Jautrios veido odos priežiūra

Odos jautrumui, pasireiškiančiam odos uždegimais, paraudimais, niežėjimu, alerginiais bėrimais ar tempimu, įtakos gali turėti daugybė išorinių ir vidinių veiksnių, tarp kurių yra ir oro sąlygos, teršalai, mityba ar odos priežiūros priemonėse esantys dirgikliai. Todėl su padidėjusiu odos jautrumu kartas nuo karto gali susidurti kiekvienas iš mūsų. Nors ne visų išorinių aplinkos veiksnių galima išvengti, visada galima rasti būdų, kaip veido odą apsaugoti, nuraminti ir užtikrinti, kad ji būtų švari ir skaisti.

Kaip sužinoti ar jūsų veido oda yra jautri?

Sužinoti, ar jūsų veido oda yra jautri, nėra sudėtinga. Tai galite padaryti keliais būdais – kreiptis į dermatologą, atlikti veido odos testą ir pasistengti atsakyti į keletą klausimų, pvz.:

  • Ar neilgai trukus po veido prausimosi jaučiate odos tempimą ir diskomfortą?
  • Ar jūsų oda linkusi į alergines reakcijas (paraudimą, sausumą, deginimą, dilgčiojimą ir kt.), kurias sukelia daugelis jūsų naudojamų makiažo ir odos priežiūros priemonių?
  • Ar dėl išorinių aplinkos veiksnių jums dažnai atsiranda odos bėrimų ir paraudimų?
  • Ar sergate tokiomis odos ligomis, kaip antai psoriazė, dermatitas, egzema, ar rožinė?
  • Ar dažnai jaučiate veido odos niežėjimą, ar ji linkusi į sausumą, pleiskanojimą?
  • Ar pastebite ankstyvus odos senėjimo požymius (pvz., atsiranda raukšlių)?
  • Ar jūsų oda labai greitai nudega saulėje?

Jei atsakymai į šiuos klausimus yra teigiami, tuomet greičiausiai jūsų veido oda yra jautri. Siūlome jums keletą naudingų patarimų, kaip kasdien prižiūrėti jautrią odą.

Tinkamai valykite veido odą

Turint jautrią veido odą, reikėtų pamiršti apie valiklius ir šveitiklius, kurių sudėtyje yra šiurkščių cheminių medžiagų, galinčių suerzinti ir sudirginti odą. Išlaikyti odą švarią galima ir be šiukščių valiklių bei šveitiklių. Mūsų oda natūraliai gamina lipidus ir baltymus, sudarančius apsauginį odos barjerą, kurį gali pažeisti pernelyg šiukštus ir dažnas prausimas bei šveitimas, todėl to reikėtų vengti. Naudokite švelnius, odą raminančius ir kartu ją atgaivinančius prausiklius, prausdami veidą du kartus per dieną – ryte ir vakare, o švelnų šveitiklį galite naudoti vieną arba du kartus per savaitę.

Galite naudoti labai švelnias, veido odos nedirginančias ir ją nuraminančias prausimosi putas su kofeinu ir hialurono rūgštimi, kurių sudėtyje taip pat yra alantiono, natrio PCA ir augalinių ekstraktų. Jos neužkemša porų ir veiksmingai pašalina ant odos besikaupiančius nešvarumus, negyvas odos ląsteles, makiažo likučius ir riebalų perteklių, padėdamos išlaikyti odą skaisčią ir švarią. Be to, jos taip pat paskatina ir kolageno gamybą, apsaugo odą nuo vandens praradimo, ramina odos sudirgimus ir mažina raukšles.

Jei naudojate veido toniką, stenkitės vengti alkoholio pagrindu pagamintų priemonių, kurios tik išsausina ir sudirgina odą. Kasdienei odos priežiūrai rinkitės veido odą intensyviai drėkinantį ir raminantį hamamelio toniką, kuriame yra hialurono rūgšties, natrio PCA, vitamino B5, alantiono, agurkų vaisiaus, azijinės centelės, žaliosios arbatos, papajos ir alavijo ekstraktų. Jis padės numalšinti odos sudirgimus ir paraudimus, sureguliuos odos pH ir paskatins kolageno gamybą, kartu optimaliai sudrėkindamas odą, ir didindamas jos elastingumą, stangrumą ir skaistumą.

Galiausiai, labai svarbu duše ar vonioje vietoje karšto vandens naudoti drungną vandenį. Karštas vanduo pašalina iš odos natūralius riebalus, ją išsausindamas ir sudirgindamas, todėl oda gali parausti ir išsausėti, o taip pat gali atsirasti ir įvairių kitų jautriai odai būdingų problemų.

Atidžiai rinkitės odos priežiūros priemones

Labai svarbu, kad pasirinktumėte odos priežiūros priemones, kuriose nebūtų kvapiųjų medžiagų ir dirbtinių dažiklių, kadangi jie gali sudirginti jautrią odą ir sukelti alergines reakcijas. Pasirinkus naują odos priežiūros priemonę, pirmiausia visuomet rekomenduojama ją saugiai išbandyti ant nedidelio odos plotelio (pvz., ant vidinės dilbio pusės ar ant žandikaulio linijos) ir palaukti 24 valandas. Jei, praėjus šiam laikui, nepastebėsite jokių odos alerginių reakcijų, pasirinktą produktą galite tepti ir ant veido odos, tačiau stebėkite, kaip oda į jį reaguoja, ar neatsiranda tempimo, sausumo, sudirgimo pojūtis.

Drėkinkite veido odą

Kasdienis drėkinimas būtinas visų tipų odai, tačiau jis ypač svarbus jautriai odai, kuriai reikia padėti sulaikyti drėgmę, padedant apsisaugoti nuo išsausėjimo. Siekiant užtikrinti, kad oda būtų švari ir tinkamai sudrėkinta, būtina naudoti drėkinamąsias odos priežiūros priemones, tokias kaip serumai ir veido kremai.

Jautrios veido odos drėkinimui gali puikiai tikti intensyviai drėkinantis 2 % hialurono rūgšties serumas su vitaminu C ir B5, kuris labai lengvai prasiskverbia į išorinius ir giliuosius odos sluoksnius, aprūpindamas juos drėgme. Jo pagalba veiksmingai atnaujinamos odos ląstelės, sumažinami odos sudirgimai, sulaikoma drėgmė, paskatinama kolageno gamyba, apsaugoma nuo laisvųjų radikalų poveikio ir kartu sumažinamos raukšlės bei pigmentinės dėmės.

Į kasdienę odos priežiūrą naudinga įtraukti ir drėkinantį keramidų veido kremą su hialurono rūgštimi ir skvalanu, kuris atkuria odos drėgmės balansą ir odos struktūrą, stiprina apsauginį odos barjerą, intensyviai drėkina giliuosius odos sluoksnius, didina odos elastingumą, maitina, minkština ir ramina odą, kartu padėdamas odai apsisaugoti nuo žalingų aplinkos veiksnių.

Pasirūpinkite paakių oda

Oda aplink akis yra ypač jautri ir plona, lyginant su likusia veido dalimi. Todėl, jei jūsų oda yra jautri ir reikalauja ypatingos priežiūros, labai svarbu kasdien pasirūpinti ir paakių oda, naudojant kokybišką paakių kremą.

Savo odos priežiūrą galite papildyti drėkinančiu keramidų paakių kremu su bakučioliu, hialurono rūgštimi, skvalanu, bisabololiu, taukmedžio ir mango sviestais, tokoferoliu ir augaliniais ekstraktais, tokiais kaip alavijo, agurkų vaisiaus, žaliosios arbatos, indinės figos gėlių ir portulakos ekstraktai. Jis padeda užkirsti kelią pirmiesiems odos senėjimo požymiams ir veiksmingai atkuria odos drėgmės balansą, intensyviai drėkindamas paakių odą ir saugodamas ją nuo skysčių praradimo. Keramidų paakių kremas sustiprina ir odos struktūrą, padidina jos elastingumą, nuramina odą ir sumažina mimikos raukšles.

Prieš miegą nuo veido odos pašalinkite makiažą

Vienas iš svarbiausių kasdienių odos priežiūros įpročių yra makiažo nuvalymas prieš miegą. Net jei esate labai pavargusios ir manote, kad nieko blogo nenutiks, jei praleisite šią odos priežiūros procedūros dalį, nepriklausomai nuo to, koks bebūtų jūsų odos tipas, dėl ant odos likusių makiažo priemonių per naktį veido odos būklė gali reikšmingai pablogėti. Todėl prieš miegą būtina kruopščiai nuvalyti veido odą švelniu ir raminančiu prausikliu, kuris veiksmingai pašalintų makiažo likučius ir kitus nešvarumus.

Apsaugokite odą nuo saulės

Jautri oda ypatingai greitai reaguoja į UV spindulių daromą poveikį, todėl būtinai ją reikia tinkamai apsaugoti nuo kenksmingų UV spindulių. Tai daryti reikėtų ne tik saulėtomis vasaromis dienomis, tačiau ir esant dideliam debesuotumui bei žemai temperatūrai, todėl apsauginį kremą nuo saulės būtina naudoti visais metų laikais ir bet kokiomis oro sąlygomis.

Siekiant užtikrinti optimalią veido odos apsaugą nuo saulės, naudinga pasirinkti plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės, kurio SPF būtų ne mažesnis kaip 30, nešioti akinius nuo saulės, dėvėti galvos apdangalą ir stengtis būti pavėsyje. Tai padės apsaugoti odą nuo neigiamo UV spindulių poveikio, išvengiant ir jautriai odai būdingų bėrimų, greitai kylančių nudegimų, paraudimų, išsausėjimo ir sudirgimo.

Pabaigai

Jautri oda reikalauja ypatingos ir labai kruopščios priežiūros, naudojant švelnias, raminančias, drėkinančias ir odą apsaugančias priemones, kurių sudėtyje nebūtų šiurkščių cheminio pagrindo sudedamųjų dalių. Kartu reikėtų atsižvelgti ir į savo mitybos įpročius, vartoti pakankamai vandens ir vengti didelių bei staigių temperatūrų pokyčių, apsaugant odą nuo sudirgimų, paraudimų ir bėrimų.

Produktai jautriai odai