Priešuždegiminiai ingredientai, skirti veido odos priežiūrai

Pastarąjį dešimtmetį odos priežiūros pramonės išgyvena pakilimą. Rinką užplūdo didelė įvairių odai skirtų produktų pasiūla, o odos priežiūros entuziastai greitai perėmė įvairias tendencijas ir įtraukė naujus produktus į savo kasdienę rutiną. Viena iš naujausių pastaraisiais metais atsiradusių tendencijų – priešuždegiminių ingredientų naudojimas veido odos priežiūros produktų sudėtyje.

Uždegimas – tai natūrali imuninė reakcija, kuri atsiranda, kai organizmo imuninė sistema aptinka sužeidimą ar infekciją. Tačiau lėtinis uždegimas gali sukelti įvairias odos problemas, pavyzdžiui, paraudimą, spuogus ir rožinę. Priešuždegiminiai ingredientai gali padėti sumažinti uždegimą ir nuraminti odą. Todėl naudinga išsamiau pakalbėti apie kai kuriuos didžiausiu veiksmingumu pasižyminčius priešuždegiminius ingredientus ir produktus, kuriuose jų galima rasti.

Alavijo ekstraktas

Alavijo ekstraktas yra populiarus ingredientas, kuris tradicinėje medicinoje jau šimtmečius naudojamas įvairioms odos ligoms gydyti. Jis gerai žinomas dėl savo priešuždegiminių ir raminamųjų savybių, todėl yra puikus ingredientas, padedantis gydyti saulės sukeltus odos nudegimus ir kitokio pobūdžio odos pažeidimus bei ligas. Alavijo ekstrakto galima rasti įvairių odos priežiūrai skirtų produktų, kaip antai losjonai, serumai, kaukės ir kt., sudėtyje.

Žaliosios arbatos ekstraktas

Žalioji arbata yra populiarus gėrimas, kuris taip pat pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis. Šios rūšies arbatoje yra polifenolių, kurie gali padėti sumažinti odos uždegimus ir nuraminti odą. Todėl žaliosios arbatos ekstrakto galima rasti įvairiose odos priežiūros priemonėse, pavyzdžiui, valikliuose, tonikuose ir drėkikliuose.

Galite pasirinkti intensyviai drėkinantį Omega veido kremą su kofermentu Q10 ir keramidais, augaliniu kolagenu, agurkų vaisiaus, alavijo, indinės figos gėlių ir žaliosios arbatos ekstraktais, skvalanu, taukmedžio ir mango sviestais, chia sėklų aliejumi ir jojobos esteriu. Jis sustiprina ir atkuria apsauginį veido odos barjerą, palaiko optimalų odos drėgmės lygį, kartu apsaugodamas ir nuo transepiderminio vandens netekimo, taip pat stabdo odos senėjimo procesus, pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis, spartina odos ląstelių atsinaujinimą, didina elastingumą ir pagerina kraujotaką.

Ramunėlės

Ramunėlės – tai vaistažolė, kuri jau ilgus šimtmečius naudojama dėl savo raminamųjų ir priešuždegiminių savybių. Ramunėlės gali padėti nuraminti odą ir sumažinti jos paraudimus bei sudirgimus.

Agurkų ekstraktas

Agurkų ekstraktas yra natūralus ingredientas, kuris jau nuo senų laikų plačiai naudojamas odai nuraminti ir drėkinti. Jame yra junginių, kurie gali padėti sumažinti uždegimą ir pagerinti bendrą odos išvaizdą. Agurkų ekstraktas naudojamas įvairiuose veido odos priežiūrai skirtuose produktuose, įskaitant prausiklius, tonikus ir veido kaukes.

Vitaminas E

Vitaminas E yra stiprus antioksidantas, kuris gali padėti sumažinti odos uždegimą ir apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos. Jis gali padėti pagerinti bendrą odos išvaizdą ir sumažinti odos senėjimo požymius. Vitamino E galima rasti įvairiose odos priežiūros priemonėse, pavyzdžiui, serumuose, kremuose ir aliejuose.

Probiotikai

Probiotikai – tai gyvi mikroorganizmai, kurie gali padėti subalansuoti odos mikrobiomą ir sumažinti odos uždegimus. Jie gali padėti sustiprinti odos barjerinę funkciją ir pagerinti bendrą odos sveikatą.

Bisabololis

Bisabololis yra natūralus junginys, kurio yra ramunėlėse ir kituose augaluose. Jis pasižymi priešuždegiminėmis ir raminamosiomis savybėmis, todėl gali padėti sumažinti odos paraudimus ir įvairius sudirgimus. Bisabololio dažnai naudojamas tokiose veido odos priežiūros priemonėse kaip prausikliai, tonikai ir veido kaukės.

Niacinamidas

Niacinamidas yra vitamino B3 forma, kuri pasižymi priešuždegiminėmis ir šviesinančiomis savybėmis. Jis gali padėti sumažinti paraudimą ir sudirgimą bei pagerinti bendrą odos išvaizdą. Niacinamido gali būti tiek serumų, tiek ir veido kremų ar tonikų sudėtyje.

Savo kasdienę veido odos priežiūrą galite papildyti daugiafunkciniu odos struktūrą gerinančiu 5% niacinamido serumu su kolagenu ir hialurono rūgštimi, alavijo, kivio vaisiaus, obuolių ir azijinės centelės ekstraktais, cinko PCA, alantoinu, provitaminu B5 ir glicerinu. Jis reguliuoja riebalinių liaukų gamybą, veiksmingai sumažina veido odos porų dydį, pleiskanojimą ir raudonį, pašviesina pigmentines dėmes, palaiko optimalų veido odos drėgmės lygį, paskatina kolageno gamybą ir odos atsinaujinimą, sumažina odos trūkumus ir užsikimšimus bei nuramina odą.

Resveratrolis

Resveratrolis yra natūralus junginys, randamas vynuogėse ir kituose vaisiuose. Jis pasižymi priešuždegiminėmis ir antioksidacinėmis savybėmis ir gali padėti pagerinti bendrą odos būklę.

Cinko oksidas

Cinko oksidas yra natūralus mineralas, pasižymintis priešuždegiminėmis ir nuo saulės apsaugančiomis savybėmis. Jis gali padėti nuraminti odą ir veiksmingai apsaugoti ją nuo UV spindulių daromos žalos. Cinko oksido būna įvairiuose veido odos priežiūrai skirtuose produktuose, pvz., apsauginiuose kremuose nuo saulės ir tonuotuose drėkinamuosiuose kremuose.

Priešuždegiminiai ingredientai veido odos priežiūros produktuose ir jų nauda

Visų šių priešuždegiminių ingredientų galima rasti įvairiose odos priežiūrai skirtose priemonėse, pavyzdžiui, valikliuose, tonikuose, serumuose, kaukėse ir aliejuose. Šių ingredientų poveikis odai gali skirtis priklausomai nuo produkto ir sudėties. Tačiau kai kurie bendri priešuždegiminių ingredientų naudojimo veido odos priežiūros produktuose privalumai yra šie:

  • uždegimo ir paraudimo mažinimas;
  • odos raminimas;
  • bendros odos išvaizdos gerinimas;
  • odos drėgmės lygio palaikymas;
  • odos apsauga nuo laisvųjų radikalų daromos žalos;
  • odos senėjimo procesų stabdymas ir senėjimo požymių mažinimas.

Renkantis odos priežiūros priemones, kurių sudėtyje yra priešuždegiminių ingredientų, svarbu atkreipti dėmesį į šių priemonių sudėtį ir konkretaus ingrediento koncentraciją. Kai kuriuose produktuose gali būti labai maža sudedamosios dalies koncentracija, kuri gali nesuteikti jokios reikšmingos naudos odai. Kita vertus, kai kuriuose produktuose gali būti didelė sudedamosios dalies koncentracija, kuri kai kurių tipų odai gali būti per stipri ir ją sudirginti.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad nors priešuždegiminiai ingredientai gali padėti sumažinti odos uždegimą ir ją nuraminti, jie gali nepadėti visiškai pašalinti tokių odos problemų kaip spuogai ar rožinė. Svarbu pasitarti su dermatologu, kuris nustatys pagrindinę odos problemas sukėlusią priežastį ir parengs veiksmingą odos priežiūros planą, paskirdamas reikiamas ir tinkamas odos priežiūros priemones.

Papildomi patarimai, kaip tinkamai pasirūpinti savo veido oda

Be odos priežiūros priemonių, kurių sudėtyje naudojamos įvairios veiksmingos priešuždegiminį poveikį turinčios sudedamosios dalys, yra ir kitų būdų, kurių galima imtis siekiant sumažinti odos uždegimus ir skatinti sveiką odą. Kai kurie iš tokių būdų yra:

  • Veido odos apsaugojimas nuo kenksmingo UV saulės spindulių poveikio, naudojant apsauginį kremą nuo saulės ir vengiant ilgai būti tiesioginiuose saulės spinduliuose.
  • Sveika mityba, kurioje gausu antioksidantų ir priešuždegiminių maisto produktų, tokių kaip vaisiai, daržovės ir omega-3 riebalų rūgštys.
  • Pakankamo vandens kiekio vartojimas kiekvieną dieną, siekiant užtikrinti optimalų hidratacijos lygį.
  • Pakankamas ir kokybiškas miegas, kad oda galėtų pailsėti, atsistatyti ir atsinaujinti.
  • Streso valdymas, pasitelkiant įvairius atsipalaidavimo metodus, kaip antai meditacija, joga ir kt.

Pabaigai

Priešuždegiminiai ingredientai darosi vis populiaresni veido odos priežiūros produktuose dėl jų gebėjimo mažinti odos uždegimus, nuraminti odą ir pagerinti bendrą odos išvaizdą. Alavijas, žalioji arbata, ramunėlės, agurkai ir vitaminas E – visi šie veiksmingi priešuždegiminiai ingredientai gali būti naudojami įvairiose odos priežiūros priemonėse. Įtraukiant šiuos ingredientus į savo odos priežiūros procesą, svarbu atkreipti dėmesį į sudedamosios dalies sudėtį ir koncentraciją, o prireikus kreiptis į odos priežiūros specialistą dermatologą, kuris nustatytų pagrindinę odos problemų priežastį.

Be minėtų odos priežiūros priemonių, kurių sudėtyje yra priešuždegiminių ingredientų, norint turėti sveiką odą, rekomenduojama nepamiršti ir kitų būdų bei veiksmų, kurie padeda išlaikyti sveiką ir gražią, pavyzdžiui, saugoti odą nuo saulės spindulių poveikio, sveikai maitintis, pasirinkti sveiką gyvenimo būdą, vartoti pakankamą kiekį vandens, būti gryname ore,  pakankamai miegoti ir valdyti stresą. Pasirinkus sveiką gyvenimo būdą ir naudojant priemones, kurių sudėtyje yra priešuždegiminių ingredientų, galima sustiprinti organizmą ir turėti sveiką bei skaisčią odą.