Baltasis molis veido odos priežiūroje

Baltasis molis, kuris dažnai vadinamas kaolino moliu (angl. Kaolin Clay) arba porcelianiniu moliu, yra labai plačiai naudojamas veido odos kaukių sudėtyje. Baltojo molio spalvą lemia jo mineralinė sudėtis. Šis molis yra minkštas, švelnus, dažniausiai balkšvos arba rausvos spalvos (tačiau gali būti ir raudono ar žalio atspalvio). Jis sudarytas iš kaolinitu vadinamo mineralo, kuris šiandien randamas visame pasaulyje, įskaitant JAV, Kiniją, Pakistaną ir Braziliją, nors anuomet ištisus šimtmečius vienintelis baltojo molio šaltinis buvo ant kalvos Kinijoje, Kao-ling.

Baltasis molis yra sudarytas iš smulkių mineralų ir kristalų, tarp kurių yra ir kvarcas, varis, cinkas, magnis, silicio dioksidas ir feldšpatas. Jo pH yra apie 4,5, o tai reiškia, kad jis yra artimas natūraliam mūsų odos pH – 5,5. Baltasis molis veido odos kaukėse naudojamas dėl įvairių jo privalumų, tarp kurių yra ir apsauga nuo spuogų, veido odos išvalymas, riebalų ir nešvarumų sugėrimas bei odos nuraminimas ir atgaivinimas.

Baltojo molio nauda veido odai

Baltasis molis yra labai švelnus, todėl tinka ir jautriai veido odai. Baltasis molis veiksmingai sugeria riebalų perteklių, nepažeisdamas natūralaus odos riebalų kiekio, taip pat pašalina nešvarumus nuo odos paviršiaus, padeda išsaugoti neužsikimšusias poras, palaiko subalansuotą pH lygį, išlygina odos atspalvį ir sumažina paraudimus. Kadangi privalumų, kuriais pasižymi baltasis molis yra daugybė, apie juos naudinga sužinoti plačiau.

Švelniai valo odą

Baltasis molis yra natūralus odos valiklis, gebantis iš odos porų pašalinti nešvarumus, dėl kurių gali kilti aknės protrūkių. Jis valo giliai švelniai, sugeria nešvarumus, nenaudodamas dirginančių medžiagų ar įprastų valomųjų ingredientų, neapsunkina odos ir jos neišsausina, todėl puikiai tinka ir jautrios odos priežiūrai. Reguliariai valant odą veido kauke iš baltojo molio, oda išsilygina ir darosi skaistesnė.

Sugeria riebalų perteklių

Jei mūsų oda gamina per daug riebalų, užsikemša odos poros, gali kilti aknės protrūkiai ir atsirasti dėmelių. Siekiant kontroliuoti odos riebalų gamybą, užtikrinant, kad nebūtų jų pertekliaus, ir tuo pačiu neišsausinti ir neapsunkti odos bei nesukelti pleiskanojimo, gali pagelbėti baltasis molis, kuris sugeria riebalų perteklių ir padeda išvengti porų užsikimšimo. Be to, šis poveikis pasiekiamas kontroliuojant tik odos paviršiuje esantį riebalų perteklių, nepaveikiant natūralaus odos riebalų kiekio.

Ramina odą

Baltasis molis turi ir raminamųjų bei švelnių gydomųjų savybių, todėl jis padeda lengviau nuraminti dėl odos bėrimų, vabzdžių įkandimų ar kitų priežasčių sudirgintą ir paraudusią veido odą.

Kovoja su spuogais ir riebia oda

Baltasis molis gali būti labai naudingas prižiūrint į aknę linkusią odą, nes geba švelniai, be jokio dirginimo, išsausinimo ir mikrobiomo išbalansavimo iš odos porų pašalinti aknę sukeliančius nešvarumus, toksinus ir riebalų perteklių. Visa tai neleidžia užsikimšti odos poroms. Be to, baltasis molis pasižymi ir antibakterinėmis savybėmis, todėl gali pasitarnauti ir aknės gydymo procese. Jis tinka kaip odą valanti ir gaivinanti priemonė, nes veiksmingai sugeria ant odos paviršiaus susikaupusius nešvarumus ir mažina dėmeles.

Lygina odos atspalvį ir šviesina odą

Baltasis molis teigiamai veikia veido odos ląsteles ir padeda išlyginti odos spalvą. Todėl, reguliariai naudojant veido odos kaukes, kurių sudėtyje yra baltojo molio, galima lengviau sulaukti teigiamų veido odos atspalvio pokyčių. Jis pašalina negyvas odos ląsteles ir nešvarumus, dėl kurių susikaupimo oda gali įgauti matinį ir netolygų atspalvį. Kai visa tai būna pašalinta nuo odos paviršiaus, oda geriau atspindi šviesą, todėl atrodo skaistesnė ir tolygesnio atspalvio. Dėka švelnių šveičiamųjų ir valomųjų baltojo molio savybių jis veikia kaip natūralus veido odą šviesinantis ingredientas, o dėl paraudimų ir sudirgimų mažinimo bei kraujotakos gerinimo, pagerėja bendras odos tonusas ir dar labiau padidėja jos natūralus skaistumas.

Naikina juodus inkštirus ir sutraukia poras

Dažnai užsikimšusias poras savo odoje matome kaip mažyčius juodus inkštirus ar „taškelius“. Kasdien naudojamos makiažo priemonės, aplinkos tarša, įvairūs grožio priežiūros produktai, negyvos odos ląstelės ir kitos dalelės gali kauptis ant odos paviršiaus ir skatinti jos porų užsikimšimą. Tuo tarpu baltasis molis labai veiksmingai pasitarnauja giluminiam veido odos porų valymui, pašalindamas juodus inkštirus ir sumažindamas matomas poras.

Švelniai šveičia veido odą

Labai svarbu reguliariai šveisti veido odą, tačiau tam turi būti naudojamas kokybiškas, natūralus ir odos nedirginantis švelnus šveitiklis. Jis geba ne tik veiksmingai nuo odos paviršiaus pašalinti ant jo susikaupusias negyvas odos ląsteles, nešvarumus bei riebalų perteklių, tokiu būdu pagerindamas bendrą odos tekstūrą ir nepalikdamas odos įsitempusios ar sausos. Kadangi baltojo molio struktūra yra šiek tiek grūdėta, jis yra puikus švelnus odos šveitiklis, pašalindamas per dieną ant odos susikaupusius nešvarumus ir suteikdamas odai daugiau lygumo bei švelnumo.

Tinka jautriai ir sausai odai

Baltasis molis yra labai universalus ir tinka visų tipų veido odai – ne išimtis ir jautri bei sausa oda. Neigiamą krūvį turintis molis suriša teigiamą krūvį turinčius laisvuosius radikalus ir toksinus, nepažeisdamas sveikos veido odos, sugeria negyvas odos ląsteles ir nešvarumus. Baltasis molis ramina, todėl gali būti veiksminga natūrali alternatyva tradicinėms šveičiamosioms ir valomosioms veido odos priežiūros priemonėms – ypač, kai ieškoma natūralių veido odos priežiūros priemonių, skirtų jautriai ir sausai odai.

Baltojo molio veido kaukės naudojimas

Nors skirtingų molio rūšių, naudojamų veido odos priežiūros priemonėse, yra daugybė, ir pasirinkimas priklauso tik nuo jūsų asmeninių pageidavimų, baltasis molis gali būti vienas veiksmingiausių sprendimų. Jis yra gerokai švelnesnis visų tipų odai, todėl nereikia baimintis, kad oda gali netinkamai sureaguoti.

Veido kaukę su baltuoju moliu naudoti labai paprasta. Pakanka vos 1-4 kartus per savaitę ja ištepti sudrėkintą veido odą ir pabūti su kauke apie 2–3 min. Tuomet švelniais sukamaisiais judesiais galima masažuoti odą maždaug vieną minutę ir galiausiai leisti kaukei ant veido pabūti dar 3–7 min. Paskui beliks veidą nuplauti šiltu vandeniu.

Kaip minėjome, pats baltasis molis yra labai švelnus, vis dėlto, prieš naudojant naują veido odos priežiūros priemonę (ypač, jei oda yra labai jautri), visuomet rekomenduojama atlikti odos testą ant nedidelio odos plotelio, pvz., vidinės alkūnės dalies ar kaklo šono, ir įsitikti, ar priemonėje esančios sudedamosios dalys nedirgina odos ir nekelia alerginių reakcijų. Luktelėjus 24 valandas galėsite matyti, kaip sureagavo jūsų oda.

Pabaigai

Baltasis molis yra labai veiksmingas veido odos priežiūros ingredientas – tiek naudojant jį atskirai, tiek ir kaip kompleksinę pasirenkamų odos priežiūros priemonių formulės dalį. Jis turi milžiniškų privalumų mūsų veido odai ir nepasižymi jokiais trūkumais. Todėl, jei norite efektyviau nuo savo odos paviršiaus pašalinti negyvas odos ląsteles, nešvarumus ir riebalų perteklių, nuraminti odą, lengviau suvaldyti aknę, sumažinti poras ar išlyginti smulkias raukšleles, kartu pagerinant ir bendrą odos tonusą, baltasis molis turėtų būti įtrauktas į jūsų veido odos priežiūros planą.

Produktai su moliu