Omega-3, Omega-6 ir Omega-9 riebalų rūgštys veido odos priežiūroje

Omega riebalų rūgštys - tai nesočiosios riebalų rūgštys, iš kurių Omega-3 ir Omega-6 yra nepakeičiamos riebalų rūgštys, kurios yra būtinos gerai mūsų sveikatai bei organizmo funkcijoms ir kurių pats organizmas pasigaminti negali.

Kalbant apie Omega riebalų rūgštis, pirmiausia daugelis iš mūsų tikriausiai pagalvojame apie žuvų taukų papildus, bet ne apie veido odos priežiūros priemones. Iš tikrųjų Omega riebalų rūgštys yra būtinos mūsų bendrai sveikatai, tačiau jas taip pat galima naudoti ir vietiškai. Šios riebalų rūgštys turi didžiulę naudą odai.

Mūsų odai naudingiausios yra alfa linoleno rūgštis (Omega-3), linolo rūgštis (Omega-6) ir oleino rūgštis (Omega-9), iš kurių Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgštys yra polinesočiosios, o Omega-9 – mononesočiosios riebalų rūgštys. Nors dauguma iš mūsų šias riebalų rūgštis gauname su maistu, pvz., vartodami žuvį, aliejų, riešutus ar sėklas, tačiau kartais jų gauname per mažai, todėl organizmui jų ima trūkti. Šis trūkumas gali pasireikšti tokiais požymiais, kaip odos išsausėjimas, padidintas jautrumas ir sudirgimas, lėtesnis gijimas arba odos apsauginio barjero susilpnėjimas ar praradimas.

Todėl gali būti naudinga savo kasdienę grožio priežiūrą papildyti veido odos priežiūros priemonėmis, kurių sudėtyje būtų mūsų organizmui ir odai būtinų Omega riebalų rūgščių.

Padeda apsisaugoti nuo saulės daromos žalos

Atlikti tyrimai parodė, kad Omega-3 riebalų rūgštys gali padėti sumažėti odos jautrumą UV saulės spinduliams, apsaugodamos tiek nuo UVA, tiek ir nuo UVB spindulių. Yra duomenų, kad Omega-3 riebalų rūgštys taip pat gali palengvinti tam tikrus jautrumo šviesai simptomus, pvz., odos bėrimus, atsiradusius po žalingo UV spindulių poveikio. Be to, Omega-3 riebalų rūgštys gali padėti sustiprinti odos barjerą, padidindamos jos atsparumą įvairiems pažeidimams.

Siekiant sumažinti oksidacijos procesus ir neigiamą laisvųjų radikalų poveikį, kartu sustiprinant ir odos barjerą, savo kasdienę veido odos priežiūrą galima papildyti veido odą stangrinančiu peptidų kremu su amino rūgštimis, vitaminais E, B5 ir F, Omega 3 (oleino rūgštis) ir Omega-3 (linolo rūgštis) riebalų rūgštimis, alavijo ir azijinės centelės ekstraktais bei kininių simondsijų sėklų aliejumi. Šis kremas padeda sustiprinti odos lipidinį barjerą, atstato viršutinį odos sluoksnį, paskatina kolageno gamybą ir suteikia odai daugiau stangrumo, kartu sumažindamas laisvųjų radikalų daromą žalą ir oksidacijos procesus, palaikydamas odos funkcijas ir stimuliuodamas odos ląstelių atsinaujinimą.

Padeda atitolinti odos senėjimo procesus

Bėgant metams, mūsų odos lipidinis barjeras nyksta, nes su amžiumi mes netenkame kolageno. Dėl šios priežasties atsiranda vis daugiau raukšlių ir kitų odos senėjimo požymių. Omega-3 riebalų rūgštys padeda išlaikyti drėgmę odoje ir kartu stiprina odos barjerą, todėl odos senėjimo požymiai tampa mažiau pastebimi ir oda atrodo skaistesnė bei jaunatviškesnė.

Siekiant sulėtinti odos senėjimo procesus, galima naudoti odos senėjimą stabdantį vitamino A serumą su bakučioliu, vitaminais C ir E, Omega-3, avokadų aliejumi, kurio sudėtyje, be kita ko, yra ir Omega-6, Omega-9 bei palmitino, bisabololio, erškėčių, argano, chia sėklų, aviečių, granatų ir kitų natūralių aliejų. Šis skvalano aliejinis serumas padeda veiksmingai kovoti su veido odos senėjimo požymiais, skatindamas kolageno gamybą ir didindamas odos elastingumą. Jis taip pat geba pašviesinti odą ir sumažinti jos pigmentacijos požymius, gerina odos tekstūrą, minkština odą, mažina raukšles ir apsaugo odą nuo neigiamo ir žalingo įvairių aplinkos veiksnių poveikio.

Padeda kovoti su aknės problema

Omega-3 riebalų rūgštys yra labai naudingos dėl savo priešuždegiminių savybių. Kaip rodo atliktų mokslinių tyrimų rezultatai, Omega-3 riebalų rūgštys gali padėti sumažinti uždegimą. Kadangi aknės protrūkius sukelia odos ląstelių uždegimas, šios rūgštys gali netiesioginiu būdu padėti gydant aknės sukeltas problemas, išvengti spuogų atsiradimo arba juos sumažinti ir paskatinti jų greitesnį gijimą, kartu neutralizuojant bakterijas. Be to, Omega-3 riebalų rūgštys gali nuraminti odą ir užkirsti kelią perteklinei riebalų gamybai, dėl kurios gali lengviau užsikimšti odos poros.

Be veido odai drėkinti, riebalų gamybai normalizuoti ir uždegimams malšinti skirtų priemonių, į savo veido odos priežiūrą retkarčiais galima įtraukti veido odą detoksikuojančią mačios molinę kaukę-šveitiklį su bambuku ir vitaminu E, kurio sudėtyje, kartu su įvairiomis kitomis odai naudingomis ir reikalingomis natūraliomis medžiagomis, yra agurkų, alavijo ekstraktų bei įvairių natūralių aliejų, tarp kurių yra ir avokadų aliejus, savo sudėtyje turintis ne tik daug odai būtinų vitaminų, tačiau ir Omega-6 bei Omega-9 riebalų rūgščių. Ši kaukė-šveitiklis puikiai išvalo odą, pašalina negyvas odos ląsteles ir riebalų sankaupas, padeda veiksmingai atstatyti veido odos apsaugines funkcijas, minkština odą, ją sudrėkina, padidina odos elastingumą ir stangrumą bei padeda išlyginti raukšles.

Mažina odos sausumą, paraudimus ir niežulį

Omega-3 riebalų rūgštys padeda pagerinti odos barjero funkciją, sulaiko drėgmę odoje ir neleidžia į odą patekti pašaliniams dirgikliams. Padidėjus odos drėgmės lygiui, oda darosi švelnesnė, sumažėja jos jautrumas. Dėl šių savybių galima lengviau kovoti su išsausėjusios odos požymiais, tokiais kaip paraudimas, pleiskanojimas ir niežulys, kuriuos dažnai sukelia tokios odos problemos kaip psoriazė ar atopinis dermatitas.

Taigi, kai geriau išlaikoma drėgmė odoje, reikšmingai sumažėja uždegimų, paraudimų, niežulio ir kitų sausos odos problemų atsiradimo rizika, o kadangi šios riebalų rūgštys taip pat pasižymi ir odą raminančiomis savybėmis, galima greičiau nuraminti jau pažeistas veido odos vietas.

Efektyvesniam veido odos drėkinimui galima pasitelkti drėkinantį lengvos tekstūros keramidų veido kremą su hialurono rūgštimi, skvalanu, taukmedžio sviestu, pantenoliu, Omega-9 riebalų rūgštimi, tokoferilo acetatu, makadamijos riešutų aliejumi, portulakos, agurkų ir žaliosios arbatos ekstraktais. Jis puikiai atkuria ir palaiko natūralų veido odos drėgmės balansą, drėkindamas giliuosius odos sluoksnius, taip pat maitina, ramina ir minkština odą, padeda atkurti odos struktūrą, didina odos elastingumą ir sustiprina apsauginį odos barjerą, kartu stabdydamas oksidacijos procesus ir padėdamas apsisaugoti nuo žalingų aplinkos veiksnių daromos žalos odai.

Pabaigai

Kai Omega riebalų rūgštys yra derinamos su kitais mūsų veido odai naudingais ir reikalingais ingredientais, tokiais kaip keramidai, hialurono rūgštis, glicerinas ir kt., galima pasiekti ypatingai gerų rezultatų.

Omega riebalų rūgštys padeda sulėtinti veido odos senėjimo procesus, atkurti ir sustiprinti apsauginį odos barjerą, veiksmingai sudrėkinti odą, apsaugoti ją nuo neigiamų aplinkos veiksnių ir kartu padėti lengviau išspręsti įvairias odos problemas, tokias kaip sausumas, paraudimas ar niežulys. Kadangi Omega riebalų rūgštys pasižymi ir raminančiomis savybėmis, jos gali būti pakankamai švelnios gydant ir tokias odos problemas kaip rožinė ar egzema.

Formuojant savo kasdienę veido odos priežiūrą, visuomet reikėtų atsižvelgti į savo odos tipą ir būklę, tokiu būdu lengviau nustatant ir jos pagrindinius poreikius. Pasirūpinę, kad jūsų odos priežiūrą sudarytų tik natūralios ir jūsų odai būtinų maistingųjų medžiagų turinčios odos priežiūros priemonės, galėsite atjauninti savo odą, suteikti jai daugiau skaistumo, lengviau išspręsite įvairias odos problemas ir apsaugosite ją nuo neigiamų išorės veiksnių daromos žalos.