Dažni veido odos priežiūros klausimai ir atsakymai

Stengiatės tinkamai pasirūpinti savo veido oda? Tačiau jums iškyla daug įvairių klausimų ir ne visada žinote, kaip į juos teisingai atsakyti, arba visai nerandate atsakymų? Jei taip, tuomet jums gali būti naudingi atsakymai į dažnai užduodamus klausimus apie veido odos priežiūrą.

Ar veidą reikėtų plauti šaltu vandeniu?

Geriausia veidą prausti šaltu vandeniu, tačiau ne kiekvienas šaltą vandenį mėgsta, todėl tokiais atvejais galima rinktis drungną vandenį. Jei naudosite šaltą vandenį, jis pastangrins jūsų odą, pagerins kraujotaką ir suteiks daugiau žvalumo. Jei veidą prausite naudodami karštą vandenį, oda gali išsausėti, nes karštas vanduo nuplaus odos riebalus ir pažeis apsauginį drėgmės barjerą, todėl stenkitės naudoti šaltą arba drungną vandenį, prausdami veidą du kartus per dieną.

Ar galima veidą prausti tik vandeniu?

Tai yra labai dažnas klausimas, tačiau atsakymas į jį yra labai paprastas – ne. Vien vanduo tinkamai nenuplauna veido. Be to, pagrindinis veido plovimo tikslas yra išvalyti veido odą. Vanduo reikalingas mūsų odai, kaip priemonė jai sudrėkinti, tačiau jis negali padėti atsikratyti nešvarumų, negyvų odos ląstelių, makiažo likučių ir sebumo pertekliaus. Norint veiksmingai pašalinti visas jų sankaupas, būtina naudoti veido odos prausiklį – tiek ryte, tiek vakare. Veido odos prausiklis taip pat padeda nuraminti odą ir padidina kitų odos priežiūros proceso etapų efektyvumą ir oda būna švaresnė bei skaistesnė.

Veido odos valymui galite naudoti veido odą raminančias švelnias prausimosi putas su kofeinu ir hialurono rūgštimi, kurios padeda veiksmingai nuvalyti makiažą, pašalinti nešvarumus, riebalų perteklių ir negyvas odos ląsteles, skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, ramina odą, saugo ją nuo vandens netekimo, ir išlaiko odos skaistumą.

Ar svarbu drėkinti veido odą?

Veido odos drėkinimas yra labai svarbus, tačiau ne mažiau svarbu ir tai, kad kartu su drėgme oda gautų ir jai būtinas maistingąsias medžiagas, kurių reikia gerai odos būklei ir apsaugai užtikrinti. Todėl veido odą reikėtų drėkinti pasitelkiant ne tik veido kremus, bet ir serumus. Taigi, visai nesvarbu, ar jūsų oda yra sausa, ar riebi – drėkinimas yra būtinas visų tipų odai, nes padeda palaikyti optimalų jos drėgmės lygį. Jei norite, kad jūsų veido oda būtų lygi, elastinga, stangri, turinti stiprų apsauginį barjerą ir atrodytų sveikai bei jaunatviškai, tinkamas jos drėkinimas būtinas kiekvieną dieną.

Pavyzdžiui, savo veido odos priežiūrą galite papildyti intensyviai drėkinančiu 2 % hialurono rūgšties serumu su vitaminu C, kuris labai lengvai prasiskverbia į išorinius ir giliuosius odos sluoksnius, aprūpindamas juos drėgme, skatina kolageno gamybą, mažina pigmentines dėmes ir raukšles, atnaujina odos ląsteles, malšina sudirgimus, sulaiko drėgmę epidermyje ir saugo odą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos.

Būtina veido odos kasdienės priežiūros priemonė yra ir veido kremas. Tam puikiai tiktų lengvos tekstūros drėkinantis keramidų veido kremas su hialurono rūgštimi ir skvalanu, taukmedžio sviestu, makadamijos riešutų aliejumi, portulakos ir žaliosios arbatos ekstraktais bei kitomis odai naudingomis medžiagomis. Jis padeda atkurti ir palaikyti natūralų odos drėgmės balansą, skatina odos struktūros regeneraciją ir stiprina apsauginį odos barjerą. Veido kremas maitina odą, ją intensyviai drėkina, turi raminamąjį ir minkštinamąjį poveikį, didina odos elastingumą ir saugo nuo neigiamų aplinkos veiksnių.

Ar būtina šveisti odą ir kaip dažnai?

Veido odos šveitimas yra labai svarbus odos priežiūros žingsnis. Tačiau svarbu šiai procedūrai pasirinkti švelnų odos šveitiklį, kuris veiksmingai pašalintų negyvas odos ląsteles, riebalų perteklių ir nešvarumus. Rekomenduojama veido odą šveisti 1-2 kartus per savaitę. Tam galite naudoti ir veido odą detoksikuojančią mačios molinę kaukę-šveitiklį su bambuku ir vitaminu E, makadamijos riešutų, argano vaisių kauliukų, erškėčių vaisių ir avokadų aliejais bei natūraliais augaliniais ekstraktais. Jis veiksmingai nuvalys odą, atkurs apsaugines odos funkcijas, suminkštins ir sudrėkins odą, padidins jos stangrumą bei elastingumą ir sumažins raukšles.

Ar svarbu kasdien naudoti apsauginį kremą nuo saulės?

Apsauginį kremą nuo saulės, kurio SPF ne mažesnis kaip 30, reikėtų naudoti visiems, nepaisant odos tipo ir būklės. Apsauginis kremas nuo saulės turėtų būti naudojamas ne tik karštomis ir saulėtomis vasaros dienomis, kai deginatės paplūdimyje ar aktyviai leidžiate laiką lauke. Jį būtina naudoti ištisus metus, nepriklausomai nuo sezono ir oro sąlygų. Be to, svarbu naudoti plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės, kuris apsaugotų tiek nuo UVA, tiek ir nuo UVB spindulių. Tai padės apsisaugoti nuo odos išsausėjimo, raukšlių, pigmentinių dėmių, nudegimų, sudirgimų ir sumažinti odos vėžio riziką.

Ar galima sumažinti odos poras?

Įtraukus į savo kasdienę veido odos priežiūrą priemones, kurių sudėtyje yra tam tikrų sudedamųjų dalių, galima pagerinti odos porų išvaizdą. Vienas iš tokių ingredientų yra niacinamidas, kuris mažina riebalų gamybą, todėl poros susitraukia ir yra mažiau matomos. Kai odos porose susikaupia riebalai, poros išsiplečia ir gali atrodyti didesnės. Siekiant sumažinti porų dydį, galima naudoti daugiafunkcinį odos struktūrą gerinantį 5 % niacinamido serumą su kolagenu, hialurono rūgštimi, cinko PCA, alantoinu, pantenoliu ir natūraliais augaliniais ekstraktais. Jis padeda sureguliuoti riebalinių liaukų gamybą, sutraukia poras, šviesina pigmentines dėmes, mažina raudonį ir pleiskanojimą, skatina kolageno gamybos ir odos regeneracijos procesus, palaiko optimalų drėgmės lygį ir nuramina odos sudirgimus.

Kokios yra aknės atsiradimo priežastys?

Aknė yra labai dažna veido odos problema, su kuria galima susidurti tiek jauname, tiek ir brandžiame amžiuje. Aknę sukelia bakterijos ir užsikimšusios poros, tačiau yra tam tikri veiksniai, kurie gali paskatinti jos atsiradimą. Viena iš pagrindinių priežasčių spuogams atsirasti gali būti per didelis pieno ir cukraus turinčių maisto produktų vartojimas. Aknės atsiradimui gali turėti įtakos ir kontraceptinės tabletės, sukeliančios hormonų svyravimus, įtampa ir stresas, kuriuos gali sukelti daugelis kasdienių veiksnių.

Jei turite aknės problemų ir norite jų išvengti arba jas tinkamai išspręsti, galite naudoti sebumo išsiskyrimą reguliuojantį antioksidantais praturtintą gelinį veido prausiklį, kuris mažina aknę ir neleidžia susidaryti sebumo pertekliui, šalina negyvas odos ląsteles, nešvarumus ir riebalus, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, drėkina ir kondicionuoja odą, kartu apsaugodamas ją ir nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio.

Pabaigai

Veido odos priežiūra yra kompleksinis procesas. Jis apima įvairius sprendimus, pritaikytus konkrečiam odos tipui, būklei ir odos problemoms. Mūsų visų oda yra skirtinga, todėl ir klausimai, kurie gali kilti ją prižiūrint, yra nevienodi. Labai svarbu rasti teisingus atsakymus į klausimus, susijusius su veido odos priežiūra, ir pasirūpinti, kad sudarytame veido odos priežiūros plane numatytos priemonės ir jų sudedamosios dalys būtų pritaikytos jūsų odai, jos nedirgintų, aprūpintų odą visomis jai būtinomis maistingosiomis medžiagomis ir patikimai apsaugotų nuo nepageidaujamo aplinkos veiksnių poveikio, padėtų odai išlaikyti elastingumą, stangrumą, lygumą, tinkamą tekstūrą ir jaunatvišką išvaizdą.