Veido odos priežiūra rudenį

Rudeniui keičiant vasarą, galite pastebėti, kad keičiasi ir jūsų oda. Aplinkos pokyčiai turi didelės įtakos ne tik mūsų savijautai, bet ir išvaizdai. Vasaros mėnesiais, kai vyrauja aukšta temperatūra, didelė drėgmė ir didelis saulės spindulių kiekis, oda gali tapti riebesnė. Tuo tarpu rudenį, kai temperatūra atvėsta, sumažėja drėgmė, kyla didesni vėjai ir dažniau lyja, oda gali išsausėti, pasidaryti jautresnė, sudirginta ir paraudusi. Be to, su kiekviena rudens diena vis labiau artėjame prie žvarbaus žiemos laikotarpio, todėl vertėtų imtis priemonių, padedančių odai lengviau prisitaikyti prie rudeniškų dienų ir naujų oro sąlygų.

Perėjimas iš vasaros į rudenį gamtoje vyksta palaipsniui, todėl lygiai taip pat turėtų keistis ir veido odos priežiūra rudenį. Rudeniop ima vis anksčiau temti, oras tampa pastebimai vėsesnis ir sausesnis – tai rodo, kad atėjo metas atitinkamai koreguoti ir odos priežiūrą. O jei jūsų oda yra labai jautri, odos priežiūros būdus galite pakeisti ir dar anksčiau, kad apsaugotumėte ją nuo rudeniškų orų sukeliamo streso.

Patarimai, kaip prižiūrėti veido odą rudenį

Rūpindamiesi savo veido oda, visuomet turėtumėte atsižvelgti į jos kintančius poreikius ir būklę. Jei jūsų oda labai reaguoja į reguliarias orų permainas, stebėdami orus, galite kasdien atitinkamai koreguoti ir savo odos priežiūrą. Atsižvelgiant į tai, kokia yra jūsų oda ir jos poreikiai, siūlome pasinaudoti šiais praktiniais patarimais.

Pereikite prie tirštesnio drėkinamojo kremo

Vasarą esame pratę naudoti lengvus drėkinamuosius kremus, nes tai yra drėgniausias metų laikas. Tačiau rudens mėnesiais oda natūraliai ima gaminti mažiau riebalų, todėl reikia padidinti odos drėkinimą ir padėti odai sulaikyti drėgmę. Jei turite riebią odą, galite naudoti ir tą patį vasarai tinkantį drėkinamąjį kremą, tačiau vakarinės odos priežiūros metu reikėtų pasirinkti giliau į odą įsiskverbiantį tirštesnį drėkinamąjį kremą. Kitais atvejais reikėtų pereiti prie tirštesnio drėkinamojo veido kremo, kuris ne tik padeda sudrėkinti odą, tačiau taip pat veikia ir kaip odos apsauginis barjeras nuo neigiamų aplinkos veiksnių.

Rekomenduojama rinktis drėkinamąjį kremą su emolientais, tokiais kaip keramidai, riebalų rūgštis ar taukmedžio sviestas, kurie minkština odą ir tokiu būdu apsaugo ją nuo sausumo ir šiurkštumo. Taip pat nereikėtų pamiršti ir okliuzinių medžiagų, pvz., skvalano ar lanolino, padedančių apsaugoti nuo vandens praradimo, bei humektantų, pvz., hialurono rūgšties ir glicerino, kurie padeda pritraukti drėgmę.

Drėkinamasis keramidų veido kremas su hialurono rūgštimi ir skvalanu ypatingai naudingas, nes jis palaiko odos drėgmės balansą, sustiprina apsauginį barjerą ir atstato odos struktūrą, kartu drėkindamas giliuosius odos sluoksnius, maitindamas, ramindamas, minkštindamas odą ir padidindamas odos elastingumą.

Be to, atvėsus orams, naudinga sluoksniuoti ir odą drėkinančias priemones. Kartu su drėkinamuoju veido kremu galite naudoti ir intensyviai drėkinantį hialurono serumą, kuris lengvai prasiskverbia į odą ir ją drėkina. Serumo sudedamosios dalys, tokios kaip vitaminas C ir obuolių ekstraktas, skatina kolageno gamybą, atnaujina odos ląsteles, mažina raukšles ir pigmentines dėmes bei apsaugo nuo laisvųjų radikalų daromos žalos. Kai tuo tarpu alavijo ir agurkų ekstraktai, natrio PCA ir provitaminas B5 padeda sulaikyti drėgmę viršutiniame odos sluoksnyje ir malšina sudirgimus.

Taip pat nereikėtų pamiršti į savo odos priežiūrą įtraukti ir paakių kremą. Tam puikiai tiktų drėkinantis keramidų paakių kremas su bakučioliu ir hialurono rūgštimi, padedantis atstatyti odos drėgmės balansą, stabdantis senėjimo požymius, sustiprinantis paakių odos struktūrą, padidinantis elastingumą, sumažinantis raukšles, nuraminantis odą ir apsaugantis nuo skysčių praradimo, kas yra ypač svarbu jautriai ir itin plonai paakių odai.

Naudokite drėkinamąjį valiklį

Atėjus rudeniui gali tekti pakeisti ir vasarą kasdien naudotą odos prausiklį, kuris gali būti per šiukštus. Jei po valymo jaučiate, kad oda tapo įsitempusi, sausa ir niežtinti, gali būti metas ieškoti švelnaus, tačiau drėkinančio prausiklio, apsaugant odą nuo išsausėjimo.

Kasdienei veido odos valymo procedūrai galite naudoti odą raminančias prausimosi putas su kofeinu ir hialurono rūgštimi, kurios yra švelnios ir nedirgina odos, neužkemša porų ir veiksmingai pašalina nešvarumus, makiažą, riebalų perteklių ir negyvas odos ląsteles. Jis taip pat atlieka odos apsauginę funkciją, skatina kolageno gamybą, ramina sudirgusią odą, suteikia odai skaistumo, mažina raukšles ir saugo nuo vandens netekimo.

Naudokite apsauginį kremą nuo saulės

Nors UV spinduliuotė vasarą yra didesnė ir intensyvesnė, saulės spinduliai prasiskverbia net ir pro tankius debesis ir darganotą rudens dangų. Todėl kenksmingi UV spinduliai gali pasiekti jūsų odą ir pažeisti ląsteles, paskatinti ankstyvo odos senėjimo procesus ir netgi padidinti odos vėžio riziką. Siekiant nuo to apsisaugoti, rudens mėnesiais būtina naudoti apsauginį kremą nuo saulės su ne mažesniu kaip SPF 30, kuris sumažins nudegimų saulėje riziką ir laisvųjų radikalų daromą žalą odai.

Kartu naudinga šaltesniais metų mėnesiais į savo kasdienę odos priežiūrą įtraukti ir vitamino C serumą, padedantį efektyviau kovoti su UV spinduliais. Jis taip pat išlygina odos pigmentaciją, paskatina kolageno gamybą, padidina odos stangrumą, elastingumą ir skaistumą, sumažina raukšles ir veiksmingai aprūpina drėgme epidermį.

Išvalykite ir sumažinkite poras

Vasaros metu daugiau prakaituojant odos poros padidėja, todėl rudenį atvėsus orams paprastai pastebime daugiau porų, kurias norėtume sumažinti. Tokiu laikotarpiu labai svarbu, kad oda  būtų švari. Šiam tikslui galima pasitelkti ir veido odą detoksikuojančią mačios molinę kaukę, kuri pašalina riebalų perteklių, nešvarumus ir negyvas odos ląsteles. Ji taip pat veiksmingai atstato apsaugines odos funkcijas, suminkština ir sudrėkina odą, daro ją stangresnę ir elastingesnę, sutraukia poras bei mažina odos raukšles.

Mažinkite odos šveitimo intensyvumą

Jei jūsų oda yra sudirgusi, paraudusi ir niežtinti, taip gali būti dėl pernelyg intensyvaus jos šveitimo, nes tokie ingredientai kaip AHA ar BHA gali būti per šiurkštūs jautriai odai. Todėl, atėjus rudeniui, kai oda susiduria su įvairiais pokyčiais, gali būti naudinga apriboti cheminių šveitiklių ir kitų stipriai odą veikiančių veikliųjų medžiagų naudojimą, daugiau dėmesio skiriant odos drėkinimui ir jos apsauginio barjero stiprinimui. Galite ir toliau 1 arba 2 kartus per savaitę šveisti veido odą, tačiau būtinai naudokite švelnų šveitiklį ir odą šveiskite labai atsargiai.

Vėsesniais ir sausesniais rudens mėnesiais reikėtų sumažinti ir retinoidų naudojimą. Kai vasarą būna šilta ir drėgna, tokios aplinkos sąlygos ir padidėjęs odos riebumas padeda sušvelninti retinoidų sukeliamą odos dirginimą. Tačiau rudenį retinoidai gali labiau dirginti odą, todėl, jei vis dėlto nenorite jų atsisakyti, galite pasitelkti natūralią retinolio alternatyvą – bakučiolį, kuris neturi šalutinio poveikio ir teikia tokią pačią didelę naudą mūsų odai.

Pabaigai

Nors odos priežiūros tikslai gali skirtis, pasirūpinkite, kad rudeniški orai nepadarytų žalos jūsų odos būklei. Stenkitės gerti daugiau vandens, vartokite organizmą iš vidaus drėkinti padedančius maisto produktus, naudokite drėkinamuosius serumus ir drėkinamuosius kremus. Atėjus rudeniui visuomet atkreipkite dėmesį, kaip jūsų oda reaguoja į orų pasikeitimą, stebėkite, kaip kinta jos būklė dienos metu ir atitinkamai pasirinkite odos priežiūros būdus, kurie atitiktų jūsų poreikius.

Produktai odos drėkinimui