Kaip prižiūrėti veido odą atostogų metu

Atostogaudami norime kuo labiau atsipalaiduoti, nusiraminti ir mėgautis išsiilgtu poilsiu. Tačiau atostogų metu pamiršus apie kasdienius veido odos priežiūros įpročius, gali nukentėti mūsų oda. Todėl, jei ruošiatės vykti atostogų ir norite išsaugoti sveiką bei švytinčią odą, turėtumėte atkreipti dėmesį į kelis praktiškus veido odos priežiūros patarimus, kurių reikėtų laikytis atostogaujant.

Jei galite, stenkitės laikytis įprastos rutinos

Savaime aišku, kad į savo kelionę niekas nesiruošia vežtis visų namuose naudojamų odos priežiūros priemonių, vis dėlto, reikėtų pasistengti išlaikyti įprastą veido odos priežiūros procesą, pasiimant su savimi būtiniausias priemones. Kelionių metu dažnai tenka susidurti su klimato pokyčiais, stresu ir neigiamais aplinkos veiksniais, kurie sukelia odos sudirgimą, turintiems odos problemų, kaip antai aknė, jos gali paūmėti, oda gali išsausėti, greičiau formuotis raukšlės ir kt. Ir nors ne visuomet galime dėl viso to kaltinti kelionės sąlygų, kartais su tuo gali tekti susidurti vien tik dėl odos priežiūros rutinos pakeitimo.

Reguliariai valykite veido odą

Kiekvieną dieną, ryte ir vakare turėtumėte savo odos priežiūros procedūras pradėti nuo veido odos valymo. Tai padės jūsų veido odai išvengti uždegimų ir kartu tinkamai paruoš ją makiažo priemonių naudojimui (nors pastarųjų naudojimą atostogų metu reikėtų stengtis riboti).

Veido odos valymui galite pasitelkti sebumo išsiskyrimą reguliuojantį antioksidantais praturtintą gelinį veido prausiklį, kurio sudėtyje esantis obuolių ekstraktas ir salicilo rūgštis veiksmingai pašalina riebalų ir nešvarumų sankaupas bei susikaupusias negyvas odos ląsteles, ir taip pat tokių ingredientų, kaip provitaminas B5, betainas, glicerinas, agurkų, kivio, indinės figos gėlių ir alavijo ekstraktų, padedančių odą sudrėkinti, kondicionuoti ir apsaugoti nuo laisvųjų radikalų daromos žalos.

Drėkinkite veido odą

Reguliarus veido odos drėkinimas padeda išsaugoti sveiką odą ir tinkamą jos drėgmės lygį. Kelionės metu aplinkos ir oro sąlygos gali dažnai kisti – nuo sauso oro dėl kondicionierių veikimo lėktuve iki didelio vėjo, šalčio ar labai kaitrios saulės lauke. Todėl, kelionės metu nepamirškite su savimi turėti drėkinamojo veido odos kremo.

Tačiau labai svarbu, kad pasirinktas drėkinamasis kremas būtų nekomedogeninis, t.y. nekemšantis odos porų ir būtų lengvos tekstūros. Savo veido odos drėkinimui galite naudoti keramidų veido kremą su hialurono rūgštimi, skvalanu, taukmedžio sviestu, portulakos, agurkų ir žaliosios arbatos ekstraktais, oleino rūgštimi ir makadamijos riešutų aliejumi. Jis padės atkurti natūralų drėgmės balansą, intensyviai drėkindamas veido odą, atkurs odos struktūrą ir sustiprins apsauginį odos barjerą, pamaitins odą, ją nuramins ir suminkštins, padidins odos elastingumą ir apsaugos nuo neigiamų aplinkos veiksnių.

Naudokite vitamino C serumą

Jei norite, kad atostogų metu jūsų veido oda būtų skaistesnė, galite ją atgaivinti, į savo kasdienę odos priežiūrą įtraukdami ir odą skaistinantį 10 % vitamino C serumą, kurio sudėtyje taip pat būtų tokių medžiagų, kaip ferulo rūgštis, vitaminas E, skvalanas, hialurono rūgštis ir augaliniai ekstraktai. Jis didina odos stangrumą ir elastingumą, lėtina odos senėjimo procesus ir mažina raukšles bei odos netolygumus, pašviesina pigmentines dėmes, aprūpina drėgme epidermį, skatina kolageno gamybą ir saugo nuo kenksmingų UV saulės spindulių bei aplinkos taršos.

Nepamirškite paakių kremo

Atostogų metu keičiasi ne tik oro sąlygos, bet ir miego ciklas, fizinio krūvio bei streso lygis, todėl visa tai gali nulemti akių skausmą, paakių patamsėjimą, patinimus ir nuovargio požymius paakių srityje. Todėl savo odos priežiūrą verta papildyti ir paakių kremu.

Paakių odos priežiūrai galite naudoti šviesinantį vitamino C paakių kremą su kofeinu ir peptidais, kurio sudėtyje, be kita ko, yra ir kofermento Q10, tokoferilo acetato, avokadų ir argano vaisiaus kaulių aliejaus, kivio, papajos, obuolių ir žaliosios arbatos ekstraktų. Jis padės pašviesinti patamsėjusius paakius, veiksmingai sumažins nuovargio požymius, pigmentines dėmes, raukšles ir paakių patinimą, paskatins kolageno gamybą, padidins odos stangrumą ir audinių tankį, sudrėkins ir nuramins odą bei apsaugos nuo laisvųjų radikalų daromos žalos.

Naudokite apsauginį kremą nuo saulės

Nepriklausomai nuo to, į kokio klimato šalį keliaujate, jums būtina į savo kasdienės veido odos priežiūros planą įtraukti ir apsauginį kremą nuo saulės, kurį naudotumėte neatsižvelgiant į oro sąlygas. Ultravioletiniai (UV) saulės spinduliai mūsų odai gali pakenkti net ir tada, kai diena yra debesuota, apniukusi ir darganota. Be to, saulės spinduliai tokį poveikį odai gali daryti net ir per langus.

Tinkamas apsauginis kremas nuo saulės gali padėti sumažinti melanomos riziką, apsaugoti nuo ankstyvo odos senėjimo požymių atsiradimo, raukšlių ir tamsių odos dėmelių susidarymo, odos nudegimų, išsausėjimo ir kitokių sudirgimų. Veiksmingai odos apsaugai nuo UV spindulių reikėtų naudoti plataus spektro mineralinį apsauginį kremą nuo saulės, kurio SPF būtų ne mažesnis kaip 30.

Nepamirškite lūpų

Atostogaujant sausesnio klimato šalyse arba ten, kur vyrauja žemesnės oro temperatūros, dažnai išsausėja ir ima trūkinėti lūpos. Tačiau to galima išvengti, jei pasirūpinsite, kad visos kelionės metu turėtumėte po ranka savo mėgstamą lūpų priežiūros priemonę, pvz., drėkinamąjį lūpų balzamą ar blizgesį, kurio sudėtyje būtų tokių medžiagų kaip hialurono rūgštis.

Ribokite makiažo naudojimą

Jeigu jūs savo dienos neįsivaizduojate be makiažo priemonių, atostogų metu turėtumėte pasistengti jų naudoti mažiau, pasirenkant tik tas, kurios būtų lengvos tekstūros ir neužkimštų veido odos porų, o dienos pabaigoje nepamiršti gerai nuvalyti odą. Tačiau būtų geriausia kelionės metu makiažo priemonių atsisakyti, kad oda galėtų atsipalaiduoti ir atsigauti, išvengiant uždegimų, aknės protrūkių ir kitų odos pažeidimų. Vietoje to kasdien reikėtų naudoti drėkinamąjį kremą ir nepamiršti apsauginio kremo nuo saulės.

Apsvarstykite veido odos kaukės naudojimą

Vykstant atostogauti, ypač, jei planuojate ilgesnę kelionę, gali būti naudinga su savimi pasiimti ir šveičiamąją veido kaukę, kuri padėtų lengviau nuo veido odos pašalinti nešvarumus ir negyvas odos ląsteles.

Kartą per savaitę galite naudoti veido odą detiksikuojančią priemonę – mačios molinę kaukę-šveitiklį, kurios sudėtyje yra ir bambuko ekstrakto, vitamino E, makadamijos riešutų, argano vaisių kauliukų, erškėčių vaisių ir avokadų aliejų, alavijo, agurkų ir žaliosios arbatos ekstraktų. Ji padės efektyviai išvalyti veido odą, pašalinti susikaupusius riebalus, nešvarumus ir negyvas odos ląsteles, atstatys apsaugines veido odos funkcijas, sudrėkins ir suminkštins odą, padidins jos stangrumą, elastingumą ir sumažins smulkias odos raukšleles.

Žodis pabaigai

Nors paprastai žmonių tikslas prieš leidžiantis į kelionę būna su savimi pasiimti kuo mažiau daiktų, kurie jų neapkrautų ir neapsunkintų, labai svarbu su savimi atostogų metu turėti būtiniausias veido odos priežiūros priemones, tarp kurių būtų veido odos prausiklis, serumas, drėkinamasis kremas, paakių kremas ir apsauginis kremas nuo saulės. Žinoma, atsižvelgiant į savo veido odos tipą ir būklę, į odos priežiūros planą galima įtraukti ir toniką bei veido kaukes. Visa tai padės tinkamai pasirūpinti savo veido oda ir apsaugoti ją nuo pasikeitusių klimato bei aplinkos sąlygų.