Veido odos priežiūra žiemą: ką naudinga žinoti

Žiema yra pats atšiauriausias ir nepalankiausias metų laikas mūsų veido odai, nes šaltas oras skatina odos drėgmės praradimą, oda gali išsausėti, darosi jautresnė, pleiskanoja, trūkinėja. Tačiau žiemos sezono metu žema oro temperatūra nėra vienintelis mūsų odos būklę neigiamai veikiantis veiksnys. Jai taip pat didelę žalą daro ir šaltas vėjas bei patalpų šildymas, dėl kurio sumažėja oro drėgmė, oda greičiau išsausėja ir tampa lengviau pažeidžiama.

Tokiomis aplinkybėmis kyla natūralus klausimas – kaip išsaugoti gražią, lygią ir sveiką veido odą. Išeitis yra – tinkama veido odos priežiūra žiemą gali padėti lengviau kovoti su neigiamų aplinkos veiksnių sukeliamomis odos problemomis ir išsaugoti optimaliai sudrėkintą, elastingą ir švytinčią odą.

Naudokite drungną vandenį

Šaltomis žiemos dienomis dažnai svajojame apie karštą dušą, kuris mus sušildytų už lango siaučiant pūgai. Vis dėlto, teisinga veido odos priežiūra žiemą yra neatsiejama ir nuo optimalios naudojamo vandens temperatūros.

Nors šaltą žiemos dieną karštas dušas gali skambėti kaip nuostabi idėja, karštas vanduo gali išsausinti jūsų odą. Todėl patariama praustis drungnu vandeniu, kuris lygiai taip pat veiksmingai pašalina nešvarumus ir mikrobus, tačiau kartu nedirgina odos ir jos neišsausina. Nusiprausus po dušu reikėtų odą patepti drėkinamuoju kremu, kuriame būtų hialurono rūgšties ir keramidų. Tokiu būdu veiksmingai išsaugosite apsauginį odos barjerą ir neleisite odai išsausėti.

Išmintingai rinkitės odos priežiūros priemones

Odos priežiūros priemonės, kurias jūs esate pratę rinktis vasarą, gali nebūti tokios pat veiksmingos ir žiemą. Būtent todėl, atėjus šaltajam metų laikui, reikėtų pakoreguoti ir savo kasdienę odos priežiūrą.

Svarbu, kad orientuotumėtės į švelnius odos priežiūros produktus, būtinai atsižvelgiant į jų sudedamąsias dalis. Jūsų pasitelkiamuose produktuose turėtų būti intensyviai odą drėkinančių ir maitinančių medžiagų, tokių kaip hialurono rūgštis, keramidai ir peptidai, padedantys atkurti odos drėgmės barjerą. Skvalanas, taukmedis ir lengvi drėkinamieji aliejai taip pat puikiai padeda išlaikyti odos drėgmę. Būtina vengti odos priežiūros priemonių, kurių sudėtyje yra alkoholio, nes jos žiemą dar labiau išsausintų odą.

Kadangi žema oro temperatūra ir sumažėjęs drėgmės lygis gali sukelti įvairių odos problemų, būtų naudinga reguliariai naudoti ir molinę veido kaukę, kuri padėtų pašalinti nešvarumus ir negyvas odos ląsteles, švelniai nušveistų odą, ją nuramintų, atstatytų odos apsaugines funkcijas, sudrėkintų, suminkštintų ir padidintų odos stangrumą bei elastingumą.

Į savo odos priežiūrą būtų naudinga įtraukti ir vitamino C serumą, kuris ypač veiksmingas žiemos sezono metu, padeda kovoti su odos pigmentacija, skatina kolageno gamybą, šviesina ir optimaliai drėkina odą, atnaujina jos ląsteles ir apsaugo nuo laisvųjų radikalų daromos žalos, tokios kaip odos dėmelės, kolageno irimas ar ankstyvas odos senėjimas.

Pasirinkite švelnų odos valiklį

Labai svarbu, kad kasdien savo veido odą išlaikytumėte švarią. Veido odą rekomenduojama  valyti du kartus per dieną – ryte ir vakare. Dėl įvairių neigiamų aplinkos veiksnių ir natūralių odos ląstelių apykaitos procesų ant odos susikaupia nešvarumai, kuriuos būtina pašalinti, kad odos priežiūros priemonėse esantys ingredientai būtų geriau įsisavinami ir veiksmingesni.

Kadangi žiemos metu mūsų oda lengviau ir greičiau praranda drėgmę, naudinga naudoti švelnų valiklį, turintį odą drėkinančių ingredientų, pvz., tokių kaip hialurono rūgštis ar keramidai, kurie veiksmingai sudrėkintų išsausėjusią odą, palaikytų odos barjerą ir saugotų nuo neigiamo aplinkos poveikio. Be to, toks valiklis padėtų išvengti ir sausumo pojūčio nuvalius odą, nes jei po valymo oda atrodo įsitempusi, labai tikėtina, kad pažeidėte odos barjerą, todėl būtų išmintinga pasirinkti švelnesnį odos prausiklį.

Kasdieniam odos valymui galite rinktis švelnias veido odą raminančias prausimosi putas su kofeinu ir hialurono rūgštimi, kurios nedirgina odos ir neužkemša porų, kartu veiksmingai pašalina nešvarumus, riebalų perteklių, makiažo likučius ir negyvas odos ląsteles. Jos taip pat padeda išlaikyti odos skaistumą, skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, atlieka apsauginę funkciją ir saugo odą nuo vandens praradimo.

Šveiskite odą, tačiau nepersistenkite

Šveičiant odą pašalinamos negyvos odos ląstelės ir nešvarumai, todėl ji gali išlikti lygi ir gyvybinga. Nors šveitimas yra būtinas, žiemą reikėtų elgtis itin atsargiai, nes dėl šalto ir sauso oro odos barjeras jau būna pažeistas. Todėl patariama odą šveisti vidutiniškai kartą per savaitę, tokiu būdu paskatinant odos regeneraciją ir pagerinant odos priežiūros priemonėse esančių medžiagų įsisavinimą.

Vietoje šiltuoju metų laiku taikyto intensyvesnio šveitimo du ar tris kartus per savaitę, žiemą turėtumėte pasirinkti švelnesnį šveitiklį ir apriboti savaitinių odos šveitimų skaičių iki vieno. Be to, odos šveitiklį rinkitės pagal savo odos tipą, kad nepažeistumėte odos drėgmės barjero, jos neišsausintumėte ir nesudirgintumėte.

Tinkamai drėkinkite veido odą

Kaskart, kai prausiate veido odą, ji netenka natūralių riebalų, kurie odoje padeda sulaikyti drėgmę. Todėl būtina ją atstatyti, po prausimosi naudojant drėkinamąjį kremą. Ir labai svarbu, kad jo sudėtyje būtų tokių medžiagų kaip hialurono rūgštis ir keramidai, kurie padeda užkirsti kelią odos barjero suardymui, kurio rizika ypač padidėja žiemą.

Į savo kasdienę odos priežiūrą galite įtraukti drėkinantį veido kremą su keramidais ir hialurono rūgštimi bei skvalanu. Jis veiksmingai atstatys odos drėgmės balansą, atkurs odos struktūrą ir sustiprins apsauginį odos barjerą. Intensyviai sudrėkinsite giliuosius odos sluoksnius, pamaitinsite odą, padidinsite jos elastingumą ir apsaugosite nuo žalingo aplinkos poveikio.

Nereikėtų pamiršti ir paakių odos, kurios drėkinimui galima naudoti drėkinantį akių kremą su hialurono rūgštimi, keramidais ir bakučioliu, atstatantį odos drėgmės balansą ir užkertantį kelią pirmiesiems senėjimo požymiams. Be to, dėl savo sudėties jis apsaugo odą nuo drėgmės praradimo, intensyviai drėkina, sustiprina odos struktūrą, didina elastingumą ir mažina raukšles.

Naudokite apsauginį kremą nuo saulės

Daugelis mano, kad apsauginis kremas nuo saulės reikalingas tik vasarą, tačiau odą nuo kenksmingų ultravioletinių (UV) saulės spindulių būtina apsaugoti ir žiemą. Nors šaltuoju metų laiku UVB spindulių yra mažiau, odą sendinančių UVA spindulių kiekis vis dar būna pakankamai didelis. Be to, saulėtomis žiemos dienomis sniegas atspindi saulės spindulius, todėl sustiprėja ir UV spindulių poveikis. Net ir apniukusiomis dienomis iki 80 % kenksmingų UV spindulių gali prasiskverbti pro debesis ir pakenkti mūsų odai, paspartinant ankstyvą odos senėjimą, padidinant nudegimų saulėje, odos vėžio ir kitų odos problemų riziką.

Apsauginį kremą nuo saulės rekomenduojama naudoti ištisus metus, todėl savo odą nuo kenksmingų UV spindulių svarbu apsaugoti kasdien – kai už lango šviečia saulė, lyja ar sninga. Naudojamas apsauginis kremas nuo saulės turėtų būti plataus spektro, su ne mažesniu kaip SPF 30. Optimaliausia, jei jis bus atsparus vandeniui ir savo sudėtyje turės drėkinamųjų ingredientų, pvz., glicerino ar lanolino. Todėl ir žiemą būtinai pasirūpinkite tinkama apsauga nuo saulės.

Pasirūpinkite teisinga naktine odos priežiūra

Labai svarbu, kad žiemą nebūtų pamiršta ir tinkama naktinė odos priežiūra, nes dėl šildomų patalpų ir sausesnio oro naktį oda lengviau praranda drėgmę. Todėl prieš einant miegoti vertėtų naudoti odos priežiūros priemones, kurios užtikrintų sveiką, gražią ir sudrėkintą odą viso miego metu. Nakčiai naudokite sodresnį drėkinamąjį kremą, kuriame būtų daugiau okliuzinių medžiagų, pvz., skvalano ar taukmedžio sviesto. Jos padės išsaugoti apsauginį odos barjerą, sulaikys drėgmę ir suteiks laiko odai atsinaujinti. Nepamirškite ir humektantų, tokių kaip hialurono rūgštis, kad oda tinkamai kvėpuotų ir būtų optimaliai sudrėkinta.

Tinkama mityba ir hidratacija

Jūsų veido odos būklei įtakos turi ir tai, ką kasdien valgote ir kiek vandens išgeriate. Geriausias būdas išlaikyti tinkamą hidratacijos lygį yra pakankamas vandens vartojimas. Atliktų tyrimų rezultatai parodė, kad iki tol mažai vandens vartojusių žmonių, kurie pradėjo vartoti daugiau vandens, odos drėkinimas labai pagerėjo lyginant su jos būkle, kai jų suvartojamas vandens kiekis buvo nepakankamas.

Labai svarbu pasirūpinti ir sveika bei subalansuota mityba, vengti perdirbtų ir daug cukraus turinčių maisto produktų, pakeičiant juos visaverčiais maisto produktais, tokiais kaip vaisiai, daržovės, uogos, gerieji riebalai ir gerieji angliavandeniai bei liesi baltymai, kuriuose gausu mūsų organizmui ir odai būtinų svarbiausių vitaminų, mineralų ir riebalų rūgščių.

Sveika veido oda visą žiemą

Nors veido odos priežiūra reikalauja nemažai laiko ir pastangų, vadovaujantis teisingais odos priežiūros patarimais netrukus galima pastebėti teigiamus odos būklės bei išvaizdos pokyčius, o tai padeda nuosekliai laikytis numatyto odos priežiūros plano ir neprarasti motyvacijos. Tikimės, kad šie patarimai padės jums tinkamai pasirūpinti savo veido oda žiemą ir džiaugtis nepriekaištingu rezultatu.

Produktai odos drėkinimui