Normalios veido odos priežiūra

Normaliam veido odos tipui nėra būdingas nei didelis riebumas, nei padidėjęs sausumas, jautrumas ar nuolatinės odos problemos ir būklės, tokios kaip aknės protrūkiai, sudirgimai ar uždegimai. Normali veido oda yra tinkamai subalansuota ir sveika – jai būdingas optimalus drėgmės lygis, normali riebalų gamyba, tolygi tekstūra, tokioje odoje nebūna akivaizdžiai matomų probleminių sričių, nėra padidėjusios ankstyvų odos senėjimo požymių, tokių kaip raukšlės, tamsios dėmės ar odos suglebimas, rizikos.

Paprastai normali veido oda yra nulemta genetikos. Normali veido oda yra natūraliai subalansuota ir jos priežiūra yra paprastesnė, lyginant su kitais odos tipais, tačiau šio tipo odai taip pat reikia skirti pakankamai dėmesio ir pastangų.

Normalią odą, kaip ir visų kitų tipų odą, kasdien veikia įvairūs neigiami išoriniai ir vidiniai veiksniai – pradedant kenksmingais UV saulės spinduliais ar tarša ir baigiant netinkamu gyvenimo būdu, dideliu stresu ar netinkamomis odos priežiūros priemonėmis, dėl kurių gali sutrikti odos balansas ir atsirasti nepageidaujamų pokyčių. Taigi, net ir normalaus tipo odoje kartais gali atsirasti sausesnių ar riebesnių vietų, mišrios odos požymių ar užsikimšusių porų. Viskas priklauso nuo to, kaip puoselėjate savo normalią veido odą.

Kas būdinga normaliam veido odos tipui

Kartais gali būti sudėtinga pačiam nustatyti savo veido odos tipą, tačiau jei turite normalią odą, tai padaryti bus pakankamai paprasta.

  • Subalansuota riebalų gamyba. Dėl optimalaus riebalų ir vandens balanso normali oda atrodo subalansuota ir tolygi, galinti efektyviai atlikti visas savo funkcijas – nuo apsauginio barjero palaikymo iki ląstelių regeneracijos ir lengvesnio maistingųjų medžiagų įsisavinimo.
  • Oda yra švari ir rami. Nepaisant naudojamų veido odos priežiūros priemonių, normali oda visuomet yra rami ir švari, nėra įsitempusi, išsausėjusi ar padidinto jautrumo.
  • Vos matomos poros. Normalios veido odos poros nėra padidėjusios (kalbant apie porų padidėjimą, pirmiausia išskiriamas riebios odos tipas) ir jos yra vos pastebimos.
  • Minimalus odos jautrumas. Naudojant naujas veido odos priežiūros priemones, paprastai normali oda jautriai nereaguoja į jose esančius ingredientus, jos atspalvis išlieka tolygus ir oda nebūna sudirgusi.
  • Retai pasitaikantys bėrimai. Normalioje veido odoje retai atsiranda bėrimų. Jei vis dėlto jų atsiranda, paprastai taip būna dėl neteisingos odos priežiūros (pvz., pamirštant nuvalyti makiažą ir apsauginį kremą nuo saulės, naudojant netinkamas odos priežiūros priemones arba visai jų nenaudojant), hormoninių pokyčių ir kt.

NAUDINGA:Veido odos tipai: kaip nustatyti savo odos tipą?

Kaip prižiūrėti normalią veido odą

Siekiant, kad normali veido oda išliktų sveika ir būtų puikios būklės, reikia pasirinkti tinkamas veido odos priežiūros priemones, kurias įtrauktumėte į kasdienės grožio priežiūros planą.

Veido odos valymas

Veido odos valymas yra pirmoji kasdienės odos priežiūros sudedamoji dalis. Jo metu pašalinami ant veido odos susikaupę nešvarumai, makiažo likučiai, riebalų perteklius ir negyvos odos ląstelės. Normalios odos valymui pasirenkamas prausiklis labai priklauso nuo individualių pageidavimų, nes paprastai normalios odos tipui tinka įvairios konsistencijos prausikliai.

Normalios veido odos valymui galite pasirinkti švelnias odą raminančias prausimosi putas su kofeinu, hialurono rūgštimi, alantoinu, natrio PCA, glicerinu, alavijo, azijinės centelės, agurkų vaisiaus ir portulakos ekstraktais. Jis veiksmingai pašalina makiažą, nešvarumus, sebumo perteklių ir negyvas odos ląsteles, tokiu būdu atlikdamas apsauginę odos funkciją, taip pat skatina kolageno gamybą, saugo nuo vandens netekimo, mažina raukšles ir palaiko veido odos skaistumą.

Tonizavimas

Norint švariai nuvalyti veido odą, pašalinant visus nešvarumus, paprastai nepakanka vien tik odos prausiklio – svarbu naudoti ir veido odos toniką. Veido odos tonizavimu užbaigiamas odos valymo procesas, kurio metu nuvalomi nešvarumų likučiai, oda labiau sudrėkinama ir gauna būtinų maistinių medžiagų.

Kasdienę normalios veido odos priežiūrą galima papildyti intensyviai veido odą drėkinančiu ir raminančiu hamamelio toniku, kurio sudėtyje, be kita ko, yra ir hialurono rūgšties, natrio PCA, pantenolio, alantoino, glicerino, papajos, alavijo, žaliosios arbatos, azijinės centelės ir agurkų ekstraktų. Hamamelio tonikas reguliuoja odos pH, mažina paraudimus ir sudirgimus, skatina kolageno gamybą, drėkina giliuosius odos sluoksnius, didina odos stangrumą ir elastingumą.

Odos šveitimas

Kiekvienam veido odos tipui, įskaitant normalią odą, reikia reguliaraus šveitimo, kuris padėtų pašalinti negyvas ląsteles nuo odos paviršiaus, paskatinant sveikų odos ląstelių regeneraciją ir kartu užtikrinant odos skaistumą. Tačiau odos šveitimo procedūrą, naudojant tik švelnų odos šveitiklį, reikėtų atlikti ne dažniau kaip 1-3 kartus per savaitę, nes per dažnas šveitimas gali sutrikdyti riebalų ir vandens pusiausvyrą.

Odos šveitimui galima pasitelkti ir veido odą detoksikuojančią mačios molinę kaukę-šveitiklį su bambuku ir vitaminu E, kurio sudėtyje be kitų odai naudingų medžiagų yra ir argano vaisių kauliukų, avokadų, erškėčių vaisių, makadamijos riešutų aliejus, tokoferilo acetatas bei augaliniai ekstraktai. Ši kaukė-šveitiklis padės išvalyti veido odą, pašalinant nuo jos susikaupusias negyvas odos ląsteles, nešvarumus ir riebalų perteklių, atkurs veido odos apsaugines funkcijas, sudrėkins ir suminkštins odą, kartu padidinant jos stangrumą ir elastingumą bei sumažinant raukšles.

Serumo naudojimas

Net ir normaliai odai gali reikėti papildomos pagalbos, padedant apsisaugoti nuo laisvųjų radikalų žalos, atnaujinant odos ląsteles, paskatinant kolageno gamybą ir lengviau apsaugant nuo raukšlių susidarymo – ypač vyresniame amžiuje. Todėl į savo veido odos priežiūrą, prieš pasitelkiant drėkinamąjį veido odos kremą, galima įtraukti ir serumą.

Norint intensyvesnio veido odos drėkinimo, galima naudoti 2 % hialurono rūgšties serumą su vitaminu C ir B5, glicerinu, natrio PCA, alavijo, obuolių ir agurkų ekstraktais bei kitomis naudingomis medžiagomis. Šis intensyviai drėkinantis ir aukštos koncentracijos serumas padės tinkamai sudrėkinti išorinius ir giliuosius veido odos sluoksnius, sulaikys drėgmę epidermyje, atnaujins odos ląsteles, paskatins kolageno gamybą, numalšins odos sudirgimus, sumažins raukšles ir pigmentines dėmes, kartu veiksmingai apsaugodamas ir nuo kenksmingų laisvųjų radikalų.

Odos struktūros gerinimui galima naudoti daugiafunkcinį 5 % niacinamido serumą su kolagenu, hialurono rūgštimi, alantoinu, pantenoliu, cinko PCA, glicerinu ir alavijo, kivio, azijinės centelės bei obuolių ekstraktais. Jis skatina kolageno gamybą ir odos atsinaujinimą, ramina sudirgusią odą, mažina odos raudonį ir pleiskanojimą, išsaugo natūralų odos drėgmės balansą, mažina pigmentines dėmes ir reguliuoja riebalinių liaukų gamybą. Todėl jo pagalba galima veiksmingai sumažinti įvairius odos trūkumus.

Veido odos drėkinimas

Nepriklausomai nuo veido odos tipo, kiekvienai odai reikia drėgmės, siekiant išsaugoti jos elastingumą, palaikyti natūralų lipidų barjerą, sulaikant vandenį, išsaugoti odos švelnumą ir lygumą bei apsaugoti ją nuo neigiamų aplinkos veiksnių. Todėl savo kasdienę veido odos priežiūrą būtina papildyti drėkinamuoju veido odos kremu.

Odos drėkinimui galima naudoti lengvos tekstūros keramidų veido kremą su hialurono rūgštimi ir skvalanu, kurio sudėtyje yra ir taukmedžio sviesto, pantenolio, omega 9 riebalų rūgšties, makadamijos riešutų aliejaus, portulakos, agurkų ir žaliosios arbatos ekstraktų. Keramidų veido kremas padės atkurti optimalų veido odos drėgmės balansą, intensyviai sudrėkinant ir giliuosius odos sluoksnius, pamaitins odą, sustiprins jos apsauginį barjerą, atkurs odos struktūrą, padidins elastingumą, suminkštins, nuramins odą ir kartu apsaugos nuo neigiamų aplinkos veiksnių.

Atsižvelgiant į savo individualius poreikius, kasdienę veido odos priežiūrą galima papildyti ir veido odą stangrinančiu peptidų kremu su aminorūgštimis, vitaminais E ir F, omega 3 ir 9 riebalų rūgštimis, tokoferoliu, betainu, kininių simondsijų sėklų aliejumi, kakavos sėklų sviestu ir azijinės centelės bei alavijo ekstraktais. Peptidų kremas skatina kolageno gamybą, atkuria viršutinį odos sluoksnį, stiprina lipidinį barjerą, suteikia odai daugiau stangrumo ir minkštumo, pagerina drėgmės kaupimą bei mažina laisvųjų radikalų daromą neigiamą poveikį.

Paakių kremo naudojimas

Neturėtų būti pamiršta ir paakių sritis, kurios oda yra viena ploniausių ir bene lengviausiai pažeidžiamų. Todėl į savo kasdienę veido odos priežiūrą rekomenduojama įtraukti ir paakių kremą – nepriklausomai nuo amžiaus.

Galima rinktis drėkinantį keramidų paakių kremą su bakučioliu ir hialurono rūgštimi, skvalanu, vitaminais B3, B5, E, bisabololiu, tokoferoliu, taukmedžio ir mango sviestais, agurkų, indinės figos gėlių, alavijo, portulakos ir žaliosios arbatos ekstraktais bei kitais natūraliais ingredientais. Keramidų paakių kremas intensyviai sudrėkins paakių odą, atstatydamas odos drėgmės balansą, sustiprins odos struktūrą ir pagerins jos elastingumą, apsaugos nuo skysčių praradimo, sumažins raukšles ir nuramins paakių odą.

Paakių odos priežiūrai galima naudoti ir šviesinantį vitamino C paakių kremą su kofeinu ir peptidais, kurio sudėtyje, be kitų naudingų medžiagų, yra kofermento Q10, argano vaisių kauliukų ir avokadų aliejaus, obuolių, azijinės centelės, žaliosios arbatos, papajos ir kivio ekstraktų. Jis veiksmingai šviesina patamsėjusius paakius, mažina nuovargio požymius, paakių patinimus, raukšles ir pigmentines dėmes, skatina kolageno gamybą, drėkina ir stangrina odą, didina paakių odos audinių tankį, kartu nuramindamas ir apsaugodamas odą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos.

Apsauga nuo saulės

Normalios veido odos priežiūra yra neįsivaizduojama ir be reguliaraus apsauginio kremo nuo saulės naudojimo. Plataus spektro (apsaugantis nuo UVA ir UVB saulės spindulių) apsauginį kremą nuo saulės, kurio SPF turėtų būti ne mažesnis kaip 30, rekomenduojama naudoti ištisus metus ir nepriklausomai nuo oro sąlygų. Taip apsaugosite odą nuo išsausėjimo, sudirgimo, nudegimų, pigmentacijos, sumažinsite ankstyvo odos senėjimo ir odos vėžio riziką.

Pabaigai

Normali oda yra gerai subalansuota ir dažniausiai nekelia jokių rimtesnių problemų, tačiau jos kasdienei priežiūrai taip pat būtina skirti pakankamai pastangų, naudojant natūralias ir šiurkščių medžiagų neturinčias veido odos priežiūros priemones. Norėdami išsaugoti nepriekaištingą normalios veido odos būklę, reguliariai odą valykite, tonizuokite, šveiskite, drėkinkite ir apsaugokite nuo saulės. Taip išvengsite rimtesnių odos problemų ir turėsite skaisčią, lygią ir sveiką odą.

Produktai normaliai odai