Avokadų aliejus veido odos priežiūrai

Avokadų aliejus, kitaip dar vadinamas Persea Gratissima vaisių aliejumi, yra natūralus aliejus, gaunamas iš avokadų vaisių. Avokadų aliejuje gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, todėl jis yra labai populiarus įvairių odos priežiūrai skirtų produktų ingredientas. Dėl daugybės savo privalumų šis aliejus taip pat puikiai tinka naudoti ir veido odos priežiūroje. Šiame straipsnyje norime plačiau pakalbėti apie avokadų aliejaus naudą veidui, kaip teisingai pasirinkti ir naudoti šį aliejų ir kitus svarbius su juo susijusius aspektus.

Avokadų aliejaus nauda veido odai

Avokadų aliejus turi ne vieną privalumą mūsų odai, todėl jis yra puiki priemonė įvairioms odos priežiūros procedūroms.

Drėkina odą

Vienas iš ryškiausių avokadų aliejaus privalumų yra jo gebėjimas giliai drėkinti odą. Dėl savo turtingumo ir maitinamųjų savybių jis gali prasiskverbti giliai į odą ir ją tinkamai sudrėkinti, aprūpindamas reikiamu drėgmės kiekiu. Be to, avokadų aliejaus sudėtyje yra gausu riebalų rūgščių, kurios gali padėti pagerinti odos drėgmės lygį ir išlaikyti jos stangrumą bei sveiką išvaizdą.

Skatina kolageno gamybą

Dar vienas labai svarbus avokadų aliejaus privalumas veido odos priežiūrai yra tas, kad šis aliejus veiksmingai stimuliuoja kolageno gamybą. Kolagenas yra atsakingas už odos stangrumą ir elastingumą. Bėgant metams ir senstant mūsų organizmui, kolageno gamybos procesai lėtėja ir jo kiekis organizme mažėja, todėl odoje ima formuotis raukšlės, smulkios linijos, atsiranda kitų odos problemų. Avokadų aliejus yra puikus vitamino E šaltinis. Šis vitaminas yra labai stiprus antioksidantas, būtinas mūsų organizmui ir galintis paskatinti kolageno gamybą, kad oda atrodytų jaunatviška ir elastinga.

Padeda gydyti spuogus

Avokadų aliejus gali būti labai naudingas odai, kuri yra likusi į aknę. Šis aliejus nekomedogeniškas, t.y. jis neužkemša odos porų, be to, jo sudėtyje yra gausu linolo rūgšties, kuri gali padėti sumažinti dėl spuogų kylančius uždegimus ir paraudimus. Kadangi avokadų aliejus gali padėti sudrėkinti odą, nesukeldamas spuogų, jis puikiai tinka naudoti į aknę linkusios odos priežiūrai.

Mažina tamsių ratilų po akimis atsiradimą

Dar vienas avokadų aliejaus privalumas veidui – jo gebėjimas mažinti tamsių ratilų paakiuose atsiradimą. Dėl avokadų aliejuje esančio didelio vitamino K kiekio avokadų aliejus gali padėti sumažinti tamsius ratilus po akimis. Jis taip pat gali padėti sumažinti paburkimą ir uždegimą, todėl, naudojant avokadų aliejų paakiams, ši odos sritis ilgainiui ima atrodyti stangresnė ir atjaunėjusi.

Apsaugo nuo žalingo aplinkos poveikio

Avokadų aliejuje gausu antioksidantų, todėl jis puikiai apsaugo odą nuo neigiamo aplinkos poveikio. Antioksidantai padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus, kurie gali pažeisti odą ir paspartinti jos senėjimo procesus. Todėl, reguliariai naudojant avokadų aliejų, galima išsaugoti jaunatvišką ir sveiką odos išvaizdą net ir esant nepalankioms aplinkos sąlygomis.

Kuriems odos tipams geriausiai tinka avokadų aliejus

Avokadų aliejus paprastai tinka visų tipų odai, įskaitant sausą, riebią, mišrią ir jautrią. Dėl savo gebėjimo giliai sudrėkinti odą jis ypač naudingas tiems žmonėms kurių oda yra sausa ir brandi, o dėl nekomedogeninių savybių – riebią ar į aknę linkusią odą turintiems žmonėms.

Dėl didelio kiekio antioksidantų avokadų aliejuje jis taip pat veiksmingai apsaugo odą nuo žalingo aplinkos poveikio, o ši savybė yra naudinga visų tipų odai. Tačiau, kaip ir naudojant bet kurį odos priežiūros produktą, prieš naudojant avokadų aliejų veido priežiūrai, reikėtų atlikti odos testą, kad įsitikintumėte, jog jis nesukelia jokių nepageidaujamų reakcijų.

Kaip naudoti avokadų aliejų veidui

Avokadų aliejų galima naudoti veido odos priežiūrai keliais būdais, kurie visi jai yra savaip naudingi, tai yra:

  • Odos valymas: Avokadų aliejus gali būti naudojamas kaip natūralus valiklis makiažui ir nešvarumams nuo odos pašalinti. Norėdami naudoti, užtepkite nedidelį kiekį avokadų aliejaus ant veido ir švelniai įmasažuokite pirštais, tada nuplaukite veidą šiltu vandeniu. Taip oda taps švelni ir sudrėkinta.
  • Odos drėkinimas: Avokadų aliejus taip pat gali būti naudojamas kaip veido drėkinimo priemonė. Tiesiog užtepkite kelis lašus avokadų aliejaus ant veido ir švelniai įmasažuokite pirštais. Tai padės sudrėkinti odą ir išlaikyti jos stangrumą bei sveiką išvaizdą.
  • Veido kaukė: Avokadų aliejų galite naudoti kaip drėkinamosios ir maitinamosios veido kaukės pagrindą, sumaišę jį su kitais natūraliais ingredientais, pavyzdžiui, medumi ar avižiniais dribsniais. Užtepkite kaukę ant veido ir palikite 10-15 minučių, tada nuplaukite veidą šiltu vandeniu.
  • Tamsių ratilų paakiuose mažinimas: Avokadų aliejus gali būti naudojamas kaip paakių kremas, kuris veiksmingai padeda sumažinti tamsius ratilus ir paburkimas po akimis. Nedidelį kiekį avokadų aliejaus užtepkite ant odos po akimis ir švelniai įmasažuokite. Tai padės sudrėkinti odą ir sumažinti tamsių ratilų atsiradimą.

Rinkdamiesi avokadų aliejų, nepamirškite, kad jis turi būtis aukštos kokybės, šalto spaudimo ir ekologiškas, nes tik tokiomis savybėmis pasižymintis aliejus yra švarus ir jo sudėtyje nėra kenksmingų cheminių medžiagų. Be to, prieš naudodami avokadų aliejų veido odos priežiūrai, atlikite odos testą: užtepkite nedidelį kiekį aliejaus ant vidinės riešo pusės, palaukite 24 valandas ir stebėkite, koks poveikis bus padarytas odai. Jei jokios nepageidautinos odos reakcijos nėra, vadinasi, aliejų naudoti saugu. Jei testuojamoje vietoje oda parausta, jaučiasi sudirginimas, atsiranda niežulys ar kiti nemalonūs pojūčiai, nenaudokite aliejais veido odos priežiūrai.

Kita svarbi informacija

Naudojant avokadų aliejų ant veido, reikėtų žinoti kelis su šio aliejaus veiksmingumu susijusius aspektus. Visų pirma, svarbu tinkamai pasirinkti avokadų aliejų. Tinkamas avokadų aliejus yra ekologiškas ir aukštos kokybės šalto spaudimo aliejus. Būtent toks aliejus yra grynas ir jo sudėtyje nėra jokių kenksmingų cheminių medžiagų, kurios gali pakenkti odai, sukeldamos nepageidaujamą reakciją.

Galiausiai, svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad avokadų aliejaus tinkamumo vartoti terminas yra 1-2 metai, todėl jį reikėtų laikyti vėsioje, sausoje vietoje, kur jo nepasieks tiesioginiai saulės spinduliai. Jei aliejus pradeda skleisti rūgštoką kvapą arba įgauna keistą spalvą, jo naudoti nerekomenduojama ir reikia jį pakeisti.

Tačiau taip pat visuomet galite rinktis ir veido odos priežiūros priemones, kurių sudėtyje yra avokadų aliejaus. Pavyzdžiui, į savo kasdienę veido odos priežiūrą galima įtraukti odos senėjimą stabdantį skvalano aliejinį serumą su bakučioliu, vitaminu C ir E, ispaninių šalavijų, erškėčių vaisių, makadamijos riešutų, aviečių, granatų sėklų ir avokadų aliejais. Jis padės sumažinti odos senėjimo požymius, paskatins kolageno gamybą, sumažins odos pigmentaciją ir raukšles, padidins jos elastingumą, suminkštins odą, pagerins tekstūrą ir apsaugos nuo neigiamo aplinkos poveikio.

Pabaigai

Avokadų aliejus yra maitinamasis ir drėkinamasis aliejus, kurio sudėtyje yra labai daug medžiagų, naudingų mūsų odai ir visam organizmui. Jį galima naudoti kaip natūralų odos valiklį, drėkiklį, veido kaukę ir paakių kremą. Renkantis avokadų aliejų, svarbu išsirinkti labai kokybišką aliejų ir, prieš jį naudojant ant veido, atlikti odos testą neutralioje kūno vietoje. Reguliariai naudojant avokadų aliejų, galima pagerinti bendrą odos būklę ir išvaizdą.