Indinės figos gėlių ekstraktas veido odos priežiūrai

Indinės figos gėlių ekstraktas (angl. Opuntia Ficus-Indica Flower Extract) yra natūralus ekstraktas, gaunamas iš opuncijų kaktuso. Šis ekstraktas dėl įvairių sveikatai naudingų savybių tradicinėje medicinoje naudojamas jau daugelį amžių. Tačiau jis išpopuliarėjo odos priežiūros pramonėse dėl savo gebėjimo skatinti sveiką ir švytinčią odą. Todėl įdomu išsamiau panagrinėti, kas yra indinės figos gėlių ekstraktas, kokia yra jo nauda veido odai ir kaip jį naudoti odos priežiūrai.

Kas yra indinės figos gėlių ekstraktas?

Indinė figa, dar vadinama kriaušiniu kaktusu ar dygliuotąja kriauše, yra kilusi iš Šiaurės ir Pietų Amerikos, tačiau auginama ir kitose pasaulio dalyse, įskaitant Viduržemio jūros regioną. Kaktusas išaugina gražius žiedus, kurie žydi įvairiais rausvais ir geltonais atspalviais. Šiuose žieduose yra stiprių antioksidantų ir priešuždegiminių junginių, kurie naudingi odai.

Indinės figos gėlių ekstraktas gaunamas iš opuncijos kaktuso žiedų distiliuojant vandens garais. Šiame ekstrakte gausu flavonoidų, vitaminų ir mineralų, įskaitant vitaminą E, vitaminą K, magnį ir kalį. Šios maistingosios medžiagos teikia daug naudos odai, todėl Indinės figos gėlių ekstraktas yra populiarus odos priežiūros produktų ingredientas.

Indinės figos gėlių ekstrakto nauda veido odai

Indinės figos gėlių ekstraktas suteikia keletą naudingų medžiagų veido odai, todėl jis yra populiarus odos priežiūros produktų ingredientas. Štai keletas indinės figos gėlių ekstrakto privalumų veido odai:

Senėjimą stabdančios savybės

Indinės figos gėlių ekstrakte gausu antioksidantų, kurie padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus, galinčius pažeisti odą. Laisvieji radikalai yra nestabilios molekulės, kurios gali pažeisti odos ląsteles ir sukelti priešlaikinį senėjimą. Neutralizuodamas laisvuosius radikalus, indinės figos gėlių ekstraktas padeda apsaugoti odą nuo pažeidimų, mažina smulkių linijų, raukšlių ir senatvinių dėmių atsiradimą.

Drėkinamosios savybės

Indinės figos gėlių ekstrakto sudėtyje yra polisacharidų - ilgų cukraus molekulių grandinių, kurios padeda drėkinti ir raminti odą. Šios molekulės sudaro apsauginį odos sluoksnį, padedantį sulaikyti drėgmę ir užkirsti kelią vandens netekimui. Todėl indinės figos gėlių ekstraktas yra puikus ingredientas sausai ar dehidratuotai odai.

Priešuždegiminės savybės

Indinės figos gėlių ekstrakte yra priešuždegiminių junginių, kurie gali padėti nuraminti sudirgusią odą. Šie junginiai gali sumažinti paraudimą, patinimą ir uždegimą, todėl indinės figos gėlių ekstraktas yra puikus ingredientas jautriai ar į aknę linkusiai odai.

Šviesinančios savybės

Indinės figos gėlių ekstrakto sudėtyje yra vitamino C, kuris pasižymi šviesinančiomis savybėmis. Vitaminas C padeda slopinti melanino, kuris gali sukelti tamsias dėmes ir nevienodą odos atspalvį, gamybą. Mažindamas melanino gamybą, indinės figos gėlių ekstraktas gali padėti pašviesinti odą ir sumažinti tamsių dėmių atsiradimą.

Kaip naudoti indinės figos gėlių ekstraktą veido odos priežiūrai

Indinės figos gėlių ekstraktas veido odos priežiūroje gali būti naudojamas įvairiais būdais:

Naudokite serumą

Indinės figos gėlių ekstraktas dažnai randamas serumuose dėl jo gebėjimo įsiskverbti giliai į odą. Serumai yra lengvi, greitai įsigeriantys skysčiai, kurie tepami prieš drėkinamąjį kremą, kad suteiktų odai papildomų maistinių medžiagų. Ieškokite serumo, kurio sudėtyje yra indinės figos gėlių ekstrakto, kuris padeda drėkinti ir skaistinti odą, o kartu mažina smulkias linijas ir raukšles.

Naudokite drėkinamąjį kremą

Indinės figos gėlių ekstrakto taip pat galima rasti drėkinamuosiuose veido kremuose, todėl jį lengva įtraukti į kasdienę odos priežiūros rutiną. Ieškokite drėkinamojo kremo su šiuo ingredientu, kuris padėtų drėkinti ir nuraminti sausą ar dehidratuotą odą ir kartu apsaugotų ją nuo aplinkos daromos žalos.

Naudokite lakštinę kaukę

Lakštinės kaukės yra puikus būdas suteikti odai koncentruotą maistingųjų medžiagų dozę. Ieškokite lakštinės kaukės, kurios sudėtyje yra indinės figos gėlių ekstrakto, kuris padeda skaistinti ir drėkinti odą, mažina uždegimus ir suteikia jaunatviško švytėjimo.

Svarbu pažymėti, kad indinės figos gėlių ekstraktas odos priežiūros produktuose paprastai būna nedidelės koncentracijos. Taip yra todėl, kad tai stiprus ingredientas ir per didelis jo kiekis gali sukelti dirginimą. Visuomet laikykitės ant veido odos priežiūros priemonės pateiktų instrukcijų ir prieš naudodami ją ant veido - atlikite odos testą.

Odos priežiūros priemonės, kurių sudėtyje yra indinės figos gelių ekstrakto

Indinės figos gėlių ekstraktas yra populiarus odos priežiūros produktų ingredientas, todėl šiandieninėje rinkoje yra daugybė skirtingų veido odos priežiūros priemonių:

  • Intensyviai drėkinantis Omega veido kremas su kofermentu Q10, keramidais, oleino ir linoleno rūgštimis, agurkų, alavijo, žaliosios arbatos, indinės figos gėlių ekstraktais, jojobos esteriu, ispaninių šalavijų sėklų aliejumi, mango ir taukmedžio sviestais, skvalanu ir kolagenu. Jis veiksmingai sudrėkina veido odą ir padeda išsaugoti optimalų drėgmės lygį, kartu atkurdamas ir sustiprindamas apsauginį odos barjerą bei apsaugodamas nuo transepiderminio vandens netekimo. Šis veido kremas taip pat pagerina kraujotaką, paspartina sveikų odos ląstelių atsinaujinimą, padeda sustabdyti odos senėjimo procesus, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis ir padidina odos elastingumą.
  • Drėkinantis keramidų paakių kremas su bakučioliu ir hialurono rūgštimi, šilko amino rūgštimis, mango sviestu, skvalanu, bisabololiu, indinės figos gėlių, agurkų, žaliosios arbatos, alavijo ir portulakos ekstraktais, niacinamidu ir pantenoliu. Šis paakių kremas padeda atstatyti odos drėgmės balansą ir intensyviai ją drėkina, užkerta kelią pirmiesiems paakių odos senėjimo požymiams, saugo nuo skysčių praradimo, nuramina odą, sumažina mimikos raukšles, padidina odos elastingumą ir sustiprina jos struktūrą.
  • Sebumo išsiskyrimą reguliuojantis antioksidantais praturtintas gelinis veido prausiklis, kurio sudėtyje yra obuolių, alavijo, agurkų, kivio ir indinės figos gėlių ekstraktų, salicilo rūgšties, pantenolio, betaino ir glicerino. Jis padeda veiksmingai apsaugoti veido odą nuo kenksmingų UV saulės spindulių ir kovoja su laisvaisiais radikalais, drėkina ir kondicionuoja odą, efektyviai sprendžia aknės ir sebumo pertekliaus problemas, ištirpdo susikaupusias negyvas odos ląsteles, nešvarumus ir riebalus, kartu pasižymėdamas priešuždegiminėmis savybėmis.

Indinės figos gėlių ekstrakto šalutinis poveikis

Indinės figos gėlių ekstraktas paprastai laikomas saugiu naudoti odos priežiūros produktuose. Tačiau, kaip ir bet kurio kito ingrediento atveju, galima alerginė reakcija arba dirginimas. Jei pastebėjote paraudimą, niežulį ar kitus sudirginimo požymius, nedelsdami nutraukite naudojimą.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, kad indinės figos gėlių ekstraktas gali sąveikauti su tam tikrais vaistais, pavyzdžiui, kraują skystinančiais vaistais arba vaistais nuo diabeto. Jei vartojate kokius nors vaistus, prieš naudodami odos priežiūros priemones, kurių sudėtyje yra šio ingrediento, geriau pasitarkite su sveikatos priežiūros specialistu.

Žodis pabaigai

Indinės figos gėlių ekstraktas yra natūralus ingredientas, teikiantis daug naudos veido odai. Jame yra antioksidantų, drėkinamųjų, priešuždegiminių ir šviesinančių savybių, todėl jis puikiai tinka bet kokiai odos priežiūrai. Indinės figos gėlių ekstrakto galima rasti serumuose, veido kremuose, lakštinėse kaukėse ir prausikliuose. Jis paprastai laikomas saugiu naudoti. Tačiau prieš naudojant svarbu atlikti odos testą ir nutraukti naudojimą, jei jaučiate dirginimą. Jei norite pagerinti veido odos išvaizdą ir suteikti jai jaunatviško švytėjimo, apsvarstykite galimybę išbandyti odos priežiūros priemones, kurių sudėtyje yra indinės figos gėlių ekstrakto.