų odai. Taip pat alantoino turinčias odos priežiūros priemones galite naudoti nepriklausomai nuo to, kokius kitus produktus ar vaistus vartojate, nes jis neturi jokių sąveikų. Ir nors alantoino turinčias veido odos priežiūros priemones gali naudoti bet kurį odos tipą turintys žmonės, jis visų pirma rekomenduojamas ir naudingas sausai, sudirgusiai ir niežtinčiai odai. Be to, jei norima efektyviau kovoti su odos senėjimu, alantoinas taip pat gali būti labai veiksminga natūrali pagalbinė priemonė, kurią verta įtraukti į savo kasdienę odos priežiūrą.

Žinoma, prieš pradedant naudoti bet kurią naują veido odos priežiūros priemonę, reikia elgtis atsakingai ir pirmiausia naują produktą išbandyti ant nedidelio odos plotelio, tokiu būdu įsitikinant, ar nekils jokių alerginių reakcijų. Nepaisant to, kad alantoinas tinka visų tipų odai ir nepasižymi jokiu žinomu šalutiniu poveikiu, kiekvieno žmogaus oda yra skirtinga ir ji taip pat gali reaguoti į kitus odos priežiūros priemonėse esančius ingredientus. Todėl kiekvieną naują produktą į savo kasdienę odos priežiūrą įtraukite laipsniškai, įsitikindami, kad jis tikrai tinka jūsų veido odai.

Žodis pabaigai

Nors jums gali atrodyti, kad alantoinas yra visiškai naujas odos priežiūros priemonių ingredientas, apie kurį šiandien imta kalbėti labai plačiai, tačiau jis odos priežiūrai skirtuose produktuose yra naudojamas jau ne vienus metus. Alantoino pagalba galima veiksmingai sumažinti odos sudirgimus ir nuraminti odą, paspartinti aknės ir žaizdų gijimą, pašalinti negyvas odos ląsteles, paskatinti kolageno gamybą, efektyviai sudrėkinant odą, ir kovoti su odos senėjimo požymiais. Todėl kiekvienam odos tipui gali būti naudinga į kasdienę odos priežiūrą įtraukti produktus, kurių sudėtyje yra alantoino.

Produktai su ALANTOINU