Kivio vaisiaus ekstraktas veido odos priežiūroje

Kivio vaisiaus ekstrakto (angl. Actinidia Chinensis Fruit Extract) sudėtyje yra daug medžiagų, kurios naudingos veido odai. Jame yra daug antioksidantų, tokių kaip vitaminas C ir polifenoliai liuteinas bei zeaksantinas (natūralūs karotenoidų antioksidantai), taip pat vitamino A ir E, aminorūgščių, baltymų, natrio, kalcio ir geležies.

Kivio vaisiaus ekstrakte esančios medžiagos padeda palaikyti sveiką odos būklę, apsaugo odą nuo kenksmingų laisvųjų radikalų ir UV spindulių, didina odos drėgnumą ir išlygina odą, padeda išlaikyti drėgmę odoje, atstato ir stiprina apsauginį odos barjerą, lėtina odos senėjimo procesus, veiksmingai slopina uždegimines reakcijas, didina odos elastingumą ir ją suminkština.

Kivio vaisiaus ekstrakto nauda veido odai

Kivio vaisiaus ekstraktas yra svarbus daugelio maistinių medžiagų šaltinis. Įtrauktas į odos priežiūros priemonių sudėtį, šis ekstraktas gali padėti puoselėti sveiką odą, išlaikyti jos gerą būklę ir išvaizdą – pradedant ankstyvo odos senėjimo prevencija ir baigiant odos drėkinimu bei porų mažinimu.

Mažina raukšles ir stangrina odą

Kadangi kivio vaisiaus ekstrakte yra gausu vitamino C, jo pagalba pagerinamas odos elastingumas ir suteikiamos priemonės odai kovoti su senėjimo požymiais, sumažinant odos raukšles. Kiviuose yra folatų, kurie yra labai svarbūs naujų ląstelių formavimuisi, todėl odos priežiūros priemonių, kurių sudėtyje yra kivio vaisiaus ekstrakto, naudojimas, didina ir odos stangrumą. Atlikti tyrimai parodė, kad vietinio poveikio odos priežiūros priemonių su folio rūgštimi naudojimas teigiamai veikia kolageno skaidulų tankį ir skatina kolageno apykaitą, todėl oda tampa stangresnė ir elastingesnė.

Apsaugo nuo ankstyvo odos senėjimo

Kiviuose esantys antioksidantai padeda apsisaugoti nuo laisvųjų radikalų, su kuriais dažnai tenka susidurti dėl per didelio UV spindulių poveikio. Kivio vaisiaus ekstraktas taip pat gelbėja ir saugant nuo ankstyvo odos senėjimo, kurį gali įtakoti aplinkos tarša, UV spinduliai, rūkymas, netinkama mityba ir kiti veiksniai.

Didelė vitamino C koncentracija, esanti kivio vaisiaus ekstrakte, veiksmingai didina atsparumą UV spinduliams, kovoja su ankstyvo odos senėjimo požymiais, kartu padedant gaminti kolageną, išsaugantį odos elastingumą ir sumažinantį odos senėjimo procesus. Prie šio teigiamo poveikio prisideda ir vitaminas E. Veikdami kartu šie du galingi antioksidantai neutralizuoja oksidacinį stresą ir apsaugo nuo odai daromos žalos. Taigi, odos priežiūros priemonių, kurių sudėtyje yra ir kivio vaisiaus ekstrakto, naudojimas gali prisidėti prie sveikai ir jaunatviškai atrodančios odos puoselėjimo.

Šviesina odą

Dėl patiriamo streso, aplinkos taršos ir kitų neigiamų veiksnių poveikio oda gali įgauti matinį atspalvį. Kadangi kivio vaisiaus ekstrakte yra gausu vitamino E, jis padeda veiksmingai atgaivinti papilkėjusią odą, ją pašviesinti, suteikia jai daugiau gyvybingumo ir skaistumo. Kivio vaisiaus ekstrakte taip pat yra ir daug antioksidantų, kurie neleidžia kauptis negyvoms odos ląstelėms. Kiviuose esantis vitaminas C stimuliuoja kolageno gamybos procesą, todėl oda tampa elastingesnė ir jaunatviškesnė. Be to, odos priežiūros priemonės, kurių sudėtyje yra kivio vaisiaus ekstrakto, skatina naujų odos ląstelių formavimąsi ir stimuliuoja odą.

Siekiant veiksmingai paskaistinti odą, galima naudoti stabilios formos 10 % vitamino C serumą su ferulo rūgštimi ir vitaminu E. Jo sudėtyje ir skvalanas, hialurono rūgštis, pantenolis, tokoferolis, arbūzų, obuolių ir kivio vaisiaus ekstraktų. Šis vitamino C serumas nedirgina odos, apsaugo ją nuo UV spindulių ir aplinkos taršos neigiamo poveikio, daro odą stangresnę ir elastingesnę, stiprina odos kapiliarų sieneles, stabdo odos senėjimo procesus, mažina raukšles, odos nelygumus ir aprūpina drėgme viršutinį odos sluoksnį. Be to, jis skatina kolageno gamybą ir šviesina pigmentines dėmes.

Odos priežiūrą galima papildyti ir šviesinančiu vitamino C paakių kremu su kofeinu ir peptidais, kuris padeda pašviesinti patamsėjusius paakius, sumažina nuovargio požymius ir paakių patinimus. Paakių kremo sudėtyje, be kita ko, yra ir kofermento Q10, hidrolizuoto licetino, kakavos sėklų sviesto, kivio vaisiaus, azijinės centelės, obuolių ir žaliosios arbatos ekstraktų. Šis paakių kremas taip pat padeda pašviesinti odą, sumažinti raukšles ir pigmentines dėmes, paskatinti kolageno gamybą, padidinti odos drėkinimą, nuraminti odą, padidinti odos audinių tankį ir apsaugoti nuo laisvųjų radikalų daromos žalos.

Drėkina odą

Kiviuose esantis vitaminas E ir antioksidantai padeda užtikrinti, kad mūsų oda būtų tinkamai pamaitinta ir sudrėkinta, todėl kartu apsaugo odą nuo išsausėjimo ir šiurkštumo. Kivio vaisiaus ekstrakte esančios omega 3 riebalų rūgštys minkšta odą ir daro ją elastingesnę.

Kivio vaisiaus ekstraktas ne tik prisideda prie odos drėkinimo, tačiau pasižymi ir gebėjimu išlaikyti odos drėgmę, visų pirma dėl didelės vitamino C koncentracijos, kuri sustiprina odos barjerinius lipidus. Jei odos barjeras yra sveikas, lengviau užkirsti kelia vandens netekimui ir odos pažeidimams. Kai oda yra tinkamai sudrėkinta, ji yra skaisti, lygi ir atrodo jaunatviškai.

Sutraukia odos poras

Kivio vaisiaus ekstraktas padeda sutraukti padidėjusias odos poras, todėl kartu sumažinama tikimybė, kad odos poros pritrauks nešvarumus, kils uždegimai ir oda bus sudirgusi.

Savo odos priežiūrą galima papildyti daugiafunkciniu odos struktūrą gerinti padedančiu 5 % niacinamido serumu su kolagenu ir hialurono rūgštimi. Šio serumo sudėtyje yra ir cinko PCA, provitamino B5, alantiono, augalinio kolageno, hialurono rūgšties, kivio vaisiaus, alavijo, azijinės centelės ir obuolių ekstraktų. Jis padeda sumažinti odos trūkumus ir neleidžia užsikimšti poroms, reguliuoja odos riebalinių liaukų funkciją ir padeda sumažinti porų dydį, šviesina pigmentines dėmes ir mažina odos pleiskanojimą. Be to, naudojant šį serumą, stimuliuojama  kolageno gamyba, odos regeneracija, palaikomas natūralus odos drėgmės lygis ir nuraminama oda.

Kovoja su akne

Kenčiantiems nuo aknės kivio vaisiaus ekstrakto turinčios odos priežiūros priemonės gali padėti užtikrinti, kad oda būtų tinkamai išvalyta, kartu pašalinant ir spuogų žymes. Todėl kivio vaisiaus ekstrakto įtraukimas į savo kasdienę odos priežiūrą, gali padėti veiksmingai sumažinti spuogų atsiradimo riziką ir kartu gydyti jau esamus spuogus.

Mažina odos riebumą

Kivio vaisiaus ekstrakte esančios medžiagos prisideda ir prie odos riebalų subalansavimo, užtikrinant, kad nesusidarytų riebalų perteklius. Tai ypač naudinga sergantiems akne, kuriai didelės įtakos turi padidėjusi sebumo gamyba.

Jei oda yra labai riebi, į savo kasdienę odos priežiūrą galima įtraukti sebumo išsiskyrimą padedantį reguliuoti antioksidantais praturtintą gelinį veido prausiklį, kurio sudėtyje yra kivio vaisiaus ekstrakto, salicilo rūgšties, pantenolio, betaino, agurkų, alavijo, obuolių, indinės figos gėlių ekstraktų bei kitų odai naudingų ingredientų. Šis veido prausiklis ne tik padeda spręsti sebumo pertekliaus ir aknės problemas, tačiau taip pat efektyviai ištirpdo ant odos esančių negyvų ląstelių sankaupas, nešvarumus ir riebalus. Be to, ši odos priežiūros priemonė pasižymi nuo UV spindulių ir laisvųjų radikalų saugančiomis savybėmis, padeda drėkinti ir kondicionuoti odą bei turi priešuždegiminių savybių.

Pabaigai

Odos priežiūros priemonių, kurių sudėtyje yra kivio vaisiaus ekstrakto, įtraukimas į savo kasdienę odos priežiūrą gali būti tinkamas pasirinkimas, norint sumažinti neigiamą UV spindulių ir laisvųjų radikalų poveikį, atjauninti odą, pagerinti jos drėkinimą ir išsaugoti drėgmę, padidinti odos elastingumą bei sulėtini odos senėjimą.

Produktai su kivio vaisiaus ekstraktu