Kofeinas veido odos priežiūros priemonėse

Kofeinas yra natūralus alkaloidų junginys, gaunamas iš kavamedžių, kakavmedžių ir kitų augalų lapų bei vaisių. Jį geriausiai žinome dėl stimuliuojančių ir energizuojančių savybių, todėl daugelis žmonių savo dieną pradeda rytinės kavos puodelio ritualu. Skaičiuojama, kad kofeiną tam tikra forma kasdien vartoja beveik 80 % pasaulio gyventojų. Tačiau kavos gėrimas nėra vienintelis būdas, kaip galime gauti kofeino. Dabar kofeinas yra tapęs labai populiariu ingredientu ir veido odos priežiūros priemonėse.

Kofeinas yra priskiriamas prie augalų ekstraktų ir antioksidantų. Kofeino molekulės yra pakankamai mažos, kad prasiskverbtų per viršutinius odos sluoksnius. Todėl, kai naudojamos veido odos priežiūros priemonės, kurių sudėtyje yra kofeino, jis gali veiksmingai veikti neutralizuodamas laisvuosius radikalus, sulėtindamas fotosenėjimo procesus, sumažindamas raudonį, šalindamas tamsius ratilus po akimis, saugodamas nuo oksidacinio streso, stimuliuodamas limfos cirkuliaciją, suteikdamas odai skaistumo, stangrumo ir elastingumo, mažindamas veido paburkimą ir raukšles, stabdydamas odos senėjimą ir veikdamas kaip profilaktinė priemonė prieš odos uždegimus.

Kofeino nauda mūsų veido odai

Šiandien kofeinas grožio priežiūros priemonių rinkoje yra naudojamas kaip ingredientas įvairiuose produktuose – nuo paakių kremų ir serumų iki drėkinamųjų kremų, veido kaukių, anticeliulitinių kremų ir apsauginių kremų nuo saulės. Dėl šių priežasčių gali būti naudinga iš arčiau susipažinti su svarbiais kofeino privalumais mūsų veido odai.

Veiksminga apsauga nuo laisvųjų radikalų

Kofeinas yra stiprus antioksidantas, kuris padeda apsaugoti mūsų odą nuo laisvųjų radikalų – labai aktyvių ir nestabilių molekulių, turinčių didelį neigiamą poveikį mūsų odai ir galinčių sukelti ankstyvą odos senėjimą, paskatinti odos raukšlių formavimąsi, odos suglebimą, odos spalvos netolygumą ir kitus pakitimus.

Laisvųjų radikalų žalą sukelia įvairūs veiksniai – pradedant žmogaus organizme vykstančiais metaboliniais procesais ir baigiant išoriniais aplinkos veiksniais, tarp kurių yra ir aplinkos tarša bei UV spinduliai. Todėl antioksidantų naudojimas savo odos priežiūroje yra labai svarbus norint sustabdyti šią žalą, apsisaugoti nuo ankstyvo odos senėjimo ir užtikrinti, kad oda būtų sveika ir apsaugota nuo neigiamų aplinkos veiksnių. O kadangi veido odos priežiūros priemonėse esantis kofeinas gali padėti padidinti odos elastingumą ir stangrumą, jo naudojimas prisideda prie skaistesnės ir jaunatviškesnės veido odos.

Kofeinas taip pat veiksmingai veikia ir kartu su tradiciniais SPF ingredientais, sulėtindamas ir atstatydamas kenksmingų UV spindulių žalą, kai tuo tarpu SPF ingredientai sugeria arba išsklaido UV spindulius prieš jiems patenkant į odą. Tokių ingredientų derinimas padeda dar geriau apsaugoti odą nuo neigiamo saulės poveikio ir kartu veiksmingai sumažinti ankstyvo odos senėjimo riziką.

Mažina paakių patamsėjimą ir patinimą

Kofeino savo sudėtyje turintys paakių kremai gali padėti sumažinti tamsius ratilus ir maišelius po akimis, kurie gali susiformuoti dėl įvairių priežasčių, tarp kurių yra ir prastas miegas, susikaupę skysčiai ar išsekimas. Kadangi kofeinas veikia mikrocirkuliaciją ir padeda sutraukti kraujagysles, sumažinami ir odos spalvos pokyčiai, todėl greičiau išnyksta po akimis atsiradę tamsūs ratilai.

Kofeinas taip pat gali sumažinti ir odos paburkimą bei pagerinti kraujotaką, todėl laikomas puikia priemone, mažinančia paakių patinimą. Tačiau svarbu kofeino turinčias paakių odos priežiūros priemones naudoti kasdien, jei norite pasiekti geriausią rezultatą. Be to, suaktyvėjus kraujotakai oda atrodo skaistesnė ir labiau švytinti. Kofeinas padeda organizmui pašalinti ir skysčių perteklių, todėl paakių oda išsilygina ir būna mažiau paburkusi.

Taigi, jei rytais dažnai pabundate su maišeliais po akimis ir jūsų paakiai paprastai būna patamsėję, pabandykite į savo rytinę odos priežiūrą įtraukti ir paakių kremą su kofeinu, pvz., šviesinantį vitamino C paakių kremą su kofeinu ir peptidais, kuris padeda pašviesinti patamsėjusius paakius, sumažina patinimus ir šalina nuovargio požymius. Paakių kremo sudėtyje esantis kofeinas, vitaminas C ir kofermentas Q10 taip pat mažina pigmentines dėmes ir padeda išlyginti odą bei veiksmingai apsaugoti nuo laisvųjų radikalų daromos žalos. Azijinės centelės ir žaliosios arbatos ekstraktas bei peptidai stimuliuoja kolageno gamybą, suteikia odai daugiau stangrumo, didina odos audinių tankį, prisideda prie geresnio odos sudrėkinimo ir veikia raminančiai.

Energizuoja, šviesina ir turi priešuždegiminį poveikį

Vietiškai vartojamas kofeinas padeda energizuoti odą ir stimuliuoja kraujotaką, padidindamas ir bendrą odos gyvybingumą. Dėka pagerėjusios kraujotakos į odą geriau patenka taip reikalingas deguonis, kuris greičiau atgaivina pavargusią odą. Oda tampa daug šviesesnė, lygesnė ir gyvybingesnė. Be to, kofeinas vertinamas dėl savo priešuždegiminio poveikio, nes jis malšina odos paraudimą ir nuramina UV spindulių pažeistą odą.

Savo rytinę odos priežiūrą galite pradėti nuo švelnių veido odą raminančių prausimosi putų su kofeinu ir hialurono rūgštimi, kurios neužkemša porų, labai efektyviai pašalina nuo odos makiažo likučius, sebumo perteklių, negyvas odos ląsteles ir kitus nešvarumus. Jis taip pat prisideda prie kolageno gamybos skatinimo, saugo odą nuo vandens netekimo, padeda išlaikyti skaisčią veido odą, nuramina sudirgimus ir mažina raukšles.

Veido odos priežiūros priemonių su kofeinu naudojimas

Kofeino savo sudėtyje turinčias veido odos priežiūros priemones paprastai tinka naudoti visiems odos tipams – ryte ir (arba) vakare. Tačiau norint pasiekti geriausių rezultatų, kofeino turintys produktai turėtų būti naudojami reguliariai, nes paties kofeino nauda odai yra trumpalaikė (beje, kaip ir kavos puodelio).

Jei naudojate produktus su kofeinu, rekomenduojama veido odos priežiūrą papildyti ir kitomis veiksmingomis priemonėmis, atitinkančiomis jūsų veido odos tipą ir skirtomis konkrečioms odos problemoms spręsti. Vertėtų nepamiršti ir apie vitamino C serumus, taip pat serumus su niacinamidu, drėkinamuosius kremus su hialurono rūgštimi ir skvalanu, veido kaukes ir plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės. Visų minėtų produktų sudėtyje esančios veikliosios medžiagos pasižymi ir antioksidaciniu poveikiu, be visa ko lėtinančiu oksidacinį stresą ir padedančiu atkurti pažeistas odos ląsteles.

Nors kofeinas tinka ir gali būti naudojamas visų tipų odai, kartais dėl paspartėjusios kraujotakos jis gali sukelti odos paraudimą, ypač tiems, kurie turi jautrią odą arba yra jautrūs kofeinui. Visais atvejais, prieš naudojant naują veido odos priežiūros priemonę, pirmiausia ją reikėtų išbandyti ant nedidelio odos plotelio (pvz., už ausies ar ant žandikaulio linijos), šiek tiek palaukti ir įsitikinti, ar ji nesukels jokio šalutinio ir nepageidaujamo poveikio.

Kofeinas mūsų veido odos priežiūroje

Kofeinas labai sparčiai populiarėja kaip svarbi veido odos priežiūros sudedamoji dalis ir tam įtakos turi daugybė jo privalumų mūsų odos sveikatai ir būklei. Siekiant, kad kofeino turinčių odos priežiūros priemonių poveikis būtų optimalus, ne tik svarbu jas naudoti reguliariai, tačiau taip pat naudinga kofeiną derinti su kitomis veikliosiomis medžiagomis, turinčiomis ilgalaikį atstatomąjį poveikį, kaip antai vitaminu C ar hialurono rūgštimi.

Tokios kompleksinės veido odos priežiūros dėka oda taps šviesesnė, skaistesnė, elastingesnė, lygesnė, sumažės raukšlių, odos paburkimų ir nelygumų. Jei parengsite veiksmingą kasdienės veido odos priežiūros planą ir nuosekliai jo laikysitės, tikrai galėsite džiaugtis sveika ir jaunatviška oda.

Produktai su kofeinu