Bambuko ekstraktas veido odos priežiūroje

Bambukas (angl. Bambusa Arundinacea Stem Extract) yra laikomas universaliu augalu, kuris yra labai vertinamas ir gali būti naudojamas labai įvairiais būdais ir pritaikomas daugelyje sričių, tarp kurių ir mūsų veido odos priežiūra. Jis taip pat yra naudingas ir mus supančiai aplinkai, todėl savo veido odos priežiūroje naudojant bambuko ekstraktą ar produktus, kurių sudėtyje yra šio augalo, kartu prisidedama ir prie aplinkos išsaugojimo.

Kadangi, be kita ko, jame gausu antioksidantų, silicio dioksido, jis pasižymi poras sutraukiančiomis ir nuo spuogų apsaugančiomis savybėmis, bambuko ekstraktas tapo svarbiu ir naudingu veido odos priežiūros priemonių ingredientu, apie kurį naudinga sužinoti daugiau.

Iš ko sudarytas bambuko ekstraktas

Bambuko ekstrakto sudėtyje yra daug įvairių medžiagų, kurios labai naudingos mūsų veido odai. Pagrindinės iš jų išvardijamos toliau:

  • Vitaminas C. Vitaminas C yra labai naudingas ir reikalingas visam organizmui ir tuo pačiu veido odai, todėl plačiai naudojamas jos priežiūroje. Jis yra galingas antioksidantas, veiksmingai kovojantis su uždegimais ir kartu skatinantis kolageno gamybą odoje.
  • B grupės vitaminai. Bambuko ekstrakto sudėtyje yra keletas B grupės vitaminų, tarp kurių yra ir niacinas (B3), piridoksinas (B6), riboflavinas (B2). Pastarieji vitaminai pasižymi didele nauda mūsų odai, įskaitant odos senėjimo procesų atitolinimą ir senėjimo požymių mažinimą, uždegiminių reakcijų malšinimą ir odos drėkinimą.
  • Vitaminas E. Vitaminas E yra labai naudingas veido odai, kadangi pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, veiksmingai saugo odą nuo kenksmingų ultravioletinių (UV) saulės spindulių poveikio.
  • Silicio dioksidas. Bambuko ekstrakto sudėtyje yra daug natūralaus silicio dioksido, kurio reikia organizmui, kad jis galėtų paskatinti kolageno gamybą. Kolagenas yra labai svarbus baltymas, kurio dėka oda yra elastinga, jis neleidžia formuotis raukšlėms ir padeda ilgiau išsaugoti jaunatvišką odos išvaizdą. Be to, silicio dioksidas padeda švelniai nušveisti veido odą, todėl bambuko ekstraktas gali būti naudojamas kaip labai veiksmingas natūralus odos šveitiklis.
  • Fenolinės rūgštys ir flavonoidai. Tai yra vieni populiariausių antioksidantų, kurie naudojami veido odos priežiūrai skirtose priemonėse. Fenolinės rūgštys pasižymi stipriomis antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, o flavonoidai – antioksidacinėmis savybėmis ir apsauga nuo UV saulės spindulių.
  • Ligninas dažnai naudojamas apsauginiuose kremuose nuo saulės, kadangi jis išsiskiria dideliu antioksidaciniu aktyvumu, padedančiu efektyviau kovoti su veido odos senėjimu ir saulės spindulių daroma žala.

Bambuko ekstrakto nauda veido odai

Bambuko ekstraktas turi daug privalumų mūsų veido odai – pradedant odos stangrinimu ir baigiant gydymu, raminimu, apsauga nuo saulės daromos žalos ir kt.

Suteikia odai stangrumo, elastingumo ir skaistumo

Bambuko ekstrakte yra daug (net 70 %) silicio dioksido, dėl kurio poveikio oda darosi skaistesnė. Be to, jis pasižymi ir drėkinamosiomis savybėmis, skatina kolageno (struktūrinio baltymo) gamybą, tokiu būdu suteikdamas odai daugiau stangrumo, elastingumo ir jaunatviškumo bei efektyviai apsaugodamas ją nuo suglebimo ir raukšlių formavimosi. Naudojant veido odos priežiūrai skirtus produktus, kurių sudėtyje yra silicio dioksido, oda darosi elastingesnė, stangresnė ir lygesnė.

Stiprina veido odą

Bambuko ekstraktas yra veiksminga natūrali priemonė, kurią naudojant galima padidinti odos stangrumą ir tvirtumą. Jis geba sustiprinti odos apsauginį barjerą ir atkurti išorinį sluoksnį, todėl bambuko ekstraktas yra puiki priemonė gydant aknės pažeistą odą, nes aknė pažeidžia išorinį odos sluoksnį, saugantį ją nuo aplinkos taršos ir bakterijų.

Saugo odą nuo laisvųjų radikalų

Kai veido odą nuolat veikia neigiami aplinkos veiksniai, tokie kaip kenksmingi UV saulės spinduliai, jos senėjimo procesai gali labai paspartėti. Bambuko ekstrakte yra flavonoidų ir fenolinių junginių, pasižyminčių stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, todėl jis apsaugo veido odą nuo laisvųjų radikalų – nestabilių molekulių, kurios pažeidžia sveikas ląsteles - daromos žalos, mažina raukšles, išlaiko odos drėgmę ir elastingumą, mažina ankstyvo odos senėjimo procesus.

Ramina ir gydo odą

Bambuko ekstraktas turi stiprių priešuždegiminių savybių, kurios daro jį labai veiksminga priemone, kai reikia nuraminti ir gydyti veido odą. Dėl šių savybių jis yra puikus ingredientas jautrios veido odos priežiūrai skirtose priemonėse.

Pasižymi antibakterinėmis savybėmis

Kasdien mūsų veido odą veikia daugybė įvairių medžiagų, galinčių sukelti bakterines infekcijas. Tuo tarpu bambuko ekstraktas pasižymi antibakterinėmis savybėmis, todėl naudojant veido odos priežiūros priemones, kurių sudėtyje yra šio natūralaus ekstrakto, galima išvengti smulkių odos infekcijų, apsaugant odą ir išlaikant ją sveiką.

Iš odos pašalina nešvarumus

Bambuko ekstraktas gali būti efektyviu valomuoju, šveičiamuoju ir detoksikuojančiu ingredientu, nes jo sudėtyje yra smulkių silicio dioksido grūdelių, padedančių iš veido odos pašalinti nešvarumus. Į savo veido odos priežiūrą galima įtraukti veido odą detoksikuojančią vulkaninės kilmės mačios molinę kaukę-šveitiklį su bambuko ekstraktu, vitaminu E, alavijo, bambuko, agurkų, argano vaisių kauliukų, erškėčių vaisių, avokadų ir makadamijos riešutų aliejais. Ši kaukė nuo veido odos paviršiaus pašalina susikaupusius riebalus, negyvas odos ląsteles ir nešvarumus, išlaisvindama užsikimšusias odos poras. Ji taip pat atstato apsaugines odos funkcijas, drėkina ir minkština odą, skatina odos ląstelių regeneraciją, didina odos elastingumą ir stangrumą bei stabdo raukšlių formavimąsi.

Ar bambuko ekstraktas yra saugus naudoti?

Iki šiol nėra pakankamai duomenų, kurie rodytų, kad bambuko ekstraktas, naudojant jį vietiškai, galėtų turėti šalutinį poveikį. Vis dėlto, jei veido oda yra labai jautri ir naudojami veido odos priežiūros produktai kartais sukelia alergines reakcijas, pradedant naudoti naują produktą, rekomenduojama atlikti odos testą. Atlikus veido odos priemonės su bambuko ekstraktu testą ir pastebėjus nepageidaujamą poveikį, tokios priemonės naudojimą reikėtų nutraukti. Alergija gali pasireikšti ir dėl kitų pasirinktoje veido odos priežiūros priemonėje esančių ingredientų, kadangi paprastai bambuko ekstraktas šalutiniu poveikiu nepasižymi.

Pabaigai

Bambuko ekstraktas yra labai veiksmingas ingredientas veido odos priežiūrai, kadangi jame yra biologiškai aktyvių junginių, naudingų veido odai. Atlikti tyrimai rodo, kad bambuko ekstraktas pasižymi antioksidacinėmis ir antimelanogeninėmis savybėmis – jis slopina melanino gamybą, todėl yra veiksminga balinamoji medžiaga, kuri dažnai naudojama kosmetikos priemonėse.

Produktai, kurių sudėtyje yra bambuko ekstrakto, puikiai veikia ir kaip natūralūs drėkikliai bei apsauga nuo saulės, nes jame yra flavonoidų. Be to, bambuko ekstraktas pasižymi ir stipriomis antibakterinėmis savybėmis, o didelis silicio dioksido kiekis prisideda prie geresnės veido odos sveikatos ir būklės. Negana to, bambuko ekstraktas nepasižymi jokiu kenksmingu poveikiu, o jo sudėtinės dalys nedirgina veido odos.

Į savo veido odos priežiūrą įtraukus natūralius produktus, kurių sudėtyje yra bambuko ekstrakto, galima gana greitai pasiekti norimą rezultatą – suteikti savo odai reikiamą stangrumą, elastingumą ir skaistumą, sustiprinti apsauginį odos barjerą, nuraminti ir išgydyti odą, apsaugoti odą nuo neigiamo laisvųjų radikalų poveikio. Bambuko ekstraktas gali pasitarnauti kaip šveitiklis, nuo odos pašalinantis nešvarumus, riebalų perteklių ir negyvas odos ląsteles bei atjauninantis odą. Todėl bambuko ekstraktas turi tikrai didelį potencialą veido odos priežiūros srityje.