Veido odos procedūrų nauda

Veido procedūros yra veiksminga odos priežiūros sudedamoji dalis, padedanti išsaugoti sveiką, švytinčią, švarią ir jaunatvišką veido odą. Veido procedūros apima giluminį odos valymą, negyvų odos ląstelių pašalinimą, odos šveitimą ir įvairių odos problemų gydymą, atjauninant veido odą, pagerinant kraujotaką, pamaitinant odą ir sustabdant odos senėjimo procesus. Todėl svarbius veido procedūrų privalumus naudinga išsamiau aptarti.

Nušveičia veido odą

Bėgant laikui, odos ląstelės miršta ir kaupiasi ant veido odos paviršiaus, todėl oda gali išsausėti ir pasidaryti šiurkšti. Veido odos šveitimo procedūra padeda kruopščiai nuvalyti odos paviršių, veiksmingai pašalinant negyvas odos ląsteles ir atskleidžiant sveiką odos sluoksnį.

Mažina veido odos raukšles

Kai veido odos procedūrų metu yra pašalinamas viršutinis odos sluoksnis, odos struktūra pasidaro lygesnė, todėl sumažėja raukšlės. Tokios procedūros kaip mikrodermabrazija ar odos senėjimą stabdančios veido procedūros gali paskatinti kolageno gamybą, todėl jų metu atkuriamos veido odos ląstelės ir užtikrinama veiksminga apsauga nuo raukšlių.

Stangrina odą

Įvairių veido procedūrų metu yra naudojamos kaukės, pilingai ir kitos odos priežiūros priemonės, kurių sudėtyje yra natūralių augalinių ekstraktų. Visa tai padeda paskatinti kolageno gamybą, sumažina odos senėjimo požymius ir padidina odos elastingumą bei stangrumą.

Mažina aknės žymes ir randus

Profesionalios veido odos procedūros, įskaitant lazerinę terapiją ir cheminį šveitimą, padeda efektyviai išlyginti odos spalvą ir pagerina jos tekstūrą, todėl aknės ir neigiamo aplinkos poveikio nulemtos žymės ir randai tampa mažiau matomi. Dažnai tokiam tikslui pasiekti veido odos procedūrų metu yra naudojama salicilo rūgštis, kuri geba sumažinti spuogų atsiradimą ir po jų pasiliekančius randus.

Atveria užsikimšusias veido odos poras

Nėra galimybės visiškai išvengti laisvųjų radikalų daromos žalos ar neigiamo aplinkos poveikio -aplinkos tarša, kenksmingi UV saulės spinduliai ir kiti veiksniai kasdien veikia mūsų veido odą. Besikaupiančios negyvos odos ląstelės, riebalų perteklius ir nešvarumai užkemša veido odos poras, todėl jos padidėja ir tampa labiau matomos. Reguliariai atliekamos veido odos procedūros, tokios kaip mikrodermabrazija ir cheminis šveitimas gali padėti atverti užsikimšusias odos poras ir išlaikyti jas švarias. Tai ne tik pagerina odos išvaizdą ir sumažina porų matomumą, tačiau taip pat padeda išvengti ir aknės protrūkių, nes išvalo odos poras ir apsaugo nuo uždegimų kilimo.

Sulėtina odos senėjimo procesus

Jei reguliariai prižiūrima veido oda ir atliekamos profesionalios odos procedūros, įskaitant veido odos masažą, galima veiksmingai paskatinti kolageno gamybą ir ląstelių atsinaujinimą. Todėl oda atrodo jaunatviškai ir sulėtėja odos senėjimo procesai.

Padeda išvalyti ir detoksikuoti odą

Reguliariai valant veido odą, ji detoksikuojama ir būna švari. Veido procedūrų metu naudojamos odos priežiūros priemonės, kurios turi daug antioksidantų ir natūralių augalinių ekstraktų bei aliejų, užtikrinančių odos švytėjimą ir gaivumą. Be to, procedūrų metu naudojant garus, atveriamos veido odos poros ir ji kruopščiai išvaloma.

Mažina maišelius ir tamsius ratilus po akimis

Po akimis esanti oda yra labai plona ir jautri, todėl ypatingai svarbu reguliariai atlikti veido procedūras ir masažą. Kai tinkamai neprižiūrime paakių odos, po akimis gali formuotis tamsūs ratilai, paburkimas ir kiti nepageidaujami odos pakitimai. Grožio srities specialistų naudojami paakių kremai pasižymi odos senėjimą stabdančiomis savybėmis ir yra pritaikyti jautriai paakių odos sričiai. Paakių odai skirtos procedūros ir naudojamos odos priežiūros priemonės padeda atsigauti odai, pašalina maišelius ir tamsius ratilus paakiuose.

Išlygina odos atspalvį

Jei veido odoje yra matomos dėl saulės poveikio atsiradusios dėmės, raukšlės ar aknės ir kitų odos ligų nulemti randai, veido odos procedūros, pvz., cheminis šveitimas, gali padėti sumažinti odos pigmentaciją, išlyginti odos atspalvį ir užtikrinti, kad veido odos pažeidimai būtų mažiau matomi.

Pašalina juodus ir baltus komedonus

Jei veido oda yra linkusi į atvirus inkštirus (juodus komedonus) ir uždarus inkštirus (baltus komedonus), dėl kurių užsikemša odos poros ir ji papilkėja, veido odos procedūros gali padėti jų atsikratyti. Komedonų ekstrakcijos metu saugiai ir nepažeidžiant veido odos ištraukiami tiek juodi, tiek balti komedonai, atveriant odos poras ir leidžiant odai atsigauti.

Pagerina veido odos kraujotaką

Veido procedūros yra labai veiksmingos priemonės, padedančios pagerinti kraujotaką, aprūpinant veido odą didesniu jai būtino deguonies ir maistinių medžiagų kiekiu. Todėl odos ląstelės tampa sveikesnės, daug geriau funkcionuoja, o oda – skaistesnė.

Suteikia odai švelnumo ir sveiko švytėjimo

Jei reguliariai naudojamasi mikrodermabrazijos ir cheminio šveitimo procedūromis, efektyviai pašalinamas viršutinis odos sluoksnis, kuriame yra negyvų odos ląstelių, tokiu būdu užtikrinant geresnę odos išvaizdą. Naudojamos veido kaukės, pritaikytos konkrečiam odos tipui, padeda sudrėkinti odą ir sumažinti porų dydį, o taip pat padidina odos stangrumą ir sumažina hiperpigmentacijos, saulės padarytą žalą ir raukšles, todėl oda tampa sveikesnė, švelnesnė ir skaistesnė.

Suteikia odai jaunatvišką išvaizdą

Bėgant metams, mūsų veido oda pamažu praranda savo pirminį spindesį, todėl svarbu pasirūpinti jos atjauninimu. Lazerinė terapija, cheminis šveitimas ir kitos reguliariai atliekamos veido odos procedūros padeda pašalinti negyvas odos ląsteles, stimuliuoja kolageno gamybą ir leidžia atsiskleisti naujai ir sveikai odai, kuri būna lygesnė, geriau atgaivinta ir jaunatviškesnė.

Nuramina jautrią odą

Veido odai nuraminti skirtos veido procedūros veiksmingai gelbėja jautriai ir įvairių ligų, įskaitant rožinę, paveiktai veido odai. Odą raminančios kaukės ir lazerinės veido procedūros gali padėti atkurti apsauginį odos barjerą, nuraminti odą ir ją atjauninti, kartu išvengiant bet kokio sudirginimo ir diskomforto.

Sumažina stresą ir psichologinę įtampą

Mūsų veide yra daugybė taškų, kurie tiesiogiai susiję su skirtingomis organizmo sistemomis. Todėl veido masažas padeda suaktyvinti simpatinę nervų sistemą, todėl sumažėja nerimas ir pagerėja nuotaika. Taigi, profesionalus veido masažas gali padėti susigrąžinti sveiką odos spindesį, pagerinti organų veiklą ir sumažinti stresą.

Pagerina kasdienę veido odos priežiūrą

Reguliarios veido odos procedūros padeda palaikyti veido odos švarą ir gerą būklę, tinkamai pasirūpinti savo veido oda kiekvieną dieną, padedant odai efektyviau įsisavinti veido kremuose, serumuose ir kitose odos priežiūros priemonėse esančius ingredientus.

Kaip dažnai reikėtų atlikti veido procedūras?

Veido odos procedūrų atlikimo reguliarumas gali priklausyti nuo įvairių veiksnių, tarp kurių:

  • Veido odos tipas. Jei veido oda yra normali, sausa ar mišri, veido odos procedūras galima atlikti kartą per mėnesį. Tuo tarpu turintiems riebią ir į aknę bei uždegimus linkusią odą – jas rekomenduojama atlikti vidutiniškai du kartus per mėnesį.
  • Odos būklė. Veido odos procedūrų reguliarumas priklauso ir nuo jos būklės: pavyzdžiui, oda gali būti paveikta, didelės hiperpigmentacijos, papilkėjusi. Pasirenkant veido odos priežiūros procedūrų dažnumą, reikia įvertinti visus šiuos aspektus.
  • Veido odos priežiūros tikslai. Norint turėti lygią, gražią, sveiką ir jaunatvišką veido odą, jos priežiūros procedūras reikėtų pradėti kuo anksčiau ir laikytis grožio srities specialistų rekomendacijų.

Žodis pabaigai

Nėra abejonių, kad veido odos procedūrų nauda yra labai didelė. Jos padeda sumažinti odos senėjimo požymius ir patiriamą stresą, išvalo odą, paskatina kraujotaką, detoksikuoja, mažina maišelius ir tamsius ratilus po akimis, veiksmingai nušveičia odą, sumažina dėl aknės randus ir atjaunina odą. Veido odos procedūrų dažnumas priklauso nuo odos tipo, jos būklės ir siekiamų tikslų, tačiau visuomet geriausia pasitarti su profesionaliu kosmetologu.