Veido kaukės ir jų didelė nauda odai

Veido kaukės yra vienas lengviausių būdų per trumpą laiką pagerinti odos sveikatą ir elastingumą, kartu išsprendžiant ir įvairias odos problemas, todėl jos gali būti labai naudinga veido odos priežiūros procedūrų sudedamoji dalis. Veido kaukės gali būti pritaikytos skirtingiems veido odos tipams ir amžiaus tarpsniams. Be kita ko, jos gali drėkinti odą, pagerinti porų išvaizdą ir pašalinti riebalų perteklių nuo odos. Jos yra okliuzinės, todėl padengia veido odą, aprūpindamos ją įvairiomis naudingomis medžiagomis, kurios gerina odos išvaizdą ir būklę.

Veido kaukių nauda

Veido odos kaukes ant veido užtepti tetrunka vos kelias sekundes, o palaikyti nenuvalius reikia nuo kelių iki keliolikos minučių – todėl jos yra labai paprastas ir itin naudingas natūralus veido odos priežiūros pagalbininkas, kuris ne tik gerina odos būklę, tačiau ir atpalaiduoja.

Valo veido odos poras

Veido kaukės yra veiksminga veido odos priežiūros priemonė, nes jos užtikrina giluminį porų valymą, pašalindamos iš jų medžiagų apykaitos atliekas, makiažo priemones, nešvarumus, riebalų perteklių ir negyvas odos ląsteles, kurios gali užkimšti poras. Natūralios ir kokybiškos veido kaukės puikiai tinka giluminiam veido valymui, nes jos pašalina po viršutiniu epidermio sluoksniu susikaupusius nešvarumus. Todėl odos poros sumažėja ir žymiai pagerėja jų išvaizda.

Pavyzdžiui, veido kaukės, kurių sudėtyje yra bentonito ir (arba) baltojo molio, padeda nuo odos lengviau pašalinti susikaupusius nešvarumus ir sugeria riebalų perteklių, kartu pašalinant ir ant veido odos besikaupiančias negyvas odos ląsteles. Pašalinus nešvarumus, išsivalo odos poros ir jos susitraukia bei pasidaro mažesnės, o oda – stangresnė.

Taigi, į savo veido odos priežiūrą galima įtraukti veido odą detoksikuojančią mačios molinę kaukę-šveitiklį su bambuko ekstraktu, vitaminu E, makadamijos riešutų, argano vaisių kauliukų, erškėčių vaisių ir avokadų aliejais, agurkų ir alavijo ekstraktais. Ši veido kaukė padeda pašalinti ant veido odos susikaupusius riebalus, negyvas odos ląsteles ir dėl aplinkos taršos poveikio susikaupusius nešvarumus, atstato apsaugines veido odos funkcijas, drėkina ir minkština odą, daro ją stangresnę bei elastingesnę ir mažina raukšles.

Mažina raukšles

Savo veido odos priežiūros procedūras papildžius reguliariai naudojamomis veido kaukėmis, galima efektyviai sumažinti odos senėjimo požymius, tarp kurių yra ir raukšlės bei tamsios dėmės. Sumažinus senėjimo požymius, oda taip pat tampa daug lygesnė ir švelnesnė.

Drėkina odą

Veido kaukės gali suteikti odai jai būtiną drėkinimą, todėl ypač puikiai tinka dehidratuotai ir sausai veido odai. Kaukės giliai prasiskverbia į odos epidermį, suminkština odą ir padidina jos elastingumą. Kai veido oda yra tinkamai sudrėkinta, ji atrodo jaunatviškesnė ir stangresnė.

Gaivina odą ir suteikia jai skaistumo

Veido odai skirtos kaukės gali paskatinti kraujotaką – nuėmus nuo veido sukietėjusią kaukę, išsiplečia odos kraujagyslės ir savo ruožtu pagerėja bendras veido odos tonusas, oda tampa lygesnė, švelnesnė, gaivesnė ir skaistesnė.

Suteikia odai tolygų atspalvį

Veido odos kaukės gali padėti sumažinti hiperpigmentaciją, kartu suteikdamos veido odai tolygų atspalvį ir tekstūrą. Be to, veido kaukės gali padidinti prakaito liaukų sekreciją, todėl odoje padidėja deguonies kiekis.

Sustiprina veido odą

Su amžiumi veido oda plonėja ir silpnėja, todėl ima ryškėti senėjimo požymiai. Tačiau su ankstyvu odos senėjimu galima susidurti ir jaunesniame amžiuje, jei oda nusilpsta. Naudojant  veido kaukę, kuri padidina kolageno gamybą ir saugo nuo laisvųjų radikalų daromos žalos, oda sutvirtėja ir tampa stangresnė.

Atpalaiduoja

Veido kaukių pagalba galima ne tik pagerinti veido odos išvaizdą ir būklę, tačiau taip pat ir atsipalaiduoti. Priklausomai nuo veido kaukės sudėtinių dalių, ji gali stimuliuoti pojūčius ir stabilizuoti psichologinę būseną.

Pagerina kitų produktų veikimą

Veido kaukės taip pat yra veiksmingas pagalbininkas kitiems kasdienėje veido odos priežiūroje naudojamiems produktams, tokiems kaip serumai, veido kremai ir kt., kurie tonizuoja, drėkina ir apsaugo odą. Po veido odos kaukių naudojimo, tokie produktai daug greičiau ir giliau įsigeria į veido odą, padėdami pasiekti geresnius rezultatus.

Kaip dažnai reikėtų naudoti veido kaukes?

Paprastai veido odos kaukę į savo odos priežiūros planą rekomenduojama įtraukti vieną arba du kartus per savaitę, priklausomai nuo veido odos tipo ir veido kaukės formulės. Normalios ir sausos veido odos priežiūrai skirtą veido kaukę galima naudoti rečiau, pvz., kartą per savaitę, o riebiai – dažniau, pvz., du arba tris kartus per savaitę. Jei pasirenkama drėkinamoji ar molio kaukė, ją galima naudoti ir du ar tris kartus per savaitę, o su odos senėjimu kovojančias ir šveičiamąsias veido kaukes patariama naudoti tik kartą per savaitę.

Veido kaukę reikėtų naudoti po odos valymo ir tonizavimo, nes tada veiksmingiau nuo veido odos pašalinamas riebalų perteklius ir kiti susikaupę nešvarumai, sukuriant pagrindinį drėkinamąjį sluoksnį ir optimaliai paruošiant veido odą geresniam veido kaukėje esančių ingredientų įsisavinimui.

Kaip naudoti veido kaukę?

Veido odos kaukių naudojimas yra labai nesudėtingas, tačiau vertėtų laikytis tam tikrų rekomendacijų.

Veido kaukę reikėtų paskirstyti tolygiai

Kadangi veido kaukėse yra koncentruotas veido odai būtinų vitaminų ir maistinių medžiagų kiekis, nereikia persistengti su kaukės kiekiu. Ant veido odos tepant kaukę, pakanka labai plono sluoksnio. Tepant kaukę, naudinga pasitelkti masažinius judesius – jie padės dar labiau sustiprinant teigiamą poveikį odai.

Tepkite ne tik veidą, bet ir kaklo bei dekoltė sritį

Net ir nedidelio veido kaukės kiekio pakanka ne tik veido odai, bet ir kaklo bei dekoltė sritims. Todėl, puoselėjant savo veido odą, nereikėtų pamiršti odos ir šiose kūno srityse, nes jose senėjimo požymiai paprastai išryškėja daug anksčiau.

Kaukę ant veido reikėtų palikti 5-10 min.

Paprastai didžiąją dalį veido kaukių pakanka ant odos palaikyti vidutiniškai nuo 5 iki 10 min., tačiau laikas, kurį reikėtų ant odos laikyti kaukę jos nenuvalius, priklauso nuo to, kokia veido kaukė yra naudojama ir kas nurodyta jos naudojimo instrukcijoje. Galite pasirinkti veido kaukę, kuriai pakaks vos kelių minučių. Tuo tarpu kitas veido kaukes ant odos galima palikti ir per naktį, leidžiant joms giliau įsiskverbti į veido odą.

Švelniai nuplaukite drungnu vandeniu

Veido odos kaukę reikėtų nuimti labai švelniai, jokiu būdu nenaudojant stiprių ir šveičiamųjų judesių arba karšto vandens. Kad nesudirgintumėte odos, kaukę nuo veido švelniai nuplaukite drungnu vandeniu.

Pabaigai

Veido kaukės nauda odai tiesiogiai priklauso nuo jos sudedamųjų dalių. Veido kaukių ingredientai gali būti skirtingi, o tai turi įtaką ir kaukių poveikiui. Todėl, renkantis veido kaukę, rekomenduojama atsižvelgti ne tik į savo veido odos tipą, tačiau ir jos būklę, galimas problemas bei norimą pasiekti rezultatą. Jei pasirinksite tinkamą veido kaukę ir ją naudosite teisingai ir reguliariai, neilgai trukus galėsite mėgautis lygesne, švaresne, skaistesne, optimaliai sudrėkinta, stangria ir elastinga veido oda.

Produktai su moliu