Obuolių ekstraktas ir jo nauda veido odai

Obuolių ekstraktas (angl. Pyrus Malus Fruit Extract) yra gaminamas iš raudonųjų obuolių, kurių nauda sveikatai yra plačiai žinoma ir seniai pripažinta visame pasaulyje. Obuoliuose gausu odai naudingų medžiagų, tokių kaip galingos fitocheminės medžiagos, kvercetinas, fermentai, mineralai, aminorūgštys, taninai ir įvairūs vitaminai, tarp kurių taip pat yra ir vitaminas C, E, B6, kurie prisideda prie geresnės odos sveikatos, jos gyvybingumo ir apsaugos nuo laisvųjų radikalų.

Tyrimai parodė, kad obuolių ekstraktas gali būti naudingas mūsų sveikatai – pradedant „blogojo“ cholesterolio kiekio ir baigiant įvairių vėžinių susirgimų rizikos mažinimu. Tačiau ypač didelę naudą jis turi mūsų odos sveikatai, todėl, įtraukdami jį į kasdienę odos priežiūrą, galime gerokai padidinti jos veiksmingumą.

Obuolių ekstrakto privalumai odos priežiūrai

Obuolių ekstraktas švelniai valo odą, ją ramina ir gerina odos drėkinimą. Jame esantis didelis polifenolinių antioksidantų kiekis padeda veiksmingai kovoti su laisvaisiais radikalais. Aktyviųjų ingredientų dėka stabdomi odos senėjimo požymiai, skatinama jos regeneracija, išsaugoma skaisti, švytinti ir jaunatviška veido oda.

Kovoja su laisvaisiais radikalais ir odos senėjimo požymiais

Obuolių ekstrakto sudėtyje yra daug antioksidantų – ypač polifenolinių antioksidantų, veiksmingai apsaugančių odą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos, tiek užkertant kelią laisvųjų radikalų kaupimuisi ant odos, tiek pašalinant nuo odos jau esančius laisvuosius radikalus.

Laisvieji radikalai gali atsirasti dėl kenksmingų ultravioletinių (UV) saulės spindulių, aplinkos taršos ir kitų vidinių bei išorinių veiksnių. Jie silpnina odos apsauginį barjerą, skatindami pigmentinių dėmių, nelygumų atsiradimą, pažeisdami odos ląstelių DNR, padidindami odos vėžio riziką, ardydami kolageno ir elastino skaidulas, todėl oda praranda elastingumą, suglemba, joje atsiranda raukšlių. Apsaugodami odą nuo laisvųjų radikalų ir oksidacinio streso, galime užkirsti kelią ankstyvam odos senėjimui, išsaugoti odos elastingumą ir stangrumą, panaikinti pigmentacijos nelygumus, išlyginti odos spalvą ir stimuliuoti kolageno gamybą.

Kasdienę odos priežiūrą galima papildyti odą skaistinti padedančiu 10 % vitamino C serumu su ferulo rūgštimi, vitaminu E, obuolių, kivio ir arbūzo ekstraktais, skvalanu, hialurono rūgštimi, pantenoliu bei kitomis odai reikalingomis medžiagomis. Jis lėtina odos senėjimo procesus, didina odos elastingumą ir stangrumą, suteikia drėgmės epidermiui, stiprina kapiliarų sieneles, mažina odos nelygumus ir raukšlių gylį, skatina kolageno gamybą, šviesina pigmentines dėmes ir saugo odą nuo kenksmingų UV spindulių bei aplinkos taršos.

Kartu galima pasitelkti ir patamsėjusius paakius šviesinantį, patinimus, nuovargio požymius, pigmentines dėmeles ir raukšles mažinantį vitamino C paakių kremą su kofeinu, peptidais, kofermentu Q10, obuolių, žaliosios arbatos ir azijinės centelės ekstraktais. Jis taip pat apsaugo odą nuo neigiamo laisvųjų radikalų poveikio, skatina kolageno gamybą, didina odos stangrumą ir jos audinių tankį, nuramina ir sudrėkina odą.

Padeda nuraminti odą

Obuoliuose esantis vitaminas E yra stiprus antioksidantas, pasižymintis priešuždegiminėmis savybėmis. Jis kovoja su laisvaisiais radikalais ir kasdiene kenksmingų UV spindulių odai daroma žala. Vitamino E priešuždegiminės savybės padeda mažinant odos paraudimus ir bendrą jos sudirgimą, todėl gali veiksmingai nuraminti odą.

Drėkina veido odą

Obuolių ekstraktas yra humektantas, padedantis odai išlaikyti drėgmę. Kadangi jo sudėtyje yra skaidulų, vadinamų pektinais, kurie gali sustiprinti, pagerinti ir palaikyti natūralaus odos barjero funkciją, oda apsaugoma nuo jai būtinos drėgmės praradimo. Be to, obuolių ekstrakte esantis vitaminas E yra riebaluose tirpus vitaminas, be kita ko pasižymintis vandenį surišančiomis  savybėmis. Kadangi per viršutinį odos sluoksnį jis absorbuojamas į riebalų liaukas, pagerėja  odos gebėjimas palaikyti natūralų drėgmės lygį.

Intensyviam odos drėkinimui galima pasitelkti 2 % hialurono rūgšties serumą su vitaminu C ir B5, alavijo, obuolių ir agurkų ekstraktais, natrio PCA ir kitais naudingais ingredientais, kuris drėkina išorinius ir gilesnius odos sluoksnius, atnaujina odos ląsteles, skatina kolageno gamybą ir sulaiko drėgmę epidermyje, mažina raukšles ir pigmentines dėmes, apsaugo odą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos ir ramina odos sudirgimus.

Skatina kolageno sintezę

Obuolių ekstrakte yra daug vitamino C, kuris ne tik padeda stabdyti odos senėjimo procesus, tačiau taip pat šviesina odą, išlygina odos spalvą, mažina tamsių dėmių atsiradimą, skatina kolageno ir elastino gamybą bei odos gijimą.

Kolageno reikia tam, kad išlygintumėte odos tekstūrą ir išlaikytumėte jos stangrumą bei gražią išvaizdą. Kadangi laisvieji radikalai ardo kolageno ir elastino junginius, vitamino C pagalba odai suteikiamas reikalingas postūmis, kad oda išliktų elastinga ir stangri.

Į savo odos priežiūrą galima įtraukti daugiafunkcinį odos struktūrą gerinantį 5 % niacinamido serumą su kolagenu, hialurono rūgštimi, cinko PCA, obuolių, azijinės centelės ir alavijo ekstraktais, alantoinu, pantenoliu ir kitomis medžiagomis. Jis mažina odos trūkumus ir užsikimšimus, padeda reguliuoti riebalinių liaukų gamybą, skaistina pigmentines dėmes, sutraukia poras ir ramina sudirgimus, skatina kolageno gamybą, odos atsinaujinimą ir palaiko optimalų drėgmės lygį odoje.

Padeda kovoti su akne

Obuolių ekstraktas stiprina natūralų apsauginį odos barjerą, palaikydamas tinkamą odos drėgmės lygį ir tokiu būdu prisidėdamas prie aknės rizikos mažinimo, o taip pat neleidžia prasiskverbti į odą bakterijoms ir kitiems dirgikliams, kurie gali būti dėmelių atsiradimo priežastimi. Jis pasižymi ir šveičiamosiomis bei sutraukiančiomis savybėmis, todėl veiksmingai valo odą ir sutraukia poras, kartu sumažindamas ir porų išskiriamo sebumo kiekį.

Sebumo išsiskyrimui reguliuoti galima pasitelkti antioksidantais praturtintą gelinį veido prausiklį, kuriame yra ir obuolių ekstrakto. Jis padeda veiksmingai kovoti su laisvaisiais radikalais, saugo nuo kenksmingų UV spindulių, kondicionuoja ir drėkina odą, prisideda prie aknės gydymo ir sebumo pertekliaus problemos sprendimo. Be to, jis pasižymi ir priešuždegiminėmis savybėmis, padeda pašalinti negyvas odos ląsteles, nešvarumus ir riebalų sankaupas.

Švelniai šveičia odą

Obuolių ekstrakte yra obuolių rūgšties (vienos iš alfa hidroksirūgščių (AHA) rūšių), kuri yra švelnus šveitiklis, padedantis pašalinti negyvas odos ląsteles ir skatinantis ląstelių regeneraciją. Pagerėjus odos ląstelių apykaitai, užkertamas kelias porų užsikimšimui, oda darosi švaresnė ir skaistesnė. Kadangi obuolių rūgštis yra pakankamai švelni, ją gali naudoti ir jautrią odą turintys žmonės.

Į veido odos priežiūrą rekomenduojama įtraukti veido odą tobulinantį AHA ir PHA toniką, kurio sudėtyje be kitų ingredientų yra ir obuolių ekstrakto, padedančio švelniai nušveisti odą, sumažinti odos pigmentaciją ir paskatinti naujų ląstelių susidarymą. Tonike esanti hialurono rūgštis ir alavijo ekstraktas padeda intensyviai drėkinti odą, o žaliosios arbatos ir azijinės centelės ekstraktai nuramina odą. Dėka šio toniko sudėtyje esančio arbūzų ekstrakto oda tampa elastingesnė ir stangresnė.

Skatina odos augimą

Obuolių ekstraktas skatina ląstelių fibroblastų produktyvumą. Padidėjus kolageno ir elastino gamybai, padidėja odos tankis, stangrumas, sumažėja odos raukšlių.

Obuolių ekstraktas geresnei odos sveikatai ir išvaizdai

Obuolių ekstrakto šiandien galime rasti įvairiose veido odos priežiūros priemonėse – pradedant prausikliais bei tonikais ir baigiant serumais bei kremais. Jei svarstote, kaip panaudoti obuolių ekstraktą odos priežiūroje, turėtumėte jį laikyti viena iš produkto, kurį ketinate pasirinkti,  sudedamųjų dalių, turinčių didelį tiesioginį poveikį odai, ir tuo pačiu stiprinančių kitų odos priežiūros sudedamųjų dalių, kurios, savo ruožtu, prisideda prie raminančių, drėkinančių ir odos senėjimą stabdančių obuolių ekstrakto savybių, veikimą.

Obuolių ekstrakto, įtraukto į savo kasdienę odos priežiūrą, dėka galėsite lengviau apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos, pašviesinti odą, ją nuraminti, tinkamai sudrėkinti, padidinti odos elastingumą ir stangrumą, sulėtinti odos senėjimo procesus, stabdyti raukšlių formavimąsi, apsaugoti nuo spuogų, sutraukti poras, padidinti odos tankį ir suteikti jai jaunatvišką bei sveiką išvaizdą.

Produktai su obuolių ekstraktu